Girona

Cárcel dicta sentència

Quique Cárcel es mostra satisfet amb la plantilla i destaca l’esforç fet pel club per fitxar Viktor Tsygankov

“El primer és lligar la permanència, però estem treballant amb les renovacions i el final de les cessions”

A Montilivi ahir va tocar la clàssica valoració després d’un període de fitxatges. El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va sortir a la sala de premsa per fer una repassada de l’actualitat de la plantilla, el seu present, i futur, després de definir l’equip de Míchel amb les entrades de Tsygankov i Callens i les sortides de Manu Vallejo, Ramon Terrats, Samu Saiz i Óscar Ureña, que tenia dinàmica del primer equip.

Moviments esperats

Quan Cárcel va tancar la plantilla el 31 d’agost del 2022, el club ja va localitzar algunes situacions que s’haurien d’intentar reforçar durant l’hivern. Uns moviments que ja estaven pensats, però que s’havien de posar en marxa tenint en compte un mercat curt i complicat. “Quan fem l’equip a principi de temporada intentem tenir una plantilla llarga amb 25 fitxes sent conscients que teníem tres jugadors importants, que eren Borja, Iván i Ibra lesionats. Hem tirat amb aquests 22 jugadors i l’equip ha anat competint”, va respondre Cárcel.

Aquestes situacions que esmentava el director esportiu del Girona es van accentuar amb uns moviments de sortida de jugadors que buscaven minuts i protagonisme fora de Montilivi. Terrats i Vallejo no tenien la voluntat de continuar i el club va buscar solucions. L’altre cas és el del migcampista madrileny Samu Sáiz: “Les dues parts teníem la sensació que tocava un canvi d’aires amb tot el respecte pel que ha fet pel club”, va dir Cárcel, que va explicar que el club va prioritzar fitxar un central que un pivot, fent referència a la figura de David López, que pot ocupar la posició de pivot.

La primera volta

Cárcel es va mostrar satisfet amb la feina feta fins ara per l’equip, però no va voler tirar coets. “Estem en la lluita per la permanència i sabem la dificultat que hi ha, perquè tothom té bones plantilles i s’han reforçat bé. No només jugant a futbol es pot fer. Hem de millorar, ser més contundents a les àrees i hi ha moments en què no hem matat partits. Som el segon equip més golejat de la lliga i el cinquè que més marca”, va dir fent referència a un futur pròxim que marcarà, i molt, la feina a les oficines per confeccionar un equip. Cárcel va destacar que la plantilla està compensada i que té les eines suficients per competir.

Tsygankov i marge econòmic

“L’equip que ha fet el tercer fitxatge més car de la lliga és el Girona i això diu molt. Si es fa aquest esforç és perquè la propietat i tothom intenta fer passes endavant”, va destacar Cárcel sobre Viktor Tsygankov, el jugador amb més valor de mercat de la plantilla i pel qual el Girona ha pagat 5 milions aquest hivern.

“No parla castellà i necessitarà el seu temps per entendre els conceptes del mister. És un jugador jove i creiem que d’aquí a poc temps el tindrem per ajudar-nos. Esperem que entre aquesta setmana i l’altra”, hi va afegir sobre el davanter provinent del Kíiv.

Cárcel també va respondre sobre el marge econòmic que li queda, al club, tot i no donar-ne gaires detalls: “És difícil d’analitzar, perquè el que gastis ara ho penalitzaran i has de pensar si és necessari o no. El nostre marge és el que és. Pot ser important en coses de futur i creiem que hem fet un gran esforç.

Renovacions amb ADN?

Tot i que el director esportiu del Girona va destacar que cal fer primer la feina de salvar la categoria, a Cárcel l’espera un final de curs molt atapeït. “Estem valorant moltes situacions dins la plantilla amb vista al futur. Tenim jugadors que acaben contracte, d’altres de cedits i estem treballant per crear un equip igual de competitiu. Valery fa molts anys que és al club i la nostra idea des de fa molt de temps és que continuï perquè és un jugador amb nivell i té l’ADN gironí”, va sentenciar Quique Cárcel, que no va voler parlar de noms com ara Juanpe, Borja García o Juan Carlos, jugadors que acaben contracte.

LES REACCIONS

L’equip ha competit amb 22 fitxes; sabíem que a l’hivern hauríem de reforçar- nos i amb això vam treballar, tenint en compte les baixes
Tant de bo Arnau tingui una bona oportunitat en un club molt important perquè voldrà dir que tots en sortirem beneficiats
Tenim molts jugadors que acaben contracte o que estan cedits. Volem lligar la salvació i créixer
Quique Cárcel
director esportiu girona

“Tothom pot opinar, però els que prenem decisions som Míchel i jo”

La confiança de Cárcel en la plantilla del Girona és absoluta. De fet, el director esportiu va accentuar que les solucions per a les lesions o les sortides eren dins de l’equip. “Si hagués sentit que necessitàvem fer alguna cosa més ho hauria fet. La lesió de Yan Couto ha generat una mica de debat, però tenim un jugador com Arnau que està fent una temporada molt bona. També hem de creure que Valery pot fer aquesta funció de lateral, quan no hi siguin cap dels dos. Cada vegada que surt demostra molt bon nivell i està tenint creixement. És el moment de creure en ells i esperar que torni Yan. Pel que fa a la resta, tothom pot opinar, però els que hem de prendre decisions som el mister i jo. Amb la marxa de Samu, a dalt hem pogut firmar un jugador d’atac com Tsygankov, que ens donarà aspectes bons i nous.”

“Som l’equip amb menys història de la lliga, o tenim aquesta sensació”

És inevitable, ara que l’equip és a dos punts del descens i comença la segona volta, que una de les qüestions sobre la taula sigui la permanència. “Pateixo molt. Som l’equip amb menys història de la lliga i això em preocupa. Hem de sumar tots i hem d’espantar els rivals. A Montilivi l’afició ha d’estirar l’equip i hem de crear aquest vincle. Tenim la sensació de ser menys històrics que tots els altres, i és diferent. No tinc tanta por com fa uns anys, però tinc molt respecte. Tothom és capaç de guanyar qualsevol i això farà que les dinàmiques i els detalls siguin importants. Que Míchel no hi sigui en aquests dos partits és un detall. Queden 19 jornades i per què no hem de poder fer més punts que en la primera volta i encara més amb Míchel, que ha demostrat que els seus equips sempre lluiten”, va dir Cárcel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)