Girona

Aleix Garcia, lligat fins al 2024 en cas de permanència

Tranquil·litat. El migcampista ha estat una peça clau del Girona en aquest inici de curs i acaba contracte al juny, però amb una ampliació d’un any automàtica si l’equip continua a primera

L’aturada de la lliga fins Cap d’Any fa que tots els clubs tinguin més temps per centrar-se en tot allò que no passa sobre la gespa, i amb el gener ben a prop la situació contractual de les plantilles és un dels temes principals. En aquest sentit el Girona té feina, i és que, a banda dels cedits, hi ha set jugadors que acaben contracte el 30 de juny del 2023 i que a partir de l’1 de gener serien lliures per negociar amb qualsevol altre club per a la temporada que ve. És el cas de Juanpe, Juan Carlos, Bernardo, Borja García, Samu Saiz, Valery i Aleix Garcia. Lògicament, el club ja té negociacions avançades en alguns casos, tot i que és segur que no tots continuaran en el club el curs que ve.

Cadascun d’aquests set casos, però, és diferent, i alguns han encès l’alarma. Principalment en el cas d’Aleix Garcia, ja que el migcampista d’Ulldecona, que ja va ser importantíssim en l’ascens del curs passat, està signant la millor temporada de la seva carrera. Amb 25 anys, el futbolista format en el Vila-real abans d’anar al Manchester City, ha arribat a la seva maduresa futbolística i és una peça clau per al Girona des que va començar la temporada, com ho demostra el fet d’haver estat titular en les 14 jornades disputades fins ara. No és estrany, doncs, que el seu rendiment hagi cridat l’atenció d’altres clubs, que veuen la possibilitat d’adquirir-lo en propietat la temporada que ve de franc. De fet, en els últims dies se l’ha arribat a situar en l’òrbita d’equips com el Barça o l’Atlético, cosa que suposaria un gran salt en la carrera d’Aleix Garcia.

El cert, però, és que el Girona té lligada de moment la seva continuïtat, ja que quan Aleix Garcia va arribar a Montilivi, l’estiu del 2021, per començar la seva segona etapa en el club va signar un contracte per dues temporades, fins al 2023, més una altra d’opcional. Aquesta clàusula és la que fa que el Girona estigui molt tranquil amb el futur del futbolista, perquè, segons està estipulat en el seu contracte, Aleix Garcia allargarà automàticament el vincle amb el Girona a final de temporada fins al 2024 si el conjunt blanc-i-vermell aconsegueix la permanència en la màxima categoria.

Tot sobre la taula

Aquesta clàusula permet al Girona no haver de renovar Aleix Garcia a correcuita abans que s’acabi l’any, però tampoc tanca la seva carpeta, perquè si els gironins acabessin perdent la categoria, el d’Ulldecona sí que podria deixar el club l’estiu que ve com a agent lliure, i això faria que el Girona no pogués treure cap benefici de la seva sortida. En canvi, si el club fos capaç d’arribar a un acord de renovació sempre tindria la paella pel mànec i podria negociar un traspàs que, amb el Girona baixant a 2a divisió A, semblaria ara mateix inevitable.

En cas que el Girona continuï en la dinàmica actual i acabi aconseguint la permanència a primera divisió, el vincle d’Aleix Garcia amb el club continuarà viu fins al 2024 encara que no es faci cap pas en els pròxims mesos, però això tampoc voldria dir que la continuïtat del migcampista d’Ulldecona en el club estigui assegurada. Des de l’estiu passat, amb l’ascens a primera a la butxaca, el director esportiu, Quique Cárcel, ha admès diverses vegades que el Girona no es pot permetre tancar la porta a ningú si arriba una oferta econòmicament potent, ja que això permetria fer créixer el club apostant per altres jugadors. En tot cas, però, queda clar que si el Girona aconsegueix la permanència qualsevol moviment en el futur d’Aleix Garcia haurà de ser acordat per les dues parts, que en sortirien beneficiades.

RUMOR

Alguns mitjans han apuntat l’interès del Barça i l’Atlético pel futbolista

PASSANT PER CAIXA

Si el Girona se salva, qui vulgui Aleix l’estiu que ve haurà de pagar traspàs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)