Borja García dona oxigen al Girona

El Girona torna a tenir cinc punts de marge respecte la zona de descens després d’aconseguir una victòria vital contra el València, en un partit en què els gironins han estat superiors i han acabat marcant la diferència amb un gol a la segona part de Borja García, que avui tornava a la titularitat després de la lesió al genoll de la temporada passada. Els gironins respiren, i deixen encara més tocat un rival directe inesperat com el València, que més enllà d’algun contraatac ha generat molt poc joc.

El partit ha arrencat molt mogut, amb el Girona intentant controlar el partit a través de la possessió i disposant d’una primera ocasió en què Taty Castellanos ha xutat desviat després d’una molt bona assistència d’Oriol Romeu (7’). Tot i que el guió era el que interessava als de Míchel, que avui ha vist el partit des de la graderia per la sanció de dos partits que ha de complir, l’intercanvi de cops en la primera part ha estat constant, i és que alguns errors individuals i pèrdues evitables han facilitat que el València tingués ocasions clares. El Girona ha acariciat el gol en més ocasions, això sí, però ha topat amb un gran Mamardashvili. El porter primer ha refusat una bona volea d’Aleix Garcia a centrada de Miguel (17’) i just després ha evitat el gol en un primer remat de cap de Santi Bueno, que ha acabat amb un segon remat de Taty que ha tocat el travesser (18’), i finalment ha desviat a córner un bon xut ajustat al pal de Borja García des de la frontal (35’). Qui tampoc ha trobat el gol ha estat Taty just abans del descans, amb un remat de cap que s’ha escapat per sobre el travesser després de picar a terra i amb el porter venut (45’). A més de les ocasions clares el Girona ha generat sensació constant de perill, però li hauria pogut sortir car no aprofitar cap ocasió, perquè el València ha tingut dos contraatacs claríssims per marcar. Primer Gazzaniga ha fet una gran aturada a Musa en l’un contra un (23’) i després Lino no ha rematat per mil·límetres una centrada xut de Lato.

En la segona part el ritme del partit ha decaigut, però també ha crescut el control del Girona, que ja no ha comès cap error que provoqués ocasions del València. Pacient i buscant la millor opció, que podria haver estat una centrada rasa d’Aleix que Taty no ha pogut rematar bé a la frontal de la petita (49’), el Girona ha tancat el València al seu camp. L’entrada de Riquelme ha revolucionat l’atac i el premi ha acabat arribant. Ell mateix ha rebut dins l’àrea, controlant amb l’espatlla (els valencians han demanat mans intensament), i ha fet la passada enrere per Borja García, que al primer toc ha connectat un bon xut que ha acabat entrant després de tocar el pal per situar l’1-0 al marcador (64’). Amb el marcador a favor el Girona ha perdut part del control que tenia i el València ha guanyat metres, però els gironins s’han mantingut molt sòlids a la seva àrea, sense concedir pràcticament res. De fet, en els minuts finals les més clares han estat del Girona, amb dues aturades bestials de Mamardashvili a dos remats de cap consecutius de Stuani (86’) i un xut de Yangel als núvols.