Girona

Amb el cor gironí fins al 2026

El Girona oficialitza la renovació de Valery, l’únic gironí de la plantilla, per a les pròximes tres temporades

L’escalenc està recuperant la seva millor versió i el club no vol deixar perdre el seu rendiment i polivalència

Al novembre, quan es va aturar la lliga per la disputa del mundial, Quique Cárcel ja reconeixia en una entrevista en aquest diari que les converses per renovar Valery Fernández estaven en marxa des de feia unes setmanes, ja que l’escalenc acabava contracte el 30 de juny i des del gener era lliure per negociar amb qualsevol altre club. Des de llavors sempre que ha pogut el director esportiu del Girona ha deixat clara la voluntat d’arribar a un acord amb l’escalenc i finalment ha estat així. Ha costat més del que el club tenia previst, però finalment ahir es va poder fer oficial la renovació de Valery fins al 30 de juny del 2026; és a dir, que de moment, i sempre que es compleixi el contracte, el futbolista de 23 anys vestirà la samarreta blanc-i-vermella el que resta de temporada i les tres següents. “Des de petit he lluitat per aquest somni i ha tocat passar per moments de dificultat. A vegades tens dubtes però és molt màgic viure el que estic vivint. És el més gran que li pot passar a un gironí”, va dir Valery després de renovar.

Era una renovació indispensable per diversos motius, i no hi ha cap dubte que un d’aquests no té res a veure amb l’aspecte esportiu. Valery és l’únic jugador de la plantilla que respon al cent per cent al concepte Orgull gironí, ja que és l’únic jugador de la demarcació amb fitxa del primer equip –Ureña, Artero i Joel Roca, sovint en dinàmica del primer equip, tot i que el primer ha sortit cedit, també són gironins però tenen fitxa del filial. Per a un Girona que vol apostar pel territori, pels jugadors de proximitat i pel futbol de base, perdre el futbolista de l’Escala era perdre una part important del seu missatge i un cop que hauria sigut molt difícil d’explicar, per molt que altres jugadors hagin arrelat a Girona i defensin també l’Orgull gironí.

Guanyat a pols

Amb la renovació de Valery, el Girona s’assegura tenir un gironí en la plantilla per anys, però lògicament si el club ha renovat l’escalenc és perquè es confia que sigui una peça important de la plantilla en les pròximes temporades. I és que Valery s’ha guanyat a pols la renovació. El seu rendiment aquesta temporada a primera està sent notable sempre que Míchel li ha donat l’oportunitat, i les lesions, un maldecap constant des que el de l’Escala va aterrar en el primer equip, li han donat una treva.

Aquest curs Valery ha jugat 17 partits (15 de lliga i dos de copa) i sis d’aquests com a titular. Cinc en la lliga, l’últim va ser diumenge contra el València jugant de lateral cobrint les absències d’Arnau i Yan Couto. La seva resposta, en una posició poc habitual per a ell perquè gairebé sempre ho havia fet com a carriler, va ser més que bona, i és que no es van notar les baixes i va tapar la seva banda amb garanties –Lato tampoc va exigir-li gaire. El de diumenge no és el primer gran partit de Valery aquesta temporada, la setmana anterior també va tenir molt bons minuts contra el Barça sortint des de la banqueta. Fa poc, l’escalenc també va ser clau en la victòria conra el Sevilla, recuperant la pilota i assistint Yangel Herrera en el gol de la victòria dels minuts finals (2-1). Són uns quants els partits d’aquesta temporada en què Valery ha tingut protagonisme, però el millor moment per a l’escalenc molt possiblement va ser el partit al Bernabéu, en què va ser qui va lluir el braçal de capità.

A més del bon rendiment, el valor de Valery per al Girona és doble, i és que l’escalenc destaca per la seva polivalència al camp, que li permet ocupar les dues bandes en qualsevol posició, ja sigui com a lateral, carriler o extrem. Amb aquestes virtuts no és estrany que altres equips s’hagin interessat per ell en les últimes setmanes, i és que el de l’Escala tenia altres ofertes sobre la taula, fet que també ha dificultat la renovació i que ha obligat el Girona a fer un esforç extra econòmicament.

La trajectòria continua

Tot i tenir només 23 anys, Valery és un dels veterans de la plantilla, i és que aquesta és la seva cinquena temporada en el primer equip, en què va debutar el curs 2018/19 a primera disputant 17 partits de lliga, 10 com a titular. El seu debut va ser brillant, però una lesió greu al genoll l’estiu següent i les contínues petites lesions musculars li han complicat tornar al seu millor nivell, fet que sembla que sí que està aconseguint ara. En total, Valery n’acumula 98 amb el Girona i està a punt d’entrar en el selecte club dels 100.

LLARG

Les negociacions feia setmanes que estaven obertes i altres clubs volien l’escalenc

EL PROTAGONISTA

El Girona m’ho ha donat tot i m’ha permès complir els meus somnis
Valery Fernández
jugador del girona

INOBLIDABLE

Seguir vinculat al club és una felicitat immensa. La intenció de tots era arribar a un acord i per fi ha arribat
L’escalenc va ser l’encarregat de dur el braçal de capità al Santiago Bernabéu
5
temporades
encadena Valery en el primer equip del Girona, des que hi va debutar la 2018/19 a 1a
98
partits
amb el Girona acumula l’escalenc. 32 de 1a, 48 a 2a A, 11 en la copa i 7 de ‘play-off’ d’ascens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)