Girona

Obligats al caràcter

El Girona és l’equip de la lliga que més punts esgarrapa als seus contrincants després d’anar perdent (tretze)

En els dos partits contra el Rayo ha estat capaç d’eixugar un desavantatge en dues ocasions

El Girona s’ha hagut d’acostumar a gestionar marcadors adversos des que va començar el curs. La fragilitat defensiva pel que fa als gols encaixats segurament és una de les causes principals que explica per què els de Míchel han hagut d’anar tant a remolc. L’altre, les desconnexions, a vegades letals, que han deixat l’equip a la cuneta i sense opcions de sumar cap punt. El que és cert és que el caràcter dels blanc-i-vermells i el talent ofensiu que demostren –han fet 40 gols, el quart que més, per darrere del Madrid (51), el Barça (49) i l’Atlético (42)– han alçat els gironins a ser l’equip que més punts suma després d’anar perdent en algun moment del partit. La prova més recent es va donar en l’últim enfrontament a Vallecas contra el Rayo Vallecano. I és que el Girona va eixugar un desavantatge amb els madrilenys en dues ocasions per establir el 2-2 definitiu i acumular un punt que el deixa a cinc de la zona de descens directe a segona A. I Dimitrievski, aturant una rematada del Taty, i el VAR, ja en l’afegit, van privar de les opcions de triomf, un premi que hagués estat un bon colofó a una bona segona part.

L’equip dirigit per Míchel ha sumat tretze punts després de veure com el rival s’avançava en el marcador, qui més en tota la categoria, seguit del Vila-real (11) i el Madrid (10). Fins a set vegades els blanc-i-vermells han acabat empatant el partit després de veure’s per sota en el resultat –a Mallorca, al Bernabéu, al RCDE Stadium i a Vallecas, i també a Montilivi contra el Cadis, l’Osasuna i el Rayo, matx en el qual també van haver de neutralitzar dos avantatge en el marcador dels d’Iraola–. El Girona ha remuntat dos cops aquesta temporada. La primera va ser en la jornada prèvia a l’aturada pel mundial de Qatar, al Martínez Valero contra l’Elx i gràcies a dos gols d’Iván Martín i el Taty Castellanos que van deixar en no res el gol inicial de Lirola. La segona va ser a Montilivi contra el Sevilla, que es va avançar ben aviat amb una diana de Nianzou, però Stuani i Yangel Herrera van establir el 2-1 final.

Remuntades en contra

El Girona només ha vist com el rival li capgirava un gol inicial seu en dues ocasions, i en una d’aquestes els gironins van neutralitzar la remuntada parcial del rival. Al Benito Villamarín contra el Betis, Arnau Martínez va avançar l’equip, però Borja Iglesias, amb un doblet, va remuntar per als sevillans, que van sumar els tres punts en la jornada prèvia a l’aturada de seleccions del setembre. En el primer partit del 2023, al RCDE Stadium contra l’Espanyol, Toni Villa va fer el 0-1, però en el segon temps Puado i Joselu van posar per davant els periquitos tot i un gol final de Yangel va establir el 2-2 final contra un conjunt local que precisament serà el pròxim rival dels gironins a la lliga després de l’aturada que hi ha de seleccions. El partit es preveu d’allò més intens, i és que la necessitat de punts dels dos és evident.

HO AIXEQUEN

El Girona ha pogut remuntar un matx en dues ocasions, contra l’Elx (1-2) i el Sevilla (2-1)

LLISTA D’HONOR

Només el Madrid (10 punts) i el Vila-real (11) han sumat tant amb el marcador advers

PUNTS DESPRÉS D’ANAR PERDENT

1 punt
Mallorca-Girona (j. 4) 1-1
Girona-Cadis (j. 9) 1-1
Girona-Osasuna (j. 11) 1-1
Madrid-Girona (j. 12) 1-1
Girona-Rayo* (j. 15) 2-2
Espanyol-Girona (j. 16) 2-2
Rayo-Girona** (j. 26) 2-2
3 punts
Elx-Girona (j. 14) 1-2
Girona-Sevilla (j. 17) 2-1
* Va anar perdent en dues ocasions (0-1 i 1-2)
** Va anar perdent en dues ocasions (1-0 i 2-1)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)