Mundial

Més campiones que ningú

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola femenina guanya, en la pròrroga, una emocionant, igualada i intensa final dels World Roller Games a la selecció de l’Argentina

ARGENTINA 5 (4) ESPANYA 7 (4)

ARGENTINA:Andrea Beatris, Maria Lorena Rodríguez, Adriana Gutiérrez, Luchi Agudo, Valentina Fernández –cinc inicial–, Dayana Yanet Silva, MelisSalomé Rodríguez,ESPANYA:Teresa Bernadas, Natasha Lee, Berta Busquets, Anna Casarramona, Maria Díez –cinc inicial–, Laura Vicente, Sara González, Laura Puigdueta i Marta González.GOLS:1-0, Valentina Fernández, penal, (4’); 1-1, Natasha Lee, penal, (5’); 1-2, Berta Busquets, (15’); 2-2, Daiana Yanet Silva, (17’); 2-3, Laura Puigdueta, (18’); 3-3, Julieta Fernández, (19’); 4-3, Adri Gutiérrez, (31’); 4-4, Laura Puigdueta, (38’); 5-4, Adri Gutiérrez, (53’); 5-5, Anna Casarramona, (54’); 5-6, Berta Busquets, (56’); 5-7, Maria Díez, FD, (59’).ÀRBITRES:Joaquim Pinto i Paulo Rainha (Portugal). Targeta blava a Sara González i Melissa Salomé Rodríguez.

La selecció espanyola, amb set jugadores catalanes de les deu totals, va guanyar l’Argentina en la final dels World Roller Games que ahir es va disputar a Nanjing. El partit va estar carregat d’emoció, intensitat i alternatives en el resultat i es va haver de resoldre en la pròrroga, després que els 50 minuts acabessin amb un empat a quatre gols. Tot i que les argentines es van avançar en la pròrroga, els gols de les catalanes Anna Casarramona, Berta Busquets i María Díaz van situar el 5-7 definitiu. Espanya és ara la que més vegades ha guanyat el títol mundial, sis, i supera precisament l’Argentina.

L’equip albiceleste es va endollar abans al partit. No havien passat ni cinc minuts quan van inaugurar el marcador, després d’un penal que Laura Vicente va refusar en primera instància. En l’acció següent, però, els àrbitres també van veure penal a l’altra àrea i la jugadora del Voltregà Natasha Lee ho va aprofitar per signar l’empat. L’Argentina, en tot cas, controlava el partit i es feia més present, mentre Espanya ensenyava les urpes al contraatac. La portera de l’albiceleste, la jove Andrea Beatris, va haver de lluir-se en una clara ocasió d’Anna Casarramona, a mitjan primera part, i poc després encaixaria el segon gol, en un xut llunyà, ras i inesperat, de Berta Busquets que va entrar al costat del pal.

No trigaria a tornar a empatar Silva per a les argentines en una estranya jugada. Abans del descans, encara hi hauria dos gols més, un per cada bàndol: Laura Puigdueta va culminar una acció de contraatac molt ben trenada i un llançament llunyà de Julieta Fernández va batre Teresa Bernadas per situar l’empat a tres amb què va acabar la primera part. Res no canviaria en la segona: la mateixa intensitat i la mateixa igualtat. L’Argentina es va avançar amb un gol de la jugadora del Voltregà Adriana Gutiérrez i Laura Puigdueta, 11 minuts abans del final, va marcar el 4-4 amb què va acabar el temps reglamentari. Els últims minuts van estar carregats d’emoció, amb una falta directa per a cada equip i uns segons finals en què Barnadas va evitar el gol que hauria donat el títol a l’Argentina.

La pròrroga va ser d’infart. En la primera part, les sud-americanes van colpejar primer, amb un gol d’Adri Gutiérrez, però Ana Casarramona va respondre de seguida (5-5). Ja en la segona part, Berta Busquets va signar el 5-6 quan faltaven quatre minuts per al final i la igualadina Maria Díaz, Peque, va sentenciar amb un llançament directe quan només quedaven 50 segons.

Volen recuperar el títol

La selecció espanyola sènior masculina d’hoquei sobre patins inicia avui els Roller Games amb la clara intenció de recuperar el títol de campió després de perdre la final de fa dos anys. Espanya s’estrenarà contra Alemanya a dos quarts d’onze del matí, hora catalana. En el grup B de la World Championship, Espanya, amb nou catalans, s’enfrontarà demà amb Xile i el dimarts 5 amb Moçambic. Tots els partits seran a la mateixa hora. L’objectiu del conjunt que dirigeix Alejandro Domínguez és guanyar el títol mundial que van deixar escapar l’any 2015 a França en una final en què van ser superats per l’Argentina. Espanya havia guanyat cinc títols mundials de manera consecutiva i ara vol arribar a la final de dissabte 9.