el9cers

L’Olimp europeu ja en té onze

Hoquei sobre patins. El títol de la copa de la CERS que va guanyar el Lleida el va situar com l’onzè club de Catalunya que és campió en una de les cinc competicions de clubs d’Europa

El títol de la copa de la CERS que l’ICG Software Lleida va guanyar el cap de setmana passat l’ha convertit en l’onzè equip de Catalunya que ha estat campió d’una competició europea de la història des que es van començar a jugar la temporada 1965/66. El club lleidatà ha entrat en el mateix Olimp europeu que altres equips dels altres clubs catalans que han estat campions europeus algun cop, com el totpoderós FC Barcelona, com el gran Reus Deportiu, com els històrics CP Voltregà, Igualada HC, CE Noia o CP Vic, o com els tan modestos com ell CP Tordera, CH Mataró, CP Vilanova o CE Vendrell. Aquests onze clubs han arribat a ser els millors en alguna de les cinc competicions europees que s’han disputat al llarg de la història: la lliga europea –abans anomenada copa d’Europa–, la copa de la CERS, la recopa que ja ha desaparegut, la copa Continental –que anteriorment es deia supercopa d’Europa–, i la més recent, la lliga europea femenina, que es va iniciar com a copa d’Europa femenina.

El CE Lleida Llista ha entrat per mèrits propis en la pàgina europea de la història de l’hoquei sobre patins català gràcies al seu títol de la copa de la CERS, i s’ha posat a l’altura del Vendrell, el Mataró, el Vilanova, el Vic i el Tordera, que també tenen un títol europeu, i també d’aquesta mateixa competició de la CERS, en el seu palmarès. A davant de tots ells hi ha el Noia, amb sis títols europeus en quatre competicions diferents; el Voltregà, que en suma nou, cinc d’ells gràcies a l’equip femení, i que va ser el primer club català a guanyar un títol europeu. L’Igualada té onze títols en només dues competicions, i el Reus n’ha guanyat dotze en quatre de diferents. A davant de tots ells i molt destacat hi ha el Barça, amb 40 títols en quatre competició europees de clubs diferents.

El títol que els lleidatans van guanyar al pavelló Onze de Setembre davant la seva afició és el darrer –per ara–, dels 84 títols de competicions europees que han guanyat els equips catalans en les 160 edicions que ja han finalitzat. És a dir, han guanyat més de la meitat dels títols que s’han posat en joc. El proper cap de setmana els equips catalans en poden aconseguir un altre ja que el Barça i el Reus disputen la final a quatre de la lliga europea i, com que es troben en la semifinal, un dels dos jugarà la final i lluitarà pel títol.

El Lleida ja havia arribat a una final europea de la CERS la temporada 2002/03 però va perdre contra el Reus. Aquella va ser la temporada del seu debut en la competició europea i després hi va participar en dues ocasions més, la campanya 2004/05 i la 2013/14, en quà va ser eliminat en els vuitens de final.

CINC TEMPORADES

El Vendrell, el curs 2012/13, va ser l’últim a estrenar-se com a campió europeu

PER EUROPA

4
Participacions.
Del Lleida en la copa de la CERS, amb un títol, una final i dues eliminacions a vuitens.
Els campions europeus
Club Títols (primer)
FC Barcelona 40 (1972/73)
Reus Deportiu 12 (1966/67)
Igualada HC 11 (1992/93)
CP Voltregà 9 (1965/66)
CE Noia 6 (1987/88)
CP Tordera 1 (1985/86)
CP Vic 1 (2000/01)
CP Vilanova 1 (2006/07)
CH Mataró 1 (2008/09)
CE Vendrell 1 (2012/13)
CE Lleida Llista 1 (2017/18)

Tres etapes a la màxima categoria estatal

El CE Lleida Llista Blava es va fundar l’any 1951 i fins a la temporada 2000/01 no va arribar a debutar a la màxima categoria estatal després d’haver aconseguit l’ascens la campanya anterior en ser primer de la primera divisió. El conjunt lleidatà es va mantenir cinc temporades seguides a l’elit, però va baixar en la 2004/05 i després d’un curs a la primera divisió va tornar a pujar. Una nova etapa de quatre temporades entre els millors el va enviar novament al descens la 2009/10. Dues campanyes seguides fora de l’OK Lliga el van portar a retornar a la màxima categoria la temporada 2012/13 i s’hi ha mantingut fins ara. En la seva segona campanya a la màxima categoria, la 2001/02, el Lleida va aconseguir la seva millor classificació fins ara, un setè lloc que més tard va igualar en dues ocasions. En la temporada actual els lleidatans poden superar la millor classificació històrica, ja que quan falten tres jornades ocupen la cinquena plaça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)