Girona

Una línia que amenaça

L’amenaça del descens és una realitat en una jornada en què el Girona podria entrar-hi per primera vegada en aquest curs

L’equip ha sumat només 1 punt dels últims 12 i frena el ritme inicial de puntuació

Després de nou jornades des de l’inici de la competició regular, el Girona comença a veure més a prop la línia vermella del descens. No és una opinió, sinó un fet que cada cop agafa més color. Els de Míchel han caigut en una mala dinàmica de resultats –1 punt dels últims 12 possibles– i ara s’enfronten a un rival directe, l’Almeria, que podria enviar-lo, per primera vegada aquest curs, a zona de descens. Això no obstant, els vermell-i-blancs han hagut de superar un tram inicial de lliga amb alts i baixos i, sobretot, amb rivals de diferents projeccions. Parlem de València, Betis, Real Sociedad o Atlético de Madrid. En molts d’aquests partits, els gironins han merescut molt més i, fins i tot, han pogut dominar les facetes del joc en atac. La dificultat per concretar les jugades i les errades puntuals en defensa han condemnat a perdre punts en escenaris molt complicats de puntuar, com és el cas del Villamarín o el Civitas.

Un inici esperançador

En les cinc primeres jornades, el conjunt entrenat per Míchel ha registrat els millors números respecte a les últimes dues campanyes a primera divisió. Set punts que van donar esperança a la parròquia gironina per viure un any amb bon joc i puntuació. Però finalment, com s’ha vist, no serà un camí tan planer com es preveia. Un pèl diferent va ser en l’estrena. L’any de Pablo Machín –el curs 2017/18–, el Girona tan sols havia aconseguit cinc punts en els cinc primers partits de la història del club en la màxima categoria del futbol. Els dos primers partits a casa, empat contra l’Atlético i victòria amb el Màlaga, van deixar entreveure un ritme bo. Així va ser, però fins a la jornada cinc no va tornar a rascar un punt, va ser contra el Leganés a Butarque. El segon curs a primera, amb Eusebio Sacristán a la banqueta, el Girona va completar els cinc primers enfrontaments i va aprovar amb gran nota. No va ser senzill, però els d’Eusebio van aconseguir guanyar el Vila-real a domicili i el Celta a Montilivi per rematar el bon inici amb un empat sense gols a casa contra el Valladolid i l’històric 2 a 2 al Camp Nou amb els gols de Stuani a l’equador del partit. Com és el futbol, que el millor inici possible del Girona va acabar amb un descens en l’última jornada a Mendizorrotza contra l’Alavés. Dos anys va durar el somni de la primera divisió. En línies generals, les primers cinc jornades del Girona d’aquest any eren esperançadores, per joc i puntuació.

No arriben els punts

A primera, les errades defensives, tant individuals com d’equip, es paguen molt car. Així ho ha vist el Girona, al qual se li han escapat punts com el dia del Celta, amb la pèrdua de marca de Juanpe i el gol d’Aspas. També al Civitas, amb la intercepció de Correa a la passada de Juan Carlos i que va acabar en gol. I al Villamarín, quan Samu Saiz va connectar malament amb la pilota i va deixar sol Borja Iglesias perquè marqués davant Juan Carlos. Són errades que porten nom i cognom, però no deixen de ser concebudes com errors dins d’un estil de joc que encara està cercant la millora i l’adaptació d’uns quants jugadors. El tourmalet particular que li ha tocat al Girona amb equips que juguen en competicions europees ha permès certificar que a l’equip encara li falta fer un pas endavant defensivament. No ha estat capaç, fins al moment, de deixar la porteria a zero. En els últims quatre partits –Betis, Real, Atlético i Cadis– el Girona ha estat capaç de sumar tan sols un punt i el marge respecte al descens ara és mínim.

Entrar en zona de descens

Per primera vegada, aquesta jornada intersetmanal el Girona podria caure en posicions de descens. Els de Míchel viatgen cap a Almeria –18è classificat– amb l’objectiu de trencar la mala dinàmica. Abans del matx, el Girona ja sabrà els resultats dels equips que té a sota. El Getafe, una posició per sota dels gironins, rep l’Athletic Club avui a les vuit. D’altra banda, el Valladolid –18è a la taula– rebrà demà el Celta.

Finalment, el Cadis també jugarà com a local contra el Betis. Si ens posem en els pitjors dels escenaris, el Girona podria caure en posicions de descens, dijous en terres andaluses si no aconsegueix guanyar i els tres rivals sumen els tres punts, un fet que es té en compte abans que l’equip disputi una setmana de dos partits exigents. La dura realitat de caure en descens ja és possible.

PITJOR QUE MAI

Jornada 1
17è classificat, 0 punts
València-Girona 1-0
Respecte d’Europa -3 punts
Respecte al descens +0 punts
Jornada 2
9è classificat, 3 punts
Girona-Getafe 3-1
Respecte d’Europa -1 punt
Respecte al descens +2 punts
Jornada 3
13è classificat, 3 punts
Girona-Celta 0-1
Respecte d’Europa -3 punts
Respecte al descens +2 punts
Jornada 4
12è classificat, 4 punts
Mallorca-Girona 1-1
Respecte d’Europa -3 punts
Respecte al descens +3 punts
Jornada 5
8è classificat, 7 punts
Girona-Valladolid 2-1
Respecte d’Europa -3 punts
Respecte al descens +3 punts
Jornada 6
11è classificat, 7 punts
Betis-Girona 2-1
Respecte d’Europa -4 punts
Respecte al descens +3 punts
Jornada 7
13è classificat, 7 punts
Girona-Real Sociedad 3-5
Respecte d’Europa -6 punts
Respecte al descens +3 punts
Jornada 8
14è classificat, 7 punts
Atlético-Girona 2-1
Respecte d’Europa -9 punts
Respecte al descens +1 punt
Jornada 9
15è classificat, 8 punts
Girona-Cadis 1-1
Respecte d’Europa -9 punts
Respecte al descens +1 punt
El Girona sabrà el resultat de Getafe Cadis i Valladolid, de locals, abans d’anar a Almeria
En el curs 2017/18 i 2018/19 el Girona sumava 9 i 10 punts a 1a, respectivament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)