Més hoquei

Partit de nivell continental

Hoquei sobre patins. El Barça, que doblega l’eficient Girona impulsat per Alabart, i el Lleida, botxí del Reus en les faltes directes, juguen avui (13 h/E3) la final de la Lliga Catalana

LLEIDa 3 (2) REUS 3 (1)

LLEIDA LLISTA:Lluís Tomàs, Cañelñas, Bruno di Benedetto, Oruste i Andreu Tomàs -equip inicial-, Roberto di Benedetto, Creus i Candanedo;REUS DEPORTIU:Ballart, Salvat, Carballeira, Àlex Rodríguez i Marc Julià -equip inicial-; Bancells, Cristian Rodríguez i Escala.GOLS:0-1 (8’) Àlex Rodríguez. 1-1 (18’) Roberto di Benedetto. 1-2 (29’) Àlex Rodríguez. 1-3 (41’) Salvat. 2-3 (41’) Bruno. 3-3 (47’) Bruno.ÀRBITRES:Ribó i Escobar. Blava a Bruno di Benedetto i Àlex Rodríguez.

BARÇA 4 GIRONA 1

BARÇA LASSA:Fernández, Gual, Pascual, Bargalló i Álvarez -equip inicial-; Alabart, Rodrigues i Roca.CITYLIFT GIRONA:Llaverola, Manel Garcia, Gómez, Palau i Torner –equip inicial–, Palazón i Oriol Garcia.GOLS:0-1 (12’) Oriol Garcia. 1-1 (18’) Alabart. 2-1 (40’) Álvarez. 3-1 (44’) Rodrigues.4-1 (48’) Alabart.ÀRBITRES:Gómez i Buixeda.

El Barça Lassa, que va imposar la llei del desgast contra l’eficiència defensiva del Citylift Girona, i el Lleida, que va eliminar el Reus, campió de les dues últimes edicions, en la tanda de faltes directes, jugaran avui a les Comes (13 h /E3) la final de la XIV Lliga Catalana. El partit enfrontarà el flamant campió de la lliga europea contra el millor Lleida de la història, que va alçar per primer cop la copa de la CERS. El Reus, que encara no pot disposar del portuguès Tiago Rafael i que espera tenir-lo a punt per a la supercopa, va acaronar la seva tercera final consecutiva abans de la reacció dels de la Terra Ferma quan perdien per 1-3.

Salvat va marxar tot sol (11’) i Bruno di Benedetto el va travar i va veure la blava. Julià va llançar la directa amb un doble ganxo. Lluís Tomàs va aturar la bola però va cometre penal i Bancells tampoc no va marcar. En canvi, Roberto di Benedetto va enganyar Ballart en una directa arran d’una blava a Àlex Rodríguez consultada i ratificada pels col·legiats amb el videoarbitratge. En el darrer minut del primer temps, Julià va entrar fins a la cuina però el pal va evitar el gol. La pala d’Àlex Rodríguez va tornar a avançar el Reus de falta indirecta per tot l’escaire (1-2). Creus va tenir a l’estic l’empat del Lleida en una directa –10a falta– però Ballart li va endevinar la intenció. El conjunt d’Albert Folguera va cometre la desena a 11:08 del final. Lluís Tomàs, d’esquenes, va fer una gran aturada en la directa d’Àlex Rodríguez. Salvat, amb un gran cacau, va encarrilar el partit (1-3) però el Lleida va treure de centre i Bruno di Benedetto va sorprendre Ballart també de lluny. Ell mateix, aprofitant una passada genial d’Oruste a dins del quadre va empatar el partit a 2;35 del final i va forçar la tanda de faltes directes –en els quarts de final, en canvi, hi va haver pròrroga–, en la qual el Lleida va segellar l’accés a la final amb els gols d’Andreu Tomàs i Creus –cinquè llançament–, heroi també en la copa de la CERS quan va marcar el penal decisiu. El gol del Reus el va fer Julià.

Una feinada

El Barça, sense Panadero per un procés febril, va tenir una feinada. Una acció personal d’Oriol Garcia, que va entrar al quadre per darrere de la porteria i va batre Fernández, va fer possible la sorpresa provisional (0-1). El Barça va millorar la velocitat de circulació i va empatar mitjançant Alabart, que va rematar una passada precisa de Bargalló, que va agafar l’esquena del marcador. Llaverola va mantenir viu el girona en l’inici del segon temps davant un Barça ben impulsat per Alabart. Els de Ramon Benito, no obstant això, van crear perill al contraatac, tot i que la tendència del joc era cada cop més accentuadament blaugrana. Una passada interior del clarivident Bargalló va acabar amb el gol d’Álvarez, que obria de nou la llauna. Tot i que Palau i Manel Garcia van disposar de bones ocasions, Alabart va trobar altre cop l’esquena de la defensa i va assistir Rodrigues (3-1). El gallec va culminar el seu gran partit marcant el quart.

Aplicació de les noves normes i test del VAR

La federació catalana ha posat en pràctica en la final a quatre de la Lliga Catalana les recents modificacions normatives d’àmbit internacional, en què destaca el fet que un equip mai podrà acumular dos jugadors de pista expulsats. No es podrà veure, per tant, un quatre contra dos. En el pitjor dels casos, hi haurà un quatre contra tres. A més, l’equip que tingui inferioritat no podrà jugar amb passivitat i serà sancionat. Els partits d’ahir també van ser un banc de proves per a l’aplicació del VAR perquè els àrbitres van tenir a la seva disposició un vídeo per consultar les jugades confuses. Els equips ho van poder demanar un cop per part.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)