Girona

L’Standard accelera el pla

Amistós. El Girona afronta un test contra un equip referent a Bèlgica que començarà a exigir als de Míchel a 15 dies de la represa de la competició

El Girona continua preparant el retorn de la competició a Estepona, en una estada que farà fins al 10 de desembre. Aquesta zona d’Andalusia ha estat l’escollida per diversos equips estatals i estrangers per dur a terme una nova fase de preparació de les seves plantilles. Aquest fet facilita que avui es disputi un partit amistós entre el conjunt blanc-i-vermell i l’Standard de Lieja a l’Estepona Football Center (a les 11 h per Esport3). L’equip dirigit per Míchel Sánchez eleva, doncs, l’exigència de la preparació que està duent a terme enfrontant-se amb un altre equip que valorarà l’estat físic de tots els jugadors, a més de la introducció dels nous elements tècnics i tàctics. Poc més d’una setmana després de reprendre els entrenaments, acabada una fase de dues setmanes de descans, els gironins se les hauran amb un dels equips referents del futbol belga, que lluita per tornar a aspirar a títols en el seu país –actualment són setens, a molta distància del líder, el Genk.

L’Standard de Lieja té deu títols de lliga en el seu palmarès. El conjunt való va obtenir el seu darrer títol el curs 2007/08 i a finals de la primera dècada del 2000 va mantenir una dura pugna pels campionats amb l’Anderlecht, fet que el va portar a competir en la Champions League i disputar la fase de grups del 2008/09 amb jugadors com ara Witsel, actualment a l’Atlético i llavors només amb 20 anys, o Dalmat, Mangala i Jovanovic.

L’actual Standard de Lieja disposa d’una plantilla força jove dirigida pel noruec Ronny Deila, que coincidirà amb Taty Castellanos, un dels seus exjugadors al New York City. Junts van aconseguir el títol de l’MLS i l’argentí es va convertir en el màxim golejador de l’edició de la màxima categoria del futbol als Estats Units. El tècnic, que anteriorment va dirigir amb èxit el Celtic i el Stromsgodset al seu país, intenta implantar el seu estil en un equip que té encara viu al mundial amb la selecció del Marroc Selim Amallah. El mig, un dels seus màxims baluards, però, no vol renovar el contracte amb el club i podria marxar en breu per evitar un maldecap a dins del vestidor i que marxi gratis l’estiu que ve.

El duel, doncs, serà exigent ja d’entrada per a un Girona que dissabte tornarà a jugar a Estepona contra el Niça i que la setmana següent (el dia 14) se les haurà amb l’Osasuna a La Vinya, i tancarà la pretemporada hivernal visitant un club amic com és el Manchester City (el dia 17).

LA PLANTILLA DE L’STANDARD DE LIEJA

Porters
Laurent Henkinet 30 anys
Matthieu Epolo 17
Arnaud Bodart 24
Tom Poitoux 17
Defenses
Merveille Bokadi 26
Konstantinos Laifis 29
Noë Dussenne 30
Nathan Ngoy 19
Lucas Noubi 17
Jaco Barret Laursen 28
Alexandro Calut 19
Gilles Dewaele 26
Marlon Fossey 24
John Nekadio 20
Migcampistes
Gojko Cimirot 29
Nicolas Raskin 21
Philip Zinckernagel 27
Steven Alzate 24
Filippo Melegoni 23
Aleksandar Boljevic 26
Selim Amallah 26
Cihan Canak 17
William Balikwisha 23
Aron Dönnum 24
Davanters
Osher Davida 21
Denis Dragus 23
Stipe Perica 27
Renaud Emond 31
Abdoul Tapsoba 21
Noah Ohio 19
Entrenador
Ronny Deila 47
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)