Girona

Temptant l’absentisme

Girona. LaLiga fa un pas més a l’hora de dificultar l’assistència a Montilivi programant el duel contra el Rayo en un dia laborable a les 5 de la tarda

Els aficionats del Girona van tenir un retorn a l’elit en forma d’avís quant als horaris, amb el primer partit a l’estadi un dilluns a la nit –i a les 10, que era agost– i el segon, al cap de quatre dies, un divendres. Avesats a adaptar-se a horaris sovint intempestius, o com a mínim que no són ideals, els blanc-i-vermells, ara sense cites del seu equip per la disputa del mundial, n’han de digerir una d’insòlita. El pròxim partit a l’estadi serà a les cinc de la tarda –una hora teòricament agraïda en ple hivern–, amb el petit detall que ni és en cap de setmana ni en festiu. El retorn a la competició, en una jornada estranya amb partits l’últim dia de l’any, arrencarà a Montilivi, amb la visita del Rayo Vallecano, el dijous 29 de desembre (17 h). No hi ha activitat als centres escolars, però és un dia laborable, un greuge per als aficionats blanc-i-vermells.

“Continuarem protestant, però no hi ha res a fer. Manen les televisions, manen els diners. Els aficionats que anem al camp no hi pintem res.” És la reflexió de Cristóbal Sánchez, president de la Federació de Penyes del Girona FC. Cada vegada que fan trobades de les agrupacions de tots els clubs –Aficiones Unidas– surten queixes. “Solen venir representants de LaLiga, i sempre els ho fem saber. No deixarem de reivindicar-ho, perquè estem rebent greuges”, explica el gironí. Ja la temporada passada, la Federació de Penyes del Girona va elevar una queixa perquè havien programat molts partits en dilluns a Montilivi. “Ens van respondre que a final de temporada s’equilibraria. No és pas veritat.”

Precisament aquest cap de setmana hi ha una altra cita a Madrid amb Aficiones Unidas, que té eleccions a la presidència, amb els representants de les aficions de l’Atlético i l’Sporting de candidats.

Aquesta temporada, el rècord d’assistència a Montilivi el marquen els 12.217 espectadors que hi havia contra la Real Sociedad, un dels dos únics partits programats en diumenge a la tarda.

REACCIONS

Continuarem protestant, però no hi ha res a fer. Manen les televisions, els diners. Els aficionats que anem al camp ja no pintem res
Cada vegada que fem reunions amb LaLiga els ho fem saber. No deixarem de reivindicar-ho
Cristóbal Sánchez
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE PENYES DEL GIRONA FC
2. GIRONA-GETAFE 3-1
Dilluns 22/8 22 h 10.460 espectadors
3. GIRONA-CELTA 0-1
Divendres 26/8 20 h 11.329 espectadors
5. GIRONA-VALLADOLID 2-1
Divendres 9/9 21 h 10.053 espectadors
7. GIRONA-R. SOCIEDAD 3-5
Diumenge 2/10 18.30 h 12.217 espectadors
9. GIRONA-CADIS 1-1
Dissabte 15/10 14 h 9.927 espectadors
11. GIRONA-OSASUNA 1-1
Diumenge 23/10 18.30 h 10.032 espectadors
13. GIRONA-ATHLETIC 2-1
Divendres 4/11 21 h 11.420 espectadors
15. GIRONA-RAYO
Dijous 29/12 17 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)