Puntàs al Bernabéu

El Girona ha aconseguit un empat estratosfèric al Santiago Bernabéu contra el Madrid en un partit que per ocasions perfectament hauria pogut guanyar i que també hauria pogut perdre després que Vinícius hagi avançat els blancs en el minut 70, però que ha igualat gràcies a un penal transformat per Stuani deu minuts després. El punt omple de confiança al Girona, que a més surt de la zona de descens.

El partit ha començat molt mogut, amb ocasions a les dues porteries. La més clara l’ha tingut el Girona, en un remat de Taty Castellanos que no ha trobat porteria (9’). El guió li ha sortit a la perfecció al conjunt gironí, que amb un 4-5-1 en defensa ha tapat tots els espais per dins i només ha permès al Madrid buscar la porteria de Gazzaniga amb xuts des de la frontal que no han trobat porteria, excepte un xut de Rodrygo que s’ha estavellat a la base del pal (9’). A més, quan ha tingut pilota el Girona s’ha atrevit a fer un pas endavant i ha gaudit de les ocasions més clares. Primer amb un remat de cap de Valery que ha sortit llepant el pal (19’) i després en un contraatac en què Valery ha guanyat la cursa a Carvajal i ha assitit al darrere a Yangel, que completament sol al punt de penal ha estavellat el seu xut al travesser.

En la segona part el guió ha continuat similar, amb els de Míchel molt ben ordenats defensivament i sense concedir pràcticament res al Madrid. De nou, els gironins han tingut l’ocasió més clara quan Valery s’ha quedat sol davant Courtois però ha perdonat en una acció que l’àrbitre ha anul·lat després per un fora de joc que no existia (66’). Perdonar al Bernabéu té un cost, i és que en la primera arribada el Madrid ha trobat el gol. David López ha estat tou en la disputa amb Valverde dins l’àrea i l’uruguaià ha assistit al segon pal a Vinícius que ha marcat a plaer (1-0, 70’). En l’acció següent podria haver arribat el segon, però Gazzaniga ha fet una aturada bestial a Marco Asensio, que ja celebrava el gol (72’). Ha estat una aturada clau, perquè en el minut 80 el VAR ha intervingut per xiular un penal per mans de Marco Asensio i Stuani, que acabava d’entrar al camp, no ha perdonat des dels onze metres i ha marcat l’empat. La reacció del Girona podria haver estat encara millor, i és que en el minut 82’ Riquelme ha tingut una ocasió claríssima però no ha connectat bé el remat de primeres. El Girona ha hagut de patir de valent per mantenir l’empat en el marcador i el Madrid ha arribat a marcar, però l’àrbitre l’ha anul·lat perquè Gazzaniga tenia la ma sobre la pilota exactament igual que en el gol de Yangel anul·lat al camp de l’Almeria. La sort que han tingut els gironins és que en els nou minuts de temps afegit el Madrid ha jugat amb deu per l’expulsió de Kroos i això ha donat més aire als de Míchel per assegurar el punt.