Girona

L’elit torna a obrir la porta a la internacionalitat

Competir en la màxima categoria permet als jugadors situar-se en un aparador majestuós i als equips, gràcies a uns ingressos més grans, disposar de futbolistes més reconeguts arreu. I el Girona no n’és l’excepció, ja que, si bé és cert que ha tingut internacionals absoluts jugant a segona A, a primera el ventall sempre ha estat molt més extens. En aquesta escletxa de dates FIFA, el conjunt gironí ha acumulat fins a dos internacionals absoluts, un fet que no succeïa des del curs 2020/21, quan Muric, Ramalho i Yoel Bárcenas van ser citats per Kosova, Angola i Panamà, respectivament, per disputar partits amb els seus combinats absoluts. Amb el club treballant per consolidar-se a segona A, els casos de Marc Bernaus (Andorra) o de Ranko Despotovic (Sèrbia), després d’un gran curs, van ser del tot esporàdics.

Ja en la primera temporada en l’elit, el Girona sempre havia tingut a jugadors com Yassine Bounou, Johan Mojica, el Choco Lozano, Michael Olunga, Larry Kayode o Cristhian Stuani com a fixos en les seves seleccions. Bounou, Mojica i Stuani, fins i tot van ser mundialistes l’estiu del 2018 a Rússia, una fita destacable per a una entitat humil com la gironina. La campanya següent en la màxima categoria els jugadors que van continuar al club van mantenir el cartell d’internacionals acompanyats de futbolistes que treien el cap per les categories inferiors dels seus respectius països com Pedro Porro, Paik Seung-ho i Kevin Soni –anteriorment també van intentar despuntar Pablo Maffeo i Aleix Garcia.

Amb el pas a segona A, la quota va baixar, tot i que Mojica va tornar amb Colòmbia després d’un any d’absència, i Stuani, que va ser citat diverses vegades per Óscar Washigton Tabárez tot i que per una cosa o una altra va jugar el seu últim partit com a charrúa el novembre del 2019.

Després de no tenir cap internacional absolut en la campanya 2020/21, la de l’ascens a primera, enguany, les portes a la internacionalitat s’obren per a jugadors del Girona. Bueno s’estrena amb l’Uruguai i Tsygankov, com a jugador blanc-i-vermell, amb Ucraïna.

ASCENS EN BLANC

Des del curs 2020/21 que el Girona no tenia cap internacional absolut a l’equip

ESTRANY A 2A A

Muric, Ramalho i Bárcenas van ser els últims internacionals absoluts del club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)