Internacional

Amb denominació d’origen

Hoquei sobre patins. Tres jugadors catalans lideren les classificacions de màxims golejadors de l’OK Lliga –Raül Marín–, l’LNH italiana –Marc Julià– i l’N-1 francesa –Toni Seró

A més dels mediàtics Raül Marín (Reus) i Jordi Adroher (Benfica), golejadors empedreïts de l’OK Lliga i la primera divisió portuguesa, respectivament, i vigents campions del món, hi ha un bon grapat de jugadors catalans que deixen el seu segell golejador en la resta de lligues europees. De fet, Marc Julià (Bassano) ha estat el pitxitxi de la lliga regular italiana i Toni Seró és el màxim artiller en la màxima categoria francesa.

Marín ha marcat 44 gols en 23 partits i va pel camí d’establir un nou rècord en l’OK Lliga si manté la seva mitjana. El sostre històric el té l’argentí del Barça Pablo Álvarez, amb 56 gols en la temporada 2013/2014. Adroher és el quart millor golejador de la lliga portuguesa amb 27 gols en divuit jornades i va liderar la classificació durant moltes fases de la primera volta, foradant la porteria contrària en les dotze primeres jornades.

L’olotí de 23 anys Marc Julià (Bassano) ha estat, empatat a 50 gols amb el veterà Massimo Tataranni (Valdagno), el màxim golejador de la fase regular de la lliga italiana, que consta de 26 jornades: 1,92 gols per partit. El seu equip és un dels vuit classificat per jugar el play-off de quarts. Julià, que va passar per les categories inferiors del Barça i va debutar en el primer equip, també va jugar al Noia cedit pels blaugrana en l’OK Lliga i va militar al Manlleu abans de recalar a Itàlia en el curs 2016/2017. El garrotxí, que va ser una peça fonamental en el títol de la CERS conquerit el 2014 pel club sadurninenc, tornarà a l’OK Lliga el curs vinent per jugar al Reus.

A Itàlia també han despuntat el lloretenc Víctor Crespo (Scandiano), amb 33 gols, i el reusenc Xavi Rubio (Sarzana), amb 32. Un altre català, Ferran Formatjé (Trissino), és el novè de la llista amb 30 dianes. Crespo ja havia mostrat les seves credencials a França amb La Vendéenne i s’ha adaptat perfectament a la idiosincràsia de la lliga transalpina. El seu bon rendiment ha atret l’interès d’altres equips de més volada.

El de Juneda, implacable

En l’emergent lliga francesa, l’exjugador del Lleida, l’Alcoi i el Noia Toni Seró –35 anys– ha trobat la fórmula per consagrar-se a les files del Quévert, club amb el qual ja va guanyar la lliga 2013/2014 –pitxitxi amb 53 gols– i al qual ha tornat després de tres temporades en el Saint-Omer. No en va, el de Juneda ha fet 35 gols en quinze jornades i presenta la millor mitjana realitzadora del continent, amb 2,33 gols per partit. També triomfa a Suïssa l’exjugador del Vic Xavi Terns (Montreux), que ha fet 30 gols en disset partits, setze de fase regular i un de play-off . A Alemanya, apareix en el vintè lloc el veterà davanter Jordi Molet, que ha fet 17 gols amb el Cronenberg en divuit partits.

PORTUGAL

El davanter del Benfica Jordi Adroher és el quart màxim realitzador (27)
OK Lliga
1r. Raül Marín (Reus) 44
2n. Pablo Álvarez (Barça) 34
3r. Maxi Oruste (Alcoi) 25
4t. David Gelmà (Girona) 20
4t. Tuti Baieli (Alcoi) 20
4t. Dava Torres (Liceo) 20
Lliga portuguesa. 1a divisió
1r. Emanuel García (J. Viana) 31
2n. Gonçalo Nunes (Paço de Arcos) 29
3r. João Rodrigues (Benfica) 28
4t. Jordi Adroher (Benfica) 27
12è. Jordi Bargalló (Oliveirense) 17
20è. Jepi Selva (Oliveirense) 14
Lliga italiana LNH
1r. Marc Julià (Bassano) 50
1r. Massimo Tataranni (Valdagno) 50
3r. Federico Ambrosio (Breganze) 46
4t. Lucas Martínez (Follonica) 43
4t. Sergio Festa (Sarzana) 43
6è. Víctor Crespo (Scandiano) 33
7è. Xavi Rubio (Sarzana) 32
9è. Ferran Formatjé (Trissino) 30
Lliga francesa N-1 Elite
1r. Toni Seró (Quévert) 35
13è. Marc Povedano (Coutras) 14
15è. Adrià Salvadó (Vendéenne) 13
Lliga suïssa LNA
1r. Alberto Orlandi (Biasca) 44
2n. Xavi Terns (Montreux) 30
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)