Girona

Una adaptació progressiva

A millorar. Oriol Romeu ha vist tres targetes grogues en quatre partits i reconeix que “és un ritme massa elevat”

Oriol Romeu s’ha convertit en un dels grans fitxatges del Girona aquest estiu. El migcampista, de 30 anys, només ha necessitat un mes, en què ha jugat tots els minuts possibles dels quatre partits disputats, per guanyar-se l’afició gironina per tot el que aporta sobre la gespa. El d’Ulldecona, però, està pagant cara la seva tasca destructiva al centre del camp, ja que en quatre partits ha vist tres targetes grogues –només no la va veure contra el Valladolid– i ja és el jugador més amonestat de l’equip. “Em preocupa i és una cosa que he de vigilar perquè és un ritme massa elevat que no pot continuar així. Segurament a Anglaterra alguna d’aquestes me l’hauria estalviat, per com són els arbitratges allà, però aquí només aixecant el braç i que el rival cridi a vegades ja és groga. N’he d’aprendre i m’hi he d’adaptar. És qüestió d’anar coneixent els àrbitres i com actuen, però no puc deixar d’anar a les disputes, perquè és la meva feina. El que he de fer és saber fins a quin punt hi puc anar per evitar aquestes amonestacions”, explicava ahir Oriol Romeu en roda de premsa, conscient que el primer partit de sanció per acumulació li pot arribar més aviat que tard.

La gestió del seu joc físic és segurament un dels pocs aspectes en què Romeu ha d’acabar d’adaptar-se a la lliga espanyola, i és que en la resta del joc la seva adaptació ha estat meteòrica, tot i reconèixer que diumenge contra la Real no va ser el seu millor dia. “A mesura que sumo més minuts em sento millor. Segurament contra el Betis va ser el dia que em vaig trobar més a gust, perquè contra la Real, sent un partit d’anades i tornades, la feina del centre del camp es complica. És evident que no podem encaixar cinc gols”, comenta el d’Ulldecona, que té clar quin és el camí que ha de seguir l’equip: “El que hem de fer és trobar l’equilibri per ser valents amb pilota però no concedir tant. No es pot marcar tres gols i no guanyar.”

EL PROTAGONISTA

Les grogues em preocupen. No puc deixar d’anar a les disputes, perquè és la meva feina, però m’he d’adaptar a l’arbitratge
Hem de trobar l’equilibri per ser un equip valent amb pilota, però no concedir tant
Oriol Romeu
migcampista del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)