Un primer pas ferm

El Girona, més fresc i amb més rotacions, supera per la mínima l’Standard de Lieja en un partit que domina de cap a peus

Samu Saiz torna a jugar gairebé tres mesos després, ofereix bons minuts i marca el gol del triomf

Girona 1 Standard de Lieja 0

GIRONA:Juan Carlos; Arnau Martínez (Yan Couto, 46’), Santi Bueno (Bernardo, 46’), Biel Farrés (Joel Roca, 30’), (Ureña, 61’), Javi Hernández (Miguel Gutiérrez, 46’); Oriol Romeu (Terrats, 46’), Aleix Garcia (Riquelme, 46’); Iván Martín (Samu Saiz, 46’), Manu Vallejo (David López, 46’), Valery (Toni Villa, 46’); i Stuani (Taty Castellanos, 46’).STANDARD DE LIEJA:Henkinet, Melegoni, Nekadio, Dussenne (Miny, 89’), Canak, Raskin, Kuavita; Boljevic, Zinckernagel, Ziani (Emond, 77’); i Ohio.GOLS:1-0 (48’) Samu Saiz.ÀRBITRE:Sáez Vital (col·legi andalús).T.G.:A Taty Castellanos (68’), del Girona; i a Raskin (68’) i Dussenne (71’) de l’Standard de Lieja.T.V.:Cap.PÚBLIC:Partit disputat a porta tancada a l’Estepona Football Center.

Si bé no es pot considerar la primera pedra, ja que l’equip ha disputat catorze jornades de lliga després de competir sense parar entre l’agost i el novembre, el Girona va tornar a posar el comptador gairebé a zero pel que fa a nivell competitiu i va demostrar que queda feina per fer a l’hora de posar-se al mateix to físic i tècnic que abans de l’aturada, ja fa un mes, però també que els mecanismes no s’han oblidat i que, gràcies a diverses espurnes, pot il·lusionar més d’un aficionat. Els de Míchel Sánchez van superar l’Standard de Lieja en el primer amistós de preparació durant l’aturada del mundial de Qatar, a quinze dies del retorn dels partits oficials (1-0). I si bé s’ha de tenir en compte que el rival arribava condicionat, ja que el mateix dia, hores després, s’enfrontava al Niça, un fet que el va obligar a plantejar un partit gairebé sense rotacions –en l’últim minut, simbòlicament, va arribar a entrar al terreny de joc Miny, el preparador físic–, els gironins van mostrar-se seriosos i dominadors amb les eines habituals: possessió per trobar com més vies millor per fer mal al contrincant.

La primera part va ser plana i sense gaires arribades. L’equip való va avisar ben d’hora després d’una badada de Javi Hernández, que va perdre l’esquena amb Boljevic, però aquest va rematar massa creuat (2’). Just a la mitja hora, els belgues van gaudir de l’altra arribada amb cara i ulls del primer acte quan Raskin va recuperar l’esfèrica i va fer l’obertura cap a Boljevic, que va veure bé Ohio, però la rematada final de l’atacant va marxar desviada (30’).

El rèdit ofensiu gironí va ser escàs en la primera part, tret de xuts que no van comportar problemes a Henkinet, d’Ivan Martín (12’) o Oriol Romeu (31’), o un intent de rematada de cap de Stuani després d’una bona centrada de Javi Hernández (27’) i una altra d’Arnau després d’una falta lateral servida per Aleix Garcia (28’).

Més frescos que el rival

La segona part, amb nou jugadors nous en l’onze, va començar la mar de bé per als blanc-i-vermells gràcies al gol de Samu Saiz (48’). El madrileny va aprofitar una centrada de Joel Roca (bons minuts del de Camprodon), que havia conduït amb velocitat una passada amb l’exterior de Yan Couto. L’intent de reacció de l’Standard de Lieja va quedar en això, un intent. I és que, tot i que Melegoni i Zinckernagel provessin un parell de xuts des de la frontal, el del segon després de conduir sense gaire oposició pel carril del mig, el dipòsit de gasolina va arribar de seguida a la reserva. I mentre el pilot d’avís dels valons s’engegava, el Girona creixia aprofitant les pèrdues del rival per sortir en velocitat gràcies a Roro Riquelme, Samu Saiz, Taty Castellanos o Ureña, quan va entrar. Els de Míchel van estar a punt de fer el 2-0 en diverses ocasions, però la falta d’encert o en la decisió final li ho van impedir en les aproximacions que va tenir ja a través de Riquelme, que va topar amb el porter després de caçar un refús defensiu (57’); Samu Saiz, que va provar un xut amb rosca al pal curt des de la frontal (64’); el Taty amb un intent de rematada a centrada de Miguel (75’), o un tir creuat del mateix lateral, que Henkinet va refusar amb el peu (84’).

L’Standard deambulava pel camp sense una energia que si hagués tingut l’hauria pogut permetre aplicar la dita que diu que qui perdona ho paga car. I la va tenir, però sense prou fe ni esma, quan Emond va aprofitar un primer refús per provar una rematada que Bernardo va bloquejar llançant-se amb tot als peus de l’atacant (86’).

Aprovat, doncs, d’un Girona que tot just acumula una mica més d’una setmana d’entrenaments després de gaudir de quinze dies de vacances. El pròxim test amistós serà contra el Niça francès dissabte, un duel que servirà per tancar l’estada de preparació a Estepona (11 h).

LES BAIXES

A més de Juanpe i Ibra, a casa, no van vestir-se de curt Borja García, Reinier ni Yangel

EFECTE SAMU SAIZ

El mitjapunta va mostrar-se molt participatiu en atac i en defensa, i va generar joc

SENSE SENTÈNCIA

Amb l’equip belga fos, els de Míchel no van saber fer cap més gol per tancar el partit