Girona

De tres mundialistes a cap

Girona. Els gironins seran, juntament amb l’Elx, un dels dos equips de la lliga que no aportaran cap jugador al mundial, a diferència de fa quatre anys, quan hi van jugar Stuani, Bono i Mojica

Ja fa molts dies, des que la selecció de l’Uruguai va anunciar la seva llista sense Santi Bueno, que el Girona sap que no tindrà cap futbolista present en el mundial de Qatar, que arrencarà diumenge amb la disputa del partit inaugural. D’aquesta manera, el conjunt blanc-i-vermell perd la rellevància que va tenir en l’anterior cita mundialista, la de Rússia 2018, quan hi va haver tres jugadors del Girona que van anar convocats amb les seves seleccions. Va ser el cas de Cristhian Stuani, que en aquell moment encara era un fix en les convocatòries de la selecció de l’Uruguai; de Johan Mojica, que va ser titular amb Colòmbia i sobre el qual el Girona va efectuar l’opció de compra que tenia com a inversió, tot i que es va truncar per la lesió al genoll mesos després, i de Yassine Bounou, que va anar convocat amb el Marroc tot i ser, incomprensiblement, suplent de Munir, que jugava a la 2a divisió A amb el Màlaga.

Sense presència en el mundial el Girona perd l’oportunitat que algun dels seus futbolistes es revalori, però també hi surt guanyant en altres aspectes. Primer, perquè lògicament el club no haurà de patir per alguna possible lesió de gravetat, i segon, perquè un cop s’acabin els quinze dies de vacances que Míchel ha donat a la plantilla el tècnic madrileny podrà preparar el retorn a la competició amb tots els efectius, ja que els únics que estan amb les seleccions són Arnau i Riquelme, convocats amb la selecció espanyola sub-21 per disputar avui un partit contra Japó.

El mundial sí que el disputaran dos jugadors amb passat al Girona. Un és Bono, que, gràcies al seu bon rendiment en el Sevilla, afronta la cita com a porter titular del Marroc, i el segon és més sorprenent. És el cas de Paik Seung-Ho, que va vestir la samarreta del Girona quan estava al Peralada-Girona B i que, després de jugar en el futbol alemany i tornar fa un any a la lliga del seu país, ha acabat entrant en la llista de 26 de Corea del Sud.

Dos oblidats

El cas del Girona és estrany dins de la lliga espanyola, perquè els blanc-i-vermells seran, juntament amb l’Elx, un dels dos únics equips que no aportin cap jugador al mundial. La resta d’equips de 1a divisió estaran representats com a mínim per un futbolista, tot i que excepte el Barça, el Madrid, l’Atlético i el Sevilla ningú supera els cinc jugadors convocats, de manera que també comptaran aviat amb gairebé tot el gruix de la plantilla.

Crida l’atenció que, més enllà dels equips de primera, en la cita mundialista hi haurà també tres representants d’equips de 2a divisió A. És el cas de la Ponferradina, el Leganés i el Lugo, que hauran d’afrontar les pròximes jornades de lliga –la competició en la categoria de plata no s’atura– sense el porter iranià Amir Abedzadeh, el migcampista japonès Gaku Shibasaki i el porter de Costa Rica Patrick Sequeira, respectivament.

Amb aquests tres futbolistes de 2a divisió A la nòmina de jugadors de la LFP que participaran en el mundial s’eleva a 86. És la segona federació que més jugadors aporta de les seves lligues, molt lluny dels 163 del futbol anglès.

1a divisió
Barça 16
Madrid 13
Atlético 11
Sevilla 10
Vila-real 5
Betis 5
València 5
Athletic 3
Mallorca 2
Osasuna 2
Getafe 2
Celta 2
Valladolid 2
Real Sociedad 1
Espanyol 1
Rayo Vallecano 1
Almeria 1
Cadis 1
Girona 0
Elx 0
2a divisió A
Ponferradina 1
Leganés 1
Lugo 1

DOS EXGIRONINS

Bono, que repeteix, i Paik, amb Corea del Sud, hi seran presents
Els clubs de la LFP aportaran 86 jugadors, molt lluny dels 163 del futbol anglès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)