Girona

La sagnia és preocupant

El Girona va rebre per primera vegada en els quinze anys que fa que competeix en LaLiga cinc gols a Montilivi

L’afició gironina no veia com un rival feia una ‘maneta’ a l’equip des del 25 d’octubre del 2004

Fer tres gols a casa i que això no permeti a l’equip aconseguir cap punt és per fer-s’ho mirar. Aquest era el sentiment amb què van acabar el partit contra la Real Sociedad la majoria dels aficionats del Girona, els futbolistes i el cos tècnic comandat per Míchel Sánchez. Els gironins van afinar la punteria en atac, però van descuidar la contundència en defensa. Contra jugadors top com Kubo, Brais, Silva, Sorloth i companyia, això es paga tan car com encaixar una maneta divuit anys després jugant a Montilivi. La darrera va ser el 25 d’octubre del 2004, disputant la novena jornada del campionat de segona B contra el Sabadell (2-5), en un curs 2004/05 que acabaria amb descens de l’equip a tercera després de tenir tres tècnics –Abadia, Nogués i Domènec Torrent–. A la banqueta arlequinada, hi havia un entrenador que posteriorment acabaria sent un dels més estimats per l’afició blanc-i-vermella, Joan Francesc Ferrer Sicilia, Rubi.

A la recerca del famós equilibri que busquen els entrenadors, el Girona es va desequilibrar en defensa. Si bé durant l’aturada s’havia posat el focus a afinar més la punteria –en el darrer partit contra el Betis els gironins van desaprofitar múltiples ocasions– i a minimitzar els errors propis que condemnaven una defensa que concedia poc, en l’últim enfrontament contra la Real la defensa dels de Míchel no va ser prou contundent per combatre un atac rival de molt nivell, just el dia que en atac els futbolistes blanc-i-vermells van estar especialment inspirats. Semblava que el Girona solucionava un aspecte a millorar al mateix temps que n’esguerrava un altre que semblava més o menys controlat. A primera, si el rendiment d’una parcel·la del camp baixa una mica de nivell, els adversaris passen per sobre de qualsevol.

Quatre, més vegades

En els quinze anys que fa que milita en LaLiga, el conjunt gironí havia vist fins a l’últim matx com cinc equips li marcaven quatre gols i l’avergonyien davant dels seus aficionats. El Madrid i l’Eibar van ser els darrers, precisament competint a primera. A segona, contra el Llevant i l’Elx (habitualment favorits per assolir l’ascens), així com contra el Xerez, que va ser una de les derrotes més sonades i va començar a enterrar les possibilitats d’ascens directe amb Rubi ja a la banqueta el curs 2012/13. Aquella golejada contra els andalusos, l’última més àmplia encaixada a Montilivi a segona, va fer mal a una plantilla disposada a fer història.

Per sort, poc avesats

En la història recent, el Girona, per sort, no ha estat un equip golejat davant dels seus. De fet, els gironins sols havien encaixat cinc gols en la lliga en dues ocasions en els últims 30 anys. La darrera, contra el Sabadell (2-5), i una de més àmplia contra l’Ontinyent (0-5), el curs1994/95, tots dos competint a segona B.

Anteriorment, els gironins van encaixar també cinc gols en dues ocasions durant el curs 1989/90 i una més el 1988/89, en una tarda per oblidar d’una temporada que tot i això va acabar amb l’ascens de tercera a segona B.

L’equip de Míchel ha d’evitar que la sagnia defensiva vagi a més i tancar la pròpia porteria al més aviat possible.

TOUS

La defensa del Girona no va ser prou contundent contra un atac rival de nivell

TOC D’ATENCIÓ

Si abaixen una mica el nivell, els de Míchel ja saben que els rivals els passen per sobre

EN LALIGA

El Madrid, l’Eibar, el Xerez, el Llevant i l’Elx tenien l’honor d’haver fet quatre gols al Girona

POC HABITUAL

Els gironins només havien encaixat cinc gols en la lliga dues vegades en els últims 30 anys

MÉS GOLS REBUTS A MONTILIVI

CURS 2004/05 (2a B)
Girona-Sabadell 2-5
CURS 1994/95 (2a B)
Girona-Ontinyent 0-5
CURS 1989/90 (2a B)
Girona-Benidorm 1-5
CURS 1989/90 (2a B)
Girona-Manlleu 3-5
CURS 1988/89 (3a)
Girona-Tortosa 1-5
En LaLiga
CURS 2021/22 (1a)
Girona-Real Sociedad 3-5
CURS 2018/19 (1a)
Girona-Real Madrid 1-4
CURS 2017/18 (1a)
Girona-Eibar 1-4
CURS 2012/13 (2a A)
Girona-Xerez 2-4
CURS 2011/12 (2a A)
Girona-Elx 1-4
CURS 2009/10 (2a A)
Girona-Llevant 0-4
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)