Taules per estar-ne orgullós

El Girona esgarrapa un empat de l’RCDE Stadium després d’avançar-se, però també després de veure com l’Espanyol li remuntava el duel

Els de Míchel es mostren valents, es refan del 2-1 i obtenen un punt que els deixa a quatre de les posicions de descens directe

Espanyol 2 Girona 2

GOLS:0-1 (32’) Toni Villa. 1-1 (51’) Puado. 2-1 (77’) Joselu. 2-2 (85’) Yangel Herrera.ÀRBITRE:Del Cerro Grande (comitè madrileny).VAR:González González (comitè Castella i Lleó).Targetes grogues:a Edu Expósito (4’), Brian Oliván (21’) i a Sergi Gómez (87’), de l’Espanyol, i al Taty (9’) i a Yangel (88’), del Girona.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:21.429 espectadors a l’RCDE Stadium. LOCAL: Álvaro Fernández Óscar Gil
Aleix Vidal (57’) Braithwaite Joselu
RESTA DE CONVOCATS: Joan Garcia (p.), Lazo, Omar, Simo i Villahermosa.
Stuani (71’)
RESTA DE CONVOCATS: Juan Carlos i Fuidias (p.), Bernardo, Borja García, Vallejo i Joel Roca

El Girona va esgarrapar un bon punt de la visita al camp de l’Espanyol (2-2). El conjunt blanc-i-vermell es va mostrar ambiciós i valent, i va fer ballar els periquitos en un primer temps per emmarcar que els va enviar als vestidors amb un resultat curt després del 0-1 de Toni Villa (32’) –Riquelme havia estavellat abans una pilota al pal–. En la segona meitat, els blanc-i-blaus van estar millor i els gironins van intentar aguantar els cops, però l’efectivitat de Puado (51’) i de Joselu (77’) va capgirar la situació. Els de Míchel van treure l’orgull i van tornar a establir les taules amb una diana de Yangel amb la testa, inapel·lable per a Álvaro Fernández (85’). L’empat deixa el Girona a quatre punts del descens. I en podrien haver estat dos.

A conseqüència dels resultats que s’havien donat en la jornada, el partit es va convertir en un petit duel a cara o creu per als dos conjunts, sobretot per a l’Espanyol, que començava el matx en descens, a dos punts de la permanència. Per al Girona s’obria la possibilitat de deixar els periquitos i la zona de descens a set punts, una distància llaminera i confortable tenint en compte que els gironins han de jugar els propers tres partits contra el Sevilla, el Vila-real i el Barça, tot un port de categoria especial. El partit va començar intens, com a duel català que era, i amb un equip dirigit per Míchel que es va mostrar valent com mai en el servei de pilota. Arnau Martínez es va incrustar al davant dels centrals per alliberar de responsabilitats Terrats (espanyolista de mena), l’escollit per suplir Oriol Romeu, i també per oferir noves línies de passada per sortir més netament. Ben aviat, el Girona va generar una clara ocasió a través de la sempre perillosa pilota aturada executada per Aleix Garcia. D’una falta lateral, el d’Ulldecona en va treure una assistència magnífica al segon pal, però Taty va rematar forçat i Álvaro Fernández va rebutjar a córner (7’). L’Espanyol es va intentar mostrar intens en la pressió i, per moments, ho va aconseguir. Cada recuperació acabava amb passada a Darder, un mag amb la pilota. Seu va ser l’inici de la jugada que acabaria amb un xut al pal curt de Braithwaite que va obligar Gazzaniga a intervenir (19’).

El Girona va tornar a avisar, i seriosament, l’Espanyol. Una bona jugada col·lectiva va acabar a les botes de Riquelme, especialment inspirat en l’un contra un, i el madrileny va provar un xut al pal curt que, després de tocar Álvaro Fernández amb el tou dels dits, es va estavellar amb el pal dret (27’). Cinc minuts després, els blanc-i-vermells van fer emmudir l’RCDE Stadium en el 0-1. Taty va recuperar davant d’una mala cessió d’Óscar Gil, l’argentí va cedir cap a Aleix Garcia i el d’Ulldecona va assistir Toni Villa, que no va perdonar i va enviar la pilota al fons de la xarxa (32’). Els de Diego Martínez van intentar reaccionar, però ho van fer tímidament. Només Joselu va fer treballar Gazzaniga amb una rematada marca de la casa amb el cap a centrada de Braithwaite que va enviar a córner (37’).

Aguanten els cops

L’Espanyol va buscar un revulsiu després del descans i el va trobar en el primer canvi que va fer al cap de cinc minuts. Puado va entrar en el lloc d’Expósito i la primera pilota que tocava va acabar dins de la porteria després d’una primera rematada de Braithwaite que havia topat amb Taty (51’). Els blanc-i-blaus van intentar allargar l’efervescència i ho van aconseguir impedint que el Girona fes el seu joc tot i algun intent de contraatac amb perill trenat per Riquelme. L’Espanyol, però, sí que es va aproximar a l’àrea gironina, i amb perill, sobretot després d’una rematada de Calero a centrada de Darder que Gazzaniga va refusar com va poder (63’).

El Girona va interpretar que el rival estava millor per replegar línies, no fer-se mal i intentar construir algun contraatac, però una pèrdua de Samu Saiz va acabar amb la remuntada momentània dels periquitos. Puado i Brian Oliván van combinar a la perfecció i Joselu va rematar girant el coll com gairebé només ell sap fer per superar l’estirada de Gazzaniga (77’). Tot i l’estaborniment inicial amb el 2-1, l’equip de Míchel es va intentar refer amb l’entrada de Valery i Yan Couto. I ho va fer gràcies a una jugada posterior a un triple canvi local que va agafar per sorpresa l’estructura de l’equip. El brasiler va fer una centrada brillant al cor de l’àrea, on arribava com un coet Yangel Herrera, que va afusellar Álvaro Fernández i, de passada, va fer callar la que va ser la seva afició el curs passat (85’).

Amb por de perdre per part dels dos equips, els últims minuts més el temps afegit van ser plans i sense cap ocasió clara. Les imprecisions es van apoderar dels protagonistes, que van firmar unes taules justes.

L’ESTRENA

Toni Villa, molt actiu en el primer temps, va fer el seu primer gol com a gironí

VALENTIA

El Girona no en va rifar cap, Arnau es va incrustar entre pivots i la pilota va fluir

EMPAT JUST

L’Espanyol va remuntar en la segona part, però Yangel va establir el 2-2 definitiu

MINUT A MINUT

7’ Falta lateral servida per Aleix Garcia que el Taty remata amb el cap a boca de gol però que rebutgen entre Álvaro Fernández i un defensa.
19’ Jugada individual de Darder, que cedeix ja a dins de l’àrea per a Braithwaite. El danès prova un xut al pal curt que obliga Gazzaniga a intervenir.
27’ Riquelme encara i prova un xut al pal curt que després de tocar Álvaro Fernández s’estavella al pal dret de la porteria. 30’ Increïble jugada personal de Riquelme, que supera tres marcadors fins a arribar a la línia de fons però la seva centrada no troba rematador.
32’ Recuperació del Taty davant una mala decisió d’Óscar Gil. Aleix condueix a la frontal i la cedeix a Toni Villa, que supera el porter (0-1).
37’ Centrada de Braithwaite que Joselu remata amb el cap i Gazzaniga rebutja a córner. 45+1’ Falta servida per Aleix Garcia des de lluny que remata el Taty per sobre del travesser.
51’ Córner servit per Darder que remata Braithwaite. El Taty la treu amb l’espatlla i Puado supera Gazzaniga (1-1).
63’ Falta a la zona de tres quarts que serveix Darder i Calero desvia amb el cap per fer lluir Gazzaniga, que s’estira molt bé per refusar.
67’ Samu Saiz obre cap a Iván Martín, que fa una centrada al segon pal i Riquelme remata amb el cap. Álvaro Fernández envia a córner molt bé.
77’ Bona combinació de Puado per a Brian Oliván. L’exjugador del Girona fa una bona centrada i Joselu remata perfectament amb el cap per remuntar (2-1). 79’ Joselu caça una pilota a la frontal i prova un xut que marxa per damunt del travesser.
85’ Centrada de Yan Couto al cor de l’àrea i Yangel, des de la segona línia, remata amb el cap per afusellar Álvaro Fernández (2-2).