Girona

Per estar-ne molt orgullós

El Girona esgarrapa un empat en la seva visita al Santiago Bernabéu gràcies a un exercici de solidaritat en atac i en defensa que li permet igualar els cops al Madrid

Els gironins no es desfan amb l’1-0 de Vinícius i Stuani no perdona des dels onze metres per establir l’1-1

Madrid 1 Girona 1

MADRID:Courtois; Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy (Militao, 87’); Camavinga (Asensio, 61’), Modric, Kroos; Valverde (Mariano, 87’), Vinícius i Rodrygo.GIRONA:Gazzaniga; Arnau, Santi Bueno, David López, Miguel (Javi Hernández, 63’); Oriol Romeu; Yan Couto (Riquelme, 58’), Aleix Garcia, Yangel Herrera (Reinier, 77’), Valery (Toni Villa, 77’); i Taty Castellanos (Stuani, 77’).GOLS:1-0 (70’) Vinícius. 1-1 (80’) Stuani, de penal.ÀRBITRE:Melero López (col·legi andalús).T.G.:A David López (52’), Gazzaniga (59’) i a Arnau (93’), del Girona; i a Vinícius (52’) i Modric (75’), del Madrid.T.V.:Per doble amonestació a Kroos (55’) i 91’), del Madrid.PÚBLIC:58.367 espectadors.

El Girona va sortir del Bernabéu amb un somriure sota el nas. Els gironins van estar a punt de regalar a la seva afició una victòria de les sonades en plenes Fires de Sant Narcís després de fer una classe magistral d’esforç, treball, orgull i solidaritat a tots els nivells. L’equip dirigit per Míchel va aguantar les escomeses blanques amb un plantejament de contenció sense pilota, però de lluïdesa a l’hora de córrer a l’atac. Les millors ocasions del primer acte van ser per als blanc-i-vermells –amb empat a pals– i, en el segon, els madrilenys van insistir fins que Vinícius va fer l’1-0. Amb els blancs a ratlla, el VAR va instar el col·legiat a assenyalar un penal que va permetre a Stuani establir l’1-1 final.

El Girona, davant d’un rival que imposa respecte a qualsevol contrincant, va decidir sortir al Bernabéu fent un pas enrere o, més ben dit, ajuntant línies, sobretot quan la possessió era blanca, i jugant més en terreny propi que de costum per evitar que es generessin espais, les situacions que més agraden els d’Ancelotti. Els madrilenys van avisar d’entrada amb una combinació entre Modric i Carvajal que va acabar amb el croat disparant gairebé a l’àrea petita a fora per molt poc (2’). Quan podia, el conjunt gironí intentava córrer i estirar-se. Arnau va provar un parell de centrades que van generar xiuxiueig. En la primera, Taty va rematar amb el peu des del punt de penal (3’) i la pilota va anar a fora per poc, i, en la segona, Valery va ser el rematador, aquest cop amb el cap, arribant des de la segona línia, i la pilota va sortir també a fora a prop del pal de la porteria defensada per Courtois (19’).

Al Madrid no se’l va veure còmode en el primer acte davant d’un Girona que sense possessió formava sense miraments un 4-5-1. Tot i això, Rodrygo va estavellar una pilota a la base del pal de Gazzaniga (23’) després de caçar una esfèrica a dins de l’àrea. Vinícius i Valverde intentaven estirar el camp però cap dels dos va trobar la profunditat davant dels laterals doblats per Míchel, un fet que va semblar anar bé a l’equip, amb més seguretat i solidaritat, una consigna llançada pel de Vallecas en la prèvia. L’equip gironí va trenar possessions llargues quan va poder per agafar aire i intentar accelerar. I Valery va veure’s valent en el 38, quan Gazzaniga va servir amb el peu i l’escalenc va fer un control orientat a l’abast de pocs jugadors per desfer-se en velocitat de Carvajal, tirar la diagonal i fer una passada enrere a Yangel. El veneçolà va xutar amb tot però va topar amb el travesser, que li va escopir el gol.

Reaccionen al cop

En la segona part, el Girona va mantenir la bona línia i Valery va tenir un un contra un amb Courtois que el belga va refusar després que l’assistent assenyalés un fora de joc que no ho era (66’). El Madrid estava espès i li costava crear ocasions, i és que Gazzaniga gairebé va intervenir per primer cop en el 70, i ho va fer per recollir la pilota de dins de la porteria, després que els blancs aprofitessin una lleugera passivitat de David López al tall amb Valverde. L’uruguaià, en estat de gràcia, va fer la centrada al segon pal perquè Vinícius marqués.

El Girona va encaixar el cop com va poder, ja que el Madrid va tenir una accelerada marca de la casa i només dos minuts després Asensio va fer lluir Gazzaniga un cop va regirar-se en una acció amb errada de Bueno en l’intent de refús. Ja digerida la diana i amb Míchel introduint Toni Villa, Reinier i Stuani al camp, els gironins es van espolsar les pors de nou i en una centrada amb posterior rematada de David López, l’àrbitre, assistit pel VAR, va assenyalar mans d’Asensio molt protestades per la graderia. En la primera pilota que tocava, Stuani no va perdonar i va enganyar bé Courtois per establir l’1-1 que seria definitiu (80’). Els blanc-i-vermells gairebé aprofiten l’efervescència del gol quan Aleix Garcia va fer una centrada brillant per a la cursa de Riquelme, però el madrileny no va poder rematar en direcció a la porteria (81’)

Com era de preveure, el Madrid va tenir una embranzida final que va tancar al darrere el Girona. En la més clara dels locals, Rodrygo va batre Gazzaniga, però Melero López va anul·lar el gol per falta al porter (89’). Els de Míchel van resistir i van acabar fosos després dels deu minuts de temps afegit.

SENSE STUANI

Míchel va doblar els laterals amb un 4-2-3-1 que va deixar Taty com a referència en atac

1A PART BRILLANT

Taty i Valery van tenir ocasions a centrada d’Arnau i Yangel va topar amb el travesser

STUANI NO FALLA

Vinícius va fer l’1-0 però l’uruguaià no va desaprofitar un penal per mans de Marco Asensio

TREUEN EL CAP

El punt permet al Girona sortir del descens tot i que ja enllaça set partits sense guanyar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)