El Girona troba el premi a la insistència (2-1)

La primera de l’any ha sonat a Montilivi. El Girona ha guanyat davant d’un Sevilla que ha posat la por al cor als de Míchel a la segona meitat. Una bona recuperació de Valery i Herrera, delicat en la definició, han situat el marcador final (2-1).

El Girona ha començat molt posat en la pressió ofensiva, Stuani al primer minut ha recuperat una pilota a Badé i que Aleix ha finalitzat amb un xut tou a les mans de Bono. Tres minuts més tard, una nova recuperació a la banda, Stuani ha pogut marcar el primer gol, però el porter marroquí ho ha evitat. Montilivi ja cantava gol.

La poca contundència sevillana en la sortida de pilota ha obert les portes a una clara oportunitat que Iván Martín ha volgut definir per sobre del porter visitant. Uns minuts bojos on el Girona ha perdut tres grans accions per situar el primer gol al marcador. En la primera arribada visitant, una jugada de pilota aturada ha acabat amb la rematada de Nianzou de cap a dins de la porteria de Gazzaniga. Un cop dur després d’un bon inici dels de Míchel.

Els gironins han manat amb pilota i han controlat bé els intents de contracop d’un Sevilla situat en una línia de cinc; tan sols li ha faltat verticalitat. Riquelme ha provat sort en una filtrada d’Aleix, amb un xut que ha sortit escorat a l’escaire esquerre de Bono. La primera meitat ha acabat amb l’equip català immers a camp rival i que no ha acabat de concretar les nombroses arribades.

L’inici dels de Míchel ha sigut perfecte pels seus interessos. Quan no s’havien disputat dos minuts de la represa, una acció per la banda dreta, Toni Villa ha assistit a Stuani, ben ubicat al punt de penal, per transformar i situar l’empat. En un inici semblant que la primera meitat, el Girona ha pogut situar la pressió al camp rival i el Sevilla ha hagut de sobreviure sortint al contracop.

Els dos equips han mogut la banqueta, els locals amb l’entrada de Bernardo per un David López lesionat i de Couto, a l’extrem dret, i Herrera. Sampaoli ha reforçat l’atac amb l’entrada de Lamela i de l’argentí campió del món, Montiel. El veneçolà ha sumat un efectiu en zona de rematada i al minut setanta-set, ha pogut posar la por al cos a un conjunt sevillà molt ben situat amb un remat de cap que ha sortit creuat al pal llarg. El Girona no ha parat de picar pedra en la pressió a la defensa rival.

Els últims minuts, amb l’entrada de Valery al camp per revolucionar l’atac, el tram final ha començat amb un ensurt que Suso, retallant a dins l’àrea, no ha pogut concretar. L’aficionat a Montilivi, amb la tensió al cos, ha vist com el conjunt rival pujava línies i augmenta l’atac per banda. El futbol, però, a vegades és capritxós i Herrera ha fet embogir el feu gironí. Aprofitant una bona recuperació de Valery, ha definit per sobre de Bono amb una defensa venuda. El premi ha arribat d’un equip que no ha deixat d’insistir en atac. Els cinc minuts d’afegit no han canviat el guió i el Girona ha sumat la primera victòria de l’any i davant la seva afició.