Lliga Europea

Un altre golejada a Riazor (7-1)

Hoquei patins.Espanya derrota Alemanya sense contemplacions i segueix la pugna amb Itàlia per la primera plaça del grup en l’europeu

La selecció espanyola, la vigent campiona del món que lluita per recuperar el ceptre europeu que no obté des del 2012, ha signat davant d’Alemanya un triomf plàcid i acumula, com era més que previsible, tres victòries en tres partits en el torneig que s’està disputant a La Corunya. La selecció alemanya, dirigida pel tècnic català Jordi Molet -i que té en el seu grup de treball dos catalans més, Jordi del Campo i Joan Pau Rodríguez-, ha renovat totalment el grup, amb un canvi substancial respecte de la convocatòria del darrer mundial, en el qual va perdre per 2-8 contra Espanya. Tot i el resultat, ha estat el rival més digne que ha trobat la selecció espanyola.

Malgrat la poca exigència dels partits, l’actitud dels jugadors d’Alejandro Domínguez –nou catalans i un gallec, Ignacio Alabart, que ahir no va jugar per prevenció arran d’unes molèsties que arrossegava de la jornada anterior–és irreprotxable. L’equip, a més, manté sense renunciar a la creativitat i a l’atac permanent, el rigor tàctic i l’equilibri.

Roca, esplendorós al darrera, ha estat l’encarregat d’obrir la llauna en una jugada de sort, amb dos rebots. Edu Lamas ha completat un contraatac perfecte (2-0)i Alemanya ha replicat en el minut 9 amb un gran gol per l’escaire del jugador de l’Alpicat Mats Zilken (2-1). Casanovas, de penal marca de la casa, ha clavat el 3-1. Bargalló, en una ràpida transició, ha fet el quart (4-1). Un gol de gran habilitat de Marín ha fet pujar el 5-1 (19’), amb el qual s’ha arribat a la mitja part.

En la segona part, Espanya ha sortit desordenada i precipitada i s’ha estavellat durant molts minuts contra la defensa teutona fins que Font i Marín –de falta directa espectacular arran de la 15a falta–han establert el 7-1 definitiu