Girona

Derrota com i quan més mal fa

El Girona ha perdut per la mínima a La Ceràmica contra el Vila-real per culpa d’una penal molt discutit i executat per Parejo ja en el 101. El conjunt blanc-i-vermell ha plantejat un partit diferent contra un equip groguet que ha monopolitzat la pilota i quan semblava que aquesta vegada el treball defensiu dels de Míchel i un gran Gazzaniga permetrien sumar un bon punt i lligar la primera porteria a zero, Del Cerro Grande s’ha encaparrat a evitar-ho. El col·legiat ha xiulat penal d’Oriol Romeu a Pau Torres (91’) que el porter blanc-i-vermell ha aturat a Gerard Moreno, i un segon de Juanpe, també al central de Vila-real, que Parejo no ha perdonat (101’).

El partit ha començat fred, com l’ambient, però el Vila-real s’ha fet amb el control de la possessió i el domini territorial davant d’un Girona que intentava pispar l’esfèrica al rival per trenar alguna contra massa tímida. Aleix Garcia ha provat sort des de la llarga distància però el seu xut s’ha perdut al costat esquerre de la porteria de Reina (6’). El conjunt dirigit per Quique Setién no s’ha immutat i ha continuat movent als gironins d’esquerre a dreta fins que ha pogut generar ocasions de perill. La primera l’ha enviat al pal després que Yéremi Pino aprofités un refús defensiu curt per provar un bon xut que ha refusat la fusta. El rebot ha caigut als peus de Baena que ha fet lluir Gazzaniga amb una rematada al pal llarg (12’). En el 33’ una centrada de Chukwueze ha tornat a posa a prova al porter argentí després que Gerard Moreno rematés molt a prop de la porteria amb el cap i Gazzaniga refusés a un lateral.

Entre les dues ocasions groguetes, el Girona també ha alçat la veu amb una de claríssima de Stuani, que ha baixat amb el pit una centrada d’Iván Martín per posar la punta de la bota però topar amb Reina. El charrúa s’ha refet i ha guanyat la possessió però no ha vist com venia de cara Riquelme i ha acabat perdent l’esfèrica (22’). Les continues interrupcions i les targetes grogues per als dos bàndols (fins a set en total) han trencat el ritme del joc d’un primer temps sense variacions en el resultat.

Indignació i ràbia

En la segona part la tònica ha estat la mateixa. El Vila-real ha estat l’amo i senyor de la possessió de la pilota i el Girona ha aguantat mal seu propi camp ajuntant les línies i esperant el moment idoni per traçar alguna contra. Riquelme n’ha acabat una amb un xut molt desviat i els castellonencs han avisat amb una arribada de Chukwueze després d’una pèrdua de Yangel en la sortida de la pilota (64’) o en una bona jugada col·lectiva que ha bloquejat Bernardo (68’).

Els locals han insistit i han tancat cada vegada més als de Míchel, que amb l’expulsió de Santi Bueno per doble amonestació (78’) han acabat de renunciar del tot a l’atac. La supervivència i la solidaritat defensiva ha permès aguantar al Girona el 0-0 fins al descompte quan Del Cerro Grande ha assenyalat dos penals en contra dels gironins. En el primer, Gazzaniga ha pogut sostenir l’equip dempeus després d’endevinar la trajectòria del xut a Gerard Moreno (91’). En el segon, l’argentí no ha pogut evitar el gol de Parejo ja en el 101 després d’una pena màxima molt discutida pels gironins per una agafada, com moltes n’hi ha a l’àrea, de Juanpe a Pau Torres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)