Girona

Més que un marge

El Girona torna a tenir cinc punts d’avantatge respecte al descens, el seu sostre aquest curs

Més enllà del coixí, els de Míchel apliquen la seva idea de joc contra gairebé tots els equips

El Girona va deixar enrere dues derrotes consecutives per la mínima contra el Vila-real (1-0) i el Barça (0-1) superant el València i sumant tres punts que, gràcies a la resta de resultats, permeten als de Míchel Sánchez tornar a obtenir cinc punts de marge respecte al divuitè classificat, el primer equip que baixaria. I aquest avantatge és el seu sostre aquest curs (el va aconseguir en la catorzena i la quinzena jornada i també en la dissetena, abans d’enllaçar les dues derrotes), un coixí prou confortable per afrontar el pròxim partit amb certa tranquil·litat però insuficient per abaixar la guàrdia. Que el següent rival dels gironins sigui precisament el divuitè en la taula, el Cadis, és un altre caramel per a un Girona que, més enllà del marge que té actualment amb les posicions que vol evitar tant sí com no, va tornar a relluir en la màxima esplendor la idea de joc que el seu tècnic vol. Els blanc-i-vermells, quan poden discutir o dur la iniciativa del joc tenen prou elements a la part ofensiva per competir contra qualsevol equip. I, si la solidesa defensiva augmenta gràcies a una pressió més acurada i equilibrada, els resultats arriben.

De nou, aire

A l’equip gironí li ha costat generar un marge amb el descens. De fet, en la desena i l’onzena jornades, els de Míchel van caure a les brases després d’encadenar sis jornades sense vèncer en un tram de la lliga en què la fragilitat defensiva es va accentuar massa (a ritme de dues dianes encaixades per partit) i el joc no va ser tan fluid com ho està sent des que el tècnic de Vallecas va decidir estripar la línia de tres centrals per passar a la línia de quatre (en la novena jornada al Power Horse Stadium contra l’Almeria), afegir més efectius en la zona de creació i intentar pressionar més com un bloc. La dinàmica va canviar just en el moment adequat, abans de l’aturada d’un mes per a la disputa del mundial –dos empats, un dels quals al Bernabéu, i dues victòries.

El pas endavant en la pressió efectiva es va començar a notar després de l’aturada gràcies a la feina que van poder fer el cos tècnic i l’equip, i els resultats positius es van mantenir fins a encadenar la millor ratxa de jornades sense perdre en els dos cursos i mig en què han competit en la màxima categoria amb set enfrontaments. Al Girona només l’ha aturat Del Cerro Grande, amb un arbitratge dubtós a La Ceràmica –el madrileny va assenyalar dues penes màximes en el temps afegit– i una errada puntual i individual de Juanpe i Gazzaniga contra el Barça a Montilivi que van aprofitar els blaugrana per decantar el duel al seu favor. En les dues derrotes contra equips més poderosos el marge de punts respecte al descens es va reduir a quatre i a dos punts, un fet que va convertir el partit contra el València, enfangat i un rival directe en la lluita per evitar ser un dels tres pitjors equips, en important i crucial, sobretot després de comprovar que els resultats eren favorables en cas de victòria. I és que els tres punts sumats contra els valencians han tornat a situar el Girona amb el coixí còmode de cinc punts, vital per afrontar el doble duel contra el Cadis i l’Almeria –equips de la lliga dels gironins– amb més convicció, sense dubtes i amb l’esperança de donar un cop sobre la taula que podria semblar definitiu, tot i que el precedent del curs del descens amb Eusebio Sacristán segur que farà rebaixar qualsevol tipus d’eufòria –els blanc-i-vermells van desaprofitar un marge de nou punts amb el divuitè amb deu derrotes i una sola victòria en els últims onze enfrontaments. Les sensacions i la imatge de l’equip semblen llunyanes respecte a aquella. Sense la copa pel mig i amb el focus centrat en el que toca.

EN LA LLIGA

El Girona només ha perdut dos partits (per la mínima) dels últims deu que ha disputat

EL CANVI

La línia de quatre apostant per més efectius en la zona de creació ha fet créixer l’equip

LA DISTÀNCIA AMB EL DESCENS

Jornada 1 17è
0 punts respecte al descens
Jornada 2 9è
+2 punts respecte al descens
Jornada 3 13è
+2 punts respecte al descens
Jornada 4 12è
+3 punts respecte al descens
Jornada 5 8è
+3 punts respecte al descens
Jornada 6 11è
+3 punts respecte al descens
Jornada 7 13è
+3 punts respecte al descens
Jornada 8 14è
+1 punt respecte al descens
Jornada 9 15è
+1 punt respecte al descens
Jornada 10 18è
-1 punts respecte al descens
Jornada 11 18è
-1 punts respecte al descens
Jornada 12 17è
0 punts respecte al descens
Jornada 13 14è
+3 punts respecte al descens
Jornada 14 13è
+5 punts respecte al descens
Jornada 15 12è
+5 punts respecte al descens
Jornada 16 12è
+3 punts respecte al descens
Jornada 17 11è
+5 punts respecte al descens
Jornada 18 11è
+4 punts respecte al descens
Jornada 19 12è
+2 punts respecte al descens
Jornada 20 11è
+5 punts respecte al descens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)