Amb nota, i sans i estalvis

Cap a casa. Santi Bueno (90 minuts amb l’Uruguai contra Corea del Sud), Arnau (90’ amb la sub-21 contra França) i Riquelme (45’) tornen cap a Girona

Amb Tsygankov ja a Catalunya acabat de ser pare després de jugar amb Ucraïna a Wembley contra Anglaterra, ahir van acabar el seu periple amb les seleccions els altres tres representants del Girona repartits pel món. Santi Bueno va jugar els 90 minuts en la victòria de l’Uruguai contra Corea del Sud (1-2) en un duel disputat a Seül, mentre que Arnau Martínez també va completar els 90 minuts del matx que el combinat estatal sub-21 va disputar contra França i Riquelme tota la primer part de l’enfrontament disputat en territori francès (0-0).

Santi Bueno va acumular, com ja va fer en el seu debut com a internacional absolut contra el Japó, els 90 minuts del duel que els charrúa es van endur gràcies a les dianes de Sebastián Coates, el company del blanc-i-vermell a l’eix, i Matías Vecino. El central tornarà a posar-se a les ordres de Míchel Sánchez després d’acumular 180 minuts i un viatge de tornada de 9.500 quilòmetres de distància i el conseqüent canvi d’horari que haurà de suportar.

Pel que fa als més joves, citats per Santi Denia amb la sub-21, tant Arnau Martínez com Rodrigo Riquelme van sortit com a titulars en el partit contra França, una potència mundial en aquest tipus de categories. El lateral dret de Premià de Dalt va jugar els 90 minuts del matx i va disposar de l’ocasió més clara del combinat espanyol amb una rematada amb el cap al pal a la sortida d’un corner (67’). Arnau ja havia jugat els últims 16 minuts del primer partit de la selecció sub-21 contra Suïssa.

Riquelme només va jugar els primers 45 minuts del matx i contra els helvètics n’havia acumulat 24 i havia fet un doblet de gols clau per certificar el triomf 3-2. Els dos futbolistes continuen guanyant números per participar en la pròxima Eurocopa que es disputarà del 21 de juny al 8 de juliol a Geòrgia i Romania, just després que acabi la lliga a primera divisió (el cap de setmana del 3 i 4 de juny) i que servirà com a campionat classificatori per als Jocs Olímpics de París 2024.

Els tres futbolistes internacionals que falten per posar-se a les ordres de Míchel tornaran en breu als entrenaments del seu equip i ho faran sans i estalvis per començar a preparar, com la resta de companys, el crucial duel català contra l’Espanyol a l’estadi de Montilivi, dissabte (14 h). Si els blanc-i-vermells aconseguissin els tres punts donarien un cop sobre la taula i agafarien oxigen per, de retruc, complicar més la vida a un rival que ja enllaça tres derrotes.

180 MINUTS

Santi Bueno torna a Girona després de no perdre’s cap minut i fer un viatge des de Seül