Girona

MIGUEL GUTIÉRREZ

CARRILER ESQUERRE DEL GIRONA

“No ens hem de conformar amb res”

“Amb Míchel i el club s’estan complint totes les expectatives que tenia”

“Volia demostrar les meves qualitats a primera i allà no era possible”

Tinc confiança i moltes ganes de demostrar el futbolista que soc al més alt nivell, a primera divisió
L’objectiu que tinc aquest any és créixer com a futbolista, formar-me i agafar el ritme i els conceptes de primera
Entrar al vestidor del Madrid al principi impacta ja que et canvies al costat de jugadors que tenen 3 o 4 Champions
Tenir la pilota fa que disfrutis jugant i és de la millor manera que t’ho pots passar en un partit tot i que manen els resultats

Miguel Gutiérrez Ortega (Madrid, 27/7/2001) va firmar un contracte fins al 2017 amb el Girona, que va pagar el Madrid per aconseguir el 40% dels seus drets. Campió de la lliga i de la Champions amb el conjunt blanc, el madrileny era conscient que al club que l’ha vist créixer no tindria possibilitats de progressar ni consolidar-se a primera, el seu desig més immediat.

Fa just dos mesos que va arribar al Girona. Com ha anat el seu aterratge dins el vestidor?
Des que vaig arribar l’adaptació ha estat molt ràpida. Molt bé amb el vestidor, m’han acollit molt bé, així com el cos tècnic. Estic molt content aquí, les dinàmiques d’entrenaments són bones i estem fent les coses bé, hem de seguir així.
S’estan complint les seves expectatives?
Sempre he dit que volia fer el salt a primera divisió i al Girona s’estan fent bé les coses. Estic content amb el protagonisme que estic tenint a l’equip i, sobretot, amb la idea de joc que té Míchel, que s’assembla molt a la meva. Com he dit, s’estan fent bé les coses i s’ha de seguir així.
Set punts en set jornades. Com valora l’inici de temporada?
No ens hem de conformar amb res. Molta gent pensa que el Girona hauria de tenir més punts dels que realment té, però els partits s’han de jugar i es decideixen per petits detalls. Si el que fem no ens serveix per guanyar hem de seguir treballant, però si continuem amb la bona dinàmica dels entrenaments els resultats arribaran.
Creu que l’equip ha aconseguit més bones sensacions que punts?
La sensació de l’equip i de tothom és aquesta. A la llarga arribaran els bons resultats.
Com se sent al carril? Una demarcació que exigeix molt però que permet trepitjar amb facilitat l’àrea rival i brillar, no?
Des de sempre he jugat en línia de quatre amb laterals i no pas carriler. És una altra posició, m’hi estic adaptant i estic fent les coses que em demana el tècnic. Poder jugar de carriler o de lateral et fa créixer com a futbolista pel que fa a polivalència.
Què s’estima més, jugar de lateral o de carriler?
Estic acostumat a jugar de lateral però cada posició et dona una cosa diferent. Fins i tot depenent del rival potser et sents més còmode en una o una altra.
Se’l veu desvergonyit, confiat, segur..., en definitiva molt bé. Ho sent així?
Tinc confiança i moltes ganes de demostrar el futbolista que soc al més alt nivell, a primera. Així ho estic intentant, l’equip fa les coses bé. Sobretot vull demostrar que puc jugar aquí i a primera.
Va explicar que Míchel el va convèncer de venir al Girona. S’estan complint les promeses pel que fa a estil de joc?
Sí. A part que em va trucar Míchel, altra gent em va parlar molt bé d’ell i, com he dit, tenim idees semblants quan parlem de futbol. És un tècnic a qui li agrada tenir la possessió de pilota i li agrada ser protagonista en tots els partits, ho estem demostrant. Sí que s’estan complint les expectatives que tenia abans d’arribar.
El resultat és el que mana en aquesta categoria i en gairebé totes, però des de fora es nota que s’ho passen bé. És realment així?
Normalment m’associo amb molts jugadors, sobretot els de perfil esquerre com Aleix Garcia o Riquelme. Al final, tenir la pilota fa que disfrutis jugant i és de la millor manera que t’ho pots passar en un partit de futbol. Al final, el que compta és el resultat i, si no és positiu, marxes amb una sensació estranya. Ajustant alguna cosa segur que aconseguirem bons resultats.
Els errors els estan penalitzant. Tant costa trobar l’equilibri en un equip? Sembla que quan s’ataca bé en defensa es pateix, com el dia de la Real?
Cada partit és diferent. La Real Sociedad és dels millors de la lliga, amb molt tacte de pilota i gent per dins amb molta qualitat. És complicat treure la possessió a un equip així, es van fer coses més bones i d’altres que s’han de millorar. Contra l’Atlético, que també serà un partit molt exigent, hem de reforçar aquestes coses positives i hem de demostrar que hem après de les negatives i mirar que no passin al Metropolitano.
Costa sortir d’un club com el Madrid? Vostè sembla que tenia clar fer el pas que ha acabat fent a l’estiu.
El curs passat vaig estar amb el primer equip al començament, però jo sempre he format part del Madrid Castella, que competeix a primera FEF. Creia que tenia nivell i em sentia prou bé per demostrar les meves qualitats a primera. Al Madrid no era possible i, quan em van proposar de sortir, la decisió que vaig prendre d’acceptar la proposta del Girona, per com juguem amb la pilota, i el club, va ser la bona.
El Girona va pagar per aconseguir el 40% dels seus drets. Sent encara aquest vincle amb el Madrid o se sent 100% del Girona?
Fa poc que he sortit del Madrid i molta gent em pregunta si crec que tornaré o no. Tot és molt recent. Al Girona estem fent bé les coses i no vull anar més enllà del que pugui passar a Girona aquest any. Fent les coses bé tot pot arribar, només vull seguir amb la dinàmica que tenim com a grup.
Té encara l’ambició de tornar al conjunt blanc?
És una ambició. Al final l’objectiu que tinc aquest any és créixer com a futbolista, formar-me a primera, agafar el ritme de joc i conceptes de primera i el que pugui venir després ja vindrà. En el dia d’avui estic al Girona, hi estic molt content, juguem molt bé i el temps ja dirà.
Molts dels que han fet el seu mateix pas mai han tornat al Madrid. A altres, com ara a Carvajal, els va funcionar [el curs 2011/12 va marxar cedit al Bayer Leverkusen]?
Carvajal és un exemple no només en aquest aspecte. En el futbol de base del Madrid se’l té com a referent.
Com es conviu en un vestidor amb tantes estrelles com el del Madrid?
Al principi impacta ja que et canvies al costat de jugadors que tenen tres o quatre Champions, o que han guanyat una Pilota d’Or. Al final t’acullen tots i entres en la dinàmica de grup.
Per jugar en un club com el Madrid, mentalment s’ha de tenir el cap al seu lloc?
Sí, sobretot per tota la pressió que ve de fora i per tota la gent que mira des del punt de vista mediàtic. Sempre has d’evadir-te d’això per així poder estar centrat i fer bé la teva feina.
I guanyar una Champions com es porta? Se la pot sentir més o menys seva però va jugar un partit de la competició.
És un títol que és allà, igual que la lliga. Molt content de ser-ne partícip i ajudar l’equip en el partit de la Champions i en els tres de lliga.
Vostè ha actuat sempre igual, amb humilitat i estudiant una carrera en paral·lel a la seva trajectòria esportiva?
Estic a punt de treure’m la carrera de ciències de l’activitat física i de l’esport, em queden un parell d’assignatures i el treball final. Espero acabar-la ja i treure-me-la de sobre al més aviat possible. És una cosa que tindré, que em servirà o no però és un esforç que he fet durant quatre anys.
El pròxim partit contra l’Atlético és dels que l’atrauen? Perquè hi haurà amics i familiars a les graderies, pel seu passat al Madrid, per l’escenari?
Torno a Madrid i em fa molta il·lusió que vinguin la meva família i els amics a veure’m, que sempre em diuen de venir a Girona. No he anat mai al Metropolitano però em diuen que és un gran camp. La veritat és que tenim moltes ganes tot l’equip, després de dues derrotes, d’intentar fer alguna cosa allà i aconseguir un bon resultat.
Contra equips com el Betis, la Real o l’Atlético gairebé s’ha d’estar perfecte per tenir possibilitats de guanyar?
El dia del Betis, l’equip va mostrar un nivell molt alt. El Betis, però, té grans jugadors que quan comets errades no perdonen. Acabes ensopegant però acabes amb bones sensacions, com contra la Real.
L’Atlético ha guanyat contra el Sevilla en la lliga però ha perdut contra el Bruges. Millor si estan pensant en altres coses?
L’Atlético té capacitat de sobres per refer-se, sempre ho ha demostrat. Té grans jugadors, molts internacionals i serà un duel molt atractiu de veure.
Tenen encerclat en vermell el doble enfrontament amb el Cadis i l’Almeria pel fet de ser dos rivals directes?
Pensem partit a partit. Si esgarrapem un bon resultat al Metropolitano ja anirem amb una altra mentalitat als altres partits. És clau per agafar confiança per a les setmanes que venen després, amb partits importants en què s’ha de sumar.
L’ha sorprès alguna cosa del club?
L’afició a Montilivi és molt propera. M’han acollit molt bé i estic content que ens puguin veure cada quinze dies, que emplenin el camp, que això vol dir que l’equip està fent bé les coses. Espero que els puguem dedicar una victòria.
Ha descobert Girona?
No soc gaire de sortir però he anat a Platja d’Aro i a Girona a menjar. És una ciutat petita comparada amb Madrid, té les seves coses bones, però soc més de quedar-me a casa.
Amb el català millor a poc a poc?
L’entenc força ja que tinc molts amics a València i des de petit que hi vaig. S’assembla al català i l’entenc. Una altra cosa és parlar-lo, però entendre’l ja és un pas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)