Girona

Que no es repeteixi

El Girona tornarà a afrontar dos partits amb el tècnic a la grada, amb el record present de les derrotes contra la Real Sociedad i l’Atlético

El curs passat els gironins no van perdre cap partit sense el tècnic

Si una cosa es pot retreure a Míchel Sánchez com a entrenador del Girona és que dissabte passat, en el duel contra el Barça, el tècnic va veure per quarta vegada la targeta vermella en una temporada i mitja que fa que és a la banqueta de Montilivi, i això que abans d’arribar al conjunt blanc-i-vermell no havia estat expulsat mai ni com a jugador ni com a tècnic en la lliga –només va veure una vermella en la copa en la seva última temporada com a futbolista al Rayo Vallecano–. En cada expulsió el de Vallecas ha demanat perdó just després del partit, tant al col·legiat com al Girona i als seus aficionats, però de moment la història es va repetint esporàdicament. Míchel viu apassionadament cadascun dels minuts del Girona i no deixa de moure’s per la seva àrea tècnica donant instruccions i gesticulant sense parar.

La seva intensitat és màxima i això ningú ho pot discutir, de fet en alguns moments sembla que vulgui sortir a jugar i tot, però això li ha passat factura cada vegada que ha protestat alguna de les decisions arbitrals, que no són poques i pràcticament sempre justificades, ja que les quatre expulsions són reclamacions en què el tècnic tenia tota la raó del món. Sense anar més lluny, dissabte passat contra el Barça Míchel va veure la vermella per haver protestat una acció en què a Arnau li van fer fins a dues o tres faltes i el col·legiat Muñiz Ruiz va donar una llei de l’avantatge del tot incomprensible. En aquesta ocasió, fins i tot entrant al terreny de joc, i això és el que li va costar la vermella i la corresponent sanció de dos partits, igual que en les tres expulsions anteriors, en què també cal destacar que Míchel va ser expulsat únicament per haver protestat i mai per haver insultat o menyspreat el col·legiat. Això vol dir que, tot i que el club ha intentat recórrer la sanció, el tècnic madrileny no es podrà seure a la banqueta en el partit d’aquest diumenge a Montilivi contra el València (16.15 h) ni tampoc en el duel transcendental de divendres que ve al camp del Cadis, un rival directe en la lluita per la permanència.

Un precedent a evitar

És innegable que Míchel ha de corregir aquestes situacions perquè no fan cap bé a l’equip i, tal com ha expressat en nombroses ocasions, ell n’és conscient. I és que aquestes quatre expulsions vol dir que, dels 63 partits de lliga que s’hauran jugat un cop hagi complert la sanció des que el madrileny va arribar al Girona –descomptant el play-off d’ascens i la copa–, 8 els haurà passat a la graderia. És a dir, gairebé en un de cada vuit partits el tècnic no ha pogut ser a la banqueta. Aquest fet no el va voler passar per alt Quique Cárcel en la roda de premsa de dimecres de valoració del mercat, parlant del camí per aconseguir la permanència: “En aquesta lliga tothom és capaç de guanyar qualsevol equip i això farà que les dinàmiques i els petits detalls siguin més importants que mai. En aquest sentit, que Míchel no sigui a la banqueta en els pròxims dos partits és un detall a tenir en compte.”

El que és cert és que després de l’anterior expulsió de Míchel aquesta temporada, que va ser en la sisena jornada de lliga al camp del Betis per haver protestat primer un penal i després un fora de joc en contra que no ho era i que es va assenyalar sense deixar acabar la jugada, el Girona va passar pel seu pitjor moment de resultats. I és que els gironins, que van acabar perdent aquell partit al Benito Villamarín (2-1), van encadenar dues derrotes més. Primer a casa contra la Real Sociedad, en un partit completament boig (3-5) que va acabar de demostrar les mancances del Girona en defensa, i després al camp de l’Atlético (2-1), en un partit que es va decidir per petits detalls, sobretot per l’efectivitat de cara a porteria dels locals.

Aquell zero de sis amb Míchel a la grada queda clavat en la memòria, tot i que també s’ha de destacar que són dos partits que es poden perdre en qualsevol circumstància, ja que van ser dues derrotes contra equips que han acabat la primera volta en la tercera i la quarta posició de la lliga, respectivament. Però també queda clar que és un avís, perquè els gironins ara no es poden permetre signar aquell mateix precedent i perdre els dos partits en què Míchel haurà de veure el partit des de la graderia contra el València i el Cadis, ja que el marge de dos punts respecte al descens no permet gaires ensopegades.

A 2a A, sense cost

Tan cert és que el Girona no va ser capaç de sumar cap punt en els dos partits de sanció a Míchel d’aquesta temporada, com que en el curs passat a 2a divisió A els gironins van ser capaços de signar uns resultats excel·lents en els partits en què el madrileny no va ser a la banqueta i Salva Fúnez va ser l’encarregat de dirigir l’equip des de la gespa, i és que el balanç final va ser de deu punts dels dotze possibles. Després de la primera expulsió, al camp del Màlaga en la cinquena jornada, el Girona va guanyar a casa el Valladolid i va empatar en la següent jornada al camp de l’Oviedo, mentre que després de la segona expulsió, a casa contra l’Eivissa, els gironins van ser capaços d’encadenar dues victòries al camp de l’Almeria i a casa contra el Màlaga.

PASSAT EN BLANC

Curs 2021/22 (2a A)
J. 5: Màlaga-Girona 2-0
En el minut 85, arran d’una falta sobre Pablo Moreno que l’àrbitre no va assenyalar, Míchel, que ja havia estat amonestat, va veure la vermella directa “per haver protestat de manera irada una decisió meva, realitzant gestos ostensibles i abandonant la seva àrea tècnica”, segons va reflectir el col·legiat López Toca en l’acta.
Resultats sense Míchel
Girona-Valladolid 1-0
Oviedo-Girona 0-0
Curs 2021/22 (2a A)
J. 32: Girona-Eivissa 5-1
En el minut 33 i quan el resultat era només d’1-0, Escobar va cometre un clar penal sobre Baena que l’àrbitre no va assenyalar i que hauria suposat l’expulsió del defensa visitant. Míchel va veure la vermella “per haver protestat una de les meves decisions de manera ostensible, amb els braços amunt i abandonant la seva àrea tècnica”, segons va reflectir Galech Apezteguia en l’acta.
Resultats sense Míchel
Almeria-Girona 0-1
Girona-Màlaga 1-0
Curs 2022/23 (1a)
J. 6: Betis-Girona 2-1
En el minut 21, amb empat a un al marcador i minuts després d’un penal assenyalat a Bernardo que ja havia protestat, Míchel va reclamar que s’assenyalés un fora de joc, que no ho era, sense deixar seguir la jugada i va veure la vermella. “Aquest fora de joc no l’heu d’aguantar? Què passa, que aneu vestits de verd?”, va dir segons l’acta d’Ortiz Arias.
Resultats sense Míchel
Girona-Real Sociedad 3-5
Atlético-Girona 2-1
Curs 2022/23 (1a)
J. 19: Girona-Barça 0-1
En el minut 90, en una acció en què agafaven Arnau de la samarreta i Muñiz Ruiz va donar una llei de l’avantatge incomprensible, el tècnic madrileny va veure la vermella per “haver protestat de manera ostensible una de les meves decisions, amb els braços alçats, arribant a entrar dins del terreny de joc”, segons va reflectir l’acta.
Resultats sense Míchel
Girona-València ?
Cadis-Girona ?

LÍNIA MOLT FINA?

Abans del Girona Míchel no havia estat expulsat en la lliga ni jugant ni entrenant
Contra el Barça va entrar al camp, però en la resta Míchel només va protestar

MASSA

8
partits
dels 63 de lliga que el Girona haurà jugat, un cop acabi la sanció, Míchel haurà estat a la grada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)