Girona

A la terra promesa

Riquelme afronta el seu partit més especial de la temporada, el duel contra l’Atlético dissabte al Metropolitano

El madrileny, cedit per l’equip ‘colchonero’, vol mantenir l’estat de gràcia i demostrar que pot tenir un lloc a la plantilla de Simeone el curs que ve

La sensació de l’inici de temporada del Girona té nom i cognoms: Rodrigo Riquelme Reche. El madrileny, de 22 anys, s’ha convertit en un dels grans líders de l’equip sobre la gespa tot i que sigui la seva primera temporada a primera divisió. És d’aquells casos d’impacte immediat en el futbol d’elit, i és que des del primer dia el migcampista ofensiu ha demostrat que l’escenari no l’intimida i en cada partit està disposat a superar les expectatives. Més que disposat, ho aconsegueix, i és que si en les primeres jornades es va descobrir com el jugador més desequilibrant de l’equip ofensivament partint des de la banda esquerra amb la companyia de Miguel Gutiérrez des del carril, diumenge contra la Real Sociedad es va acabar de consagrar amb un autèntic golàs, el primer de la seva carrera a primera divisió. Era el que li faltava per fer, i és que fins llavors havia gaudit de molt bones ocasions però no havia estat capaç de transformar-les en gol.

Imprescindible

“Ha fet un molt bon partit, marcant un golàs, i ha guanyat duels individuals, que és el que marca la diferència quan et proposen un partit d’home a home com la Real”, comentava Míchel sobre l’actuació de Roro en el duel de diumenge a Montilivi. Ja ningú dubta que el madrileny és una de les armes ofensives principals del Girona, i en el partit contra el Celta, en què no hi va poder ser per lesió, va quedar ben clar, amb un dels partits amb menys ocasions generades pels blanc-i-vermells. De fet, fins ara a Riquelme només se l’ha vist més apagat del compte en el partit contra el Valladolid, en què casualment Míchel el va situar a la banda dreta en lloc de l’esquerra. Tot i això, el tècnic madrileny va elogiar la seva feina més fosca, un complement positiu més al seu joc: “Els jugadors bons com ells poden jugar en qualsevol posició. Potser Riquelme no va estar encertat en atac contra el Valladolid, però va treballar moltíssim defensivament i ens va ajudar en moltes situacions del joc. A més, sempre els dic que es poden intercanviar la posició. No hi ha res rígid.”

Els elogis cap a la figura de Riquelme són constants des de fora del vestidor, però també des de dins, on tenen clar que ha de ser una peça fonamental durant tota la temporada. “Està fent grans actuacions fins ara. Potser no havia demostrat de cara a porteria el que ens ensenya en els entrenaments, però va marcar un golàs contra la Real. És un jugador que sap conduir, té un contra un i molt bon colpeig de pilota. És jove i encara no ha tingut temporades d’experiència al primer nivell, però ara ha d’arrencar i els que estem al seu voltant l’hem d’ajudar. És un jugador amb molt talent i potencial”, explicava ahir Oriol Romeu en roda de premsa.

El dia més esperat

En aquest estat de gràcia, que s’amplifica després de les actuacions amb la selecció espanyola sub-21 en la passada aturada de seleccions, en què va marcar dos gols en el partit contra Romania tot i començar des de la banqueta, Riquelme prepara un dia que té mercat en vermell al calendari. I és que dissabte el Girona visita l’Atlético al Cívitas Metropolitano, i això vol dir que el madrileny torna a casa. Sense clàusula de la por entremig, el migcampista ofensiu podrà jugar contra l’equip que l’ha cedit al conjunt gironí aquest estiu per tal d’agafar experiència a primera divisió.

“Lògicament serà un partit especial perquè vol dir tornar a casa i veure els companys”, deia Riquelme en una entrevista a aquest diari quan encara era un dia que es mirava de lluny. Ara ja és a prop, i a ningú se li escapa que el seu partit serà analitzat amb lupa per tothom. Especialment, però, per Diego Pablo Simeone, que sap que té un diamant en brut al Girona que li pot donar moltes alegries en el futur –sempre que continuï a la banqueta de l’Atlético–. I és que el rendiment de Riquelme en aquest inici de temporada ha obert el debat sobre si el madrileny hauria pogut tenir una oportunitat al seu club aquesta temporada, perquè que el seu nom ha d’estar sobre la taula en la planificació del curs que ve ja ningú ho posa en dubte.

De moment, però, Riquelme viurà el partit al Metropolitano amb la samarreta del Girona. Serà la primera vegada que hi jugui com a visitant, però l’estadi ja el coneix, perquè en la temporada 2019/20 hi va poder debutar a primera divisió jugant 13 minuts contra l’Eibar. Des de llavors ha plogut molt i la carrera de Riquelme ha anat creixent amb passos fets des de la prudència. Després d’arribar al conjunt colchonero amb deu anys –anteriorment havia jugat a les categories inferiors del Saragossa i el Rayo–, Riquelme va passar pel juvenil i el filial de l’Atlético, però en els tres últims cursos ha jugat cedit a la Championship amb el Bournemouth, a 2a divisió A amb el Mirandés i ara a primera amb el Girona. El pròxim pas encara s’ha d’escriure.

PROCÉS GRADUAL

Riquelme ha anat creixent cada curs i l’Atlético el segueix de ben a prop pel futur
Temporada 2018/19
Juvenil Atlético
Guanya la lliga amb el juvenil de l’Atlético i debuta a 2a divisió B amb el filial jugant 5 minuts contra la Ponferradina.
Temporada 2019/20
Atlético B (2a divisió B)
Fa la pretemporada amb el primer equip, assistint i marcant un gol, i es converteix en una peça important del filial a 2a divisió B fins que s’atura la lliga per la pandèmia. Debuta a primera amb el primer equip jugant 13 minuts contra l’Eibar l’1 de setembre del 2019.
Temporada 2020/21
Bournemouth (Championship)
Després de fer la pretemporada amb el primer equip de l’Atlético se’n va cedit a la Championship. En la primera experiència professional fora el club juga 16 partits de lliga, només dos de titular.
Temporada 2021/22
Mirandés (2a divisió A)
Torna a fer la pretemporada amb el primer equip i torna a sortir cedit. Aquesta vegada a 2a divisió A, on es converteix en una peça important del Mirandés acabant la temporada amb més de dos mil minuts jugats i 7 gols.
Temporada 2022/23
Girona (1a divisió)
Simeone el torna a veure durant la pretemporada, però el club el cedeix al Girona per agafar experiència a primera. De moment, titular indiscutible, jugant gairebé tots els minuts possibles i sent una referència ofensiva de l’equip.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)