L’èpica ho fa tot preciós

Els gols de Stuani i Yangel Herrera donen la victòria al Girona contra el Sevilla després d’encaixar un gol a l’inici quan millor estaven els de Míchel

El triomf dona un coixí de sis punts respecte al descens als gironins, que encadenen set jornades sense perdre

El Girona duu un somriure d’orella a orella. I en té motius, ja que el futbol pot arribar a donar estones precioses i inoblidables com la d’ahir, en què els gironins van aconseguir els tres punts a còpia de rauxa i èpica, amb un gol de Yangel Herrera en el minut 88 que va culminar la remuntada (2-1) contra un Sevilla que té moltes possibilitats d’acabar la lliga per sobre del Girona, però que de moment té sis punts menys i flirteja amb el descens. Sis punts que són el coixí amb què els de Míchel han dormit aquesta nit respecte a la zona de perill i que seran com a mínim quatre si el Cadis i l’Espanyol guanyen avui. De moment, però, el que toca és gaudir. Perquè guanyar el Sevilla, per molt malament que estigui, són paraules majors. I encara més amb el valor que tenen els tres punts d’ahir, que donen un baló d’oxigen a l’equip, amb els 21 punts que ja té al sac, en espera de visitar el Vila-real i rebre el Barça per tancar la primera volta.

A contracorrent

Que el Sevilla no arribava bé a Montilivi tot i haver guanyat el Getafe era una evidència, i en els primers minuts el nerviosisme dels andalusos va ser més que palpable. El Girona, gairebé sense buscar-ho, es va trobar amb una oportunitat d’or per encarrilar el partit en els primers minuts. La pressió a dalt, iniciada per un Stuani més sacrificat que mai, va fer molt mal a un Sevilla nefast en el servei de pilota. Les recuperacions a prop de l’àrea andalusa van generar fins a tres ocasions molt clares en els primers deu minuts, però Stuani, Riquelme i Iván Martín no van tenir encert. Especialment l’últim, que tot sol i amb Stuani al costat va intentar fer una vaselina innecessària.

El Girona ho tenia tot a favor, però la situació es va capgirar completament ben ràpid. En el minut 13, en la primera vegada que el Sevilla passava del mig del camp, Rakitic va servir una falta des del costat de la banqueta gironina al cor de l’àrea, on Nianzou, marcat per Oriol Romeu, va saltar més que ningú, va rematar de cap i va marcar el 0-1. De cop i volta, els gironins s’havien complicat d’allò més la vida. El plantejament inicial del Sevilla era digne d’un equip petit. Amb només Rafa Mir amb un perfil clarament ofensiu, l’avantatge va donar arguments als de Sampaoli per tancar-se al seu camp i esperar el Girona, que no va tenir gaire inspiració per trencar línies més enllà de les accions de Riquelme, que ho va intentar des de fora una vegada i una altra sense sort. La pilota aturada, en una rematada de David López just abans del descans, tampoc va servir. La sort per als gironins va ser que el Sevilla no tenia velocitat al davant, perquè si no els espais que van quedar al darrere haurien estat letals.

Creure-hi té premi

Més enllà de l’inici, la primera part del Girona havia tingut mancances, però després de la represa tot va tornar a canviar. En la primera jugada, Iván Martín va guanyar la banda, Toni Villa va continuar l’acció i va donar la passada de la mort a Stuani, que, a la frontal de la petita, no va perdonar (1-1, 46’). L’uruguaià no està per fer miracles, però en la rematada al primer toc continua sent letal. Tot tornava a zero i, una vegada més, la sort va afavorir el Girona, ja que poc després d’empatar el partit David López es va equivocar a la seva àrea i va generar problemes a Gazzaniga deixant la pilota franca per a Rafa Mir. El davanter visitant, per sort amb poc angle, no ho va aprofitar.

A partir de llavors, el matx va entrar en una fase sense un dominador clar, amb el Sevilla intentant fer un pas endavant però amb el Girona controlant bé el ritme del partit. Sense ocasions, la sensació era que ningú volia que el duel embogís com va passar contra el Rayo, però als gironins els va quedar una marxa més al final. Com a l’inici, el Girona va buscar la pressió als centrals, especialment a un Nianzou molt fluix amb la pilota als peus. I va trobar el premi. Valery li va robar la cartera i va cedir la pilota a Yangel Herrera, que des de la frontal es va inventar una vaselina perfecta i va marcar el 2-1 definitiu (88’). Un gol que va fer embogir Montilivi, i amb raó, ja que el Girona encadena una ratxa de set jornades sense conèixer la derrota, la més àmplia de la història a primera divisió.

L’EFECTIVITAT MANA

El Girona perdona fins a tres vegades a l’inici i just després encaixa el 0-1 (13’)

TOCATS

Després del gol, el Sevilla es tanca al darrere i els de Míchel mostren força dubtes

PROVIDENCIAL

El gol de Stuani en el primer minut de la segona part canvia el guió completament

EL GRAN PREMI

La pressió de Valery permet a Yangel fer el 2-1 en el minut 88 amb una vaselina genial