Setze punts són un tresor

El Girona comença adormit, però remunta amb els gols d’Iván Martín i Taty i suma tres punts vitals al camp de l’Elx en l’últim partit de lliga abans de l’aturada pel mundial

Els de Míchel encadenen quatre partits sense perdre i dues victòries per primer cop aquest curs

Elx 1 Girona 2

GOLS:1-0 (16’) Pol Lirola. 1-1 (39’) Iván Martín. 1-2 (66’) Taty.ÀRBITRE:González Fuertes, del col·legi asturià.VAR:González González (castellanolleonès).Targetes grogues:a Josan (28’), Gumbau (70’) i Diego González (88’), de l’Elx; i a Toni Villa (22’) i Stuani (88’), del Girona.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:17.379 espectadors a l’estadi Martínez Valero. LOCAL: Edgar Badia Pol Lirola
Roger (66’)
RESTA DE CONVOCATS: Werner (p.s.), Verdú, Tete Morente, John, Carles i Mendoza.
VISITANT: Gazzaniga Arnau Santi Bueno David López Javi Hernández Oriol Romeu Toni Villa
Riquelme (69’) Yangel Herrera
Iván Martín (13’)
Aleix Garcia
Terrats (91’) Valery
Bernardo (91’) Taty Castellanos
Stuani (69’)
RESTA DE CONVOCATS: Juan Carlos i Fuidias (p.s.), Manu Vallejo i Artero.

Podia semblar un partit relativament fàcil per la crisi que té l’Elx, però no va ser així. El Girona va haver de suar d’allò més per aconseguir una victòria (1-2) que li permet fer un salt més en la classificació, obrint forat amb la zona de descens, i trencar barreres com ara aconseguir dos triomfs consecutius per primera vegada i guanyar el primer duel del curs a domicili. A més, amb remuntada, i és que els de Míchel van anar de menys a més, aprofitant que amb el pas dels minuts cada vegada era més fàcil furgar en la ferida dels il·licitans. Iván Martín, en estat de gràcia, i Taty, més discret que normalment però per fi resolutiu, van ser els encarregats de capgirar el gol inicial de Pol Lirola i donar tres punts que donen vida al Girona, que després de sumar set punts dels últims nou possibles podrà, després del duel de copa de diumenge a Quintanar del Rey, marxar de vacances amb el cap ben alt.

Sorpresos d’entrada

Els primers minuts del Girona no van ser gens bons. Segurament no hi va ajudar el fet que la idea de Míchel era repetir l’onze que va aconseguir el triomf contra l’Athletic, però el madrileny va haver de situar Javi Hernández en el lloc de Miguel, que es va lesionar en l’escalfament. Fos com fos, la sensació és que els gironins pensaven que després de dos partits oferint la millor versió de si mateixos contra grans rivals, trobar les sensacions al camp del cuer seria fàcil. Però ni de bon tros. Amb una marxa més el conjunt il·licità es va menjar l’equip de Míchel, que va lamentar un altre contratemps en forma de lesió, en aquest cas de Yangel Herrera (13’). El Girona, gens còmode i una mica adormit, va donar facilitats a l’Elx. De fet, va tornar a ensenyar la seva versió més feble en defensa. I és clar, els locals ho van aprofitar. Collado va avançar sol fins a l’àrea, va combinar amb Boyé i un rebot va habilitar Pol Lirona, que entre David López i Santi Bueno, tous, va marcar l’1-0 amb un xut creuat (16’). Encara sort que, només dos minuts després i mentre els gironins assimilaven el cop, l’Elx no va posar més costa amunt el partit amb una rematada de cap de Pere Milla que es va estavellar al travesser (18’).

Veure’s al darrere en el marcador va encendre les alarmes d’un Girona que en els primers minuts només havia generat molt perill a pilota aturada. Això sí, no pas poc, i és que la defensa de l’Elx en jugades d’estratègia va ser esperpèntica. De fet, d’una falta lateral va arribar un gol d’Oriol Romeu, que segurament no havia rematat tant a porteria com ahir. L’àrbitre, però, va xiular falta per un mínim contacte i va anul·lar el gol. Decisió més que rigorosa (31’).

Sense brillar, els gironins van anar guanyant metres amb l’únic canvi d’igualar la intensitat i la concentració dels locals. Amb més voluntat, el Girona va començar a trobar espais per les bandes, mentre que va guanyar solidesa al darrere, controlant les pilotes llargues i les jugades individuals de Collado. I és clar, millorant les sensacions sobre la gespa els de Míchel van ser capaços de generar perill a la porteria d’Edgar Badia. I el premi no va tardar a arribar. Poc després del cop i la incomprensió del gol anul·lat a Oriol Romeu, una centrada d’Arnau la va despenjar Javi Hernández de cap i Iván Martín, arribant de segona línia, va rematar de cap a plaer per marcar l’1-1 (39’).

El més difícil estava fet. Superar el mal tràngol inicial no havia estat fàcil, però amb el resultat igualat el Girona va arrencar la segona part amb una o dues marxes més. De fet, Arnau i Valery van avisar ben aviat amb dos xuts que no van trobar porteria. L’Elx es va anar desfent a poc a poc, perquè era incapaç de superar una defensa del Girona que –en la segona part sí– va recordar la dels millors minuts contra el Madrid i l’Athletic. Valery i Toni Villa, acompanyats d’un Arnau incansable arribant de segona línia i d’un Aleix Garcia i un Oriol Romeu brillants, generaven perill, però el gol no va arribar fins al minut 66. Santi Bueno, pressionat, es va treure una excel·lent passada llarga de la màniga per a Arnau, que va entrar a l’àrea i va assistir Taty al primer pal, que no va perdonar (1-2, 66’).

A partir de llavors el partit de l’Elx va ser un autèntic despropòsit, regalant pilotes i ocasions una vegada i una altra a un Girona que incomprensiblement va ser incapaç de fer el tercer, que hauria donat tranquil·litat a l’equip. Per sort, però, no va haver de lamentar mals majors amb el xiulet final.

UN I GRÀCIES

Després de l’1-0 de Lirola (16’), el travesser va evitar el segon de Pere Milla (18’)

REACCIÓ CREIXENT

Primer amb actitud i després amb joc, el Girona va millorar fins al gol de l’empat

PER SENTENCIAR

L’1-2 de Taty porta la calma a un Girona que va perdonar massa cops el tercer

MINUT A MINUT

4’ Contraatac de l’Elx que finalitza Collado amb un xut que toca a la base del pal, però per fora. 9’ Oriol Romeu remata una falta lateral centrada per Aleix però Edgar Badia fa una bona aturada.
16’ Combinació entre Collado amb Boyé a la frontal i, després d’un embolic, Pol Lirola es regira i marca l’1-0 amb un xut encreuat.
18’ Centrada de Mascarell des de la dreta i remat de cap de Pere Milla que s’estavella al travesser. 21’ Centrada de Valery al segon pal per a Aleix, que xuta encreuat, però el pal evita el gol.
31’ Oriol Romeu marca rematant de cap entre dos defenses una falta lateral però el col·legiat li xiula per un mínim contacte. El VAR no diu res.
39’ Centrada d’Arnau al segon pal, Javi Hernández la posa de cap a la frontal de la petita i Iván Martín, sol, remata a plaer per marcar l’1-1. 47’ Valery arriba al segon pal per rematar una centrada d’Arnau, però ho fa massa alt. 54’ Recuperació al vèrtex de l’àrea i xut de Taty, que refusa amb els punys Edgar Badia.
62’ Xut de Toni Villa que toca en Clerc, s’enverina i està a punt de sorprendre Edgar Badia.
66’ Passada llarga de Bueno a l’espai per a Arnau, que la posa rasa al primer pal per a Taty, que marca l’1-2 amb un xut encreuat de primeres.
74’ Romeu recull una pilota morta dins l’àrea tot sol, però el seu xut s’estavella al travesser. 76’ Collado rep a la frontal de l’àrea i prova el xut, però li surt tou i centrat.