OK Lliga

L’habilitat de les directes

Hoquei sobre patins. Marc Julià va marcar dos gols de falta directa contra el Caldes, ha transformat les sis últimes que ha tirat i ja acumula vuit gols en aquestes jugades de bola aturada

Està en una bona dinàmica en la transformació de faltes directes i vol que continuï així en els pròxims partits. El davanter del Reus Deportiu Miró Marc Julià està mostrant tota la seva habilitat en aquestes jugades de bola aturada i en l’últim partit que va disputar a la pista del Recam Làser Caldes, contra el fins llavors tercer classificat, en va transformar dues. El jugador olotí de 24 anys ha aconseguit transformar les sis darreres faltes directes de què ha disposat de manera consecutiva i en les onze jornades de l’OK Lliga n’ha marcat vuit, de les onze que ha tirat, amb una efectivitat del 72,73%. Acumula un total de catorze gols.

Marc Julià reconeix que té sort a l’hora de xutar i marcar les faltes directes, i diu que espera que es mantingui el seu encert. La bona dinàmica, però, també s’aconsegueix amb molt de treball, i el davanter explica que entrena molt aquest tipus de jugada de bola aturada: “Decidim els partits de l’entrenament per penals i faltes directes, i també dos o tres jugadors en xutem després de l’entrenament i ens juguem cafès fent concursos de faltes directes i penals. Vulguis o no sempre la competitivitat és millor per l’efectivitat de després.”

El davanter del Reus explica que té tres o quatre maneres diferents de xutar les faltes directes, però reconeix que en el moment de posar-se en el punt marcat i començar a moure la bola per encarar-se al porter sempre hi ha un punt d’improvisació. Per ell la falta directa “depèn una mica de tot, però sobretot de la posició del porter, segons com aixeca el porter la hi tires d’una menera o d’una altra”. En aquesta temporada hi ha hagut tres partits en què Marc Julià ha xutat dues faltes directes; en el primer només en va marcar una, i en els altres dos –contra l’Alcoi i el Caldes– les va transformar totes dues. “És un joc psicològic amb el porter canviar o tirar pel mateix lloc. Depèn del moment i de les sensacions.”

Primer curs a Reus

Marc Julià va fitxar aquesta temporada pel Reus Deportiu Miró provinent del Bassano italià. El jugador explica que s’ha adaptat bé: “És veritat que al principi va costar una mica, però som gent jove i els més grans amb experiència són molt propers i t’ajuden molt. També el cos tècnic t’ajuda i a partir d’aquí tot ha sigut molt més fàcil i tot va més rodat.” La temporada del Reus és força bona i en la lliga es manté invicte després d’onze jornades i és tercer amb els mateixos punts que el Caldes, el quart, i és a sis punts del líder, el Barça Lassa, i a tres del Liceo, el segon. En la lliga europea el Reus va perdre els dos primers partits però confia superar la fase de grups. “Crec que ens ho jugarem tot a casa contra els italians, el Lodi, i crec que podem passar”, diu Marc Julià. Una competició que de ben segur els fa especial il·lusió és la copa que s’organitzarà a Reus. “És un punt a favor nostre i creiem que pot ser un punt d’inflexió bastant important. Com que és una competició curta, potser tindrem més possibilitats”, manifesta el davanter del Reus.

EL PERCENTATGE

8/11
faltes directes
ha aconseguit l’olotí, un 72,7 per cent en les onze jornades de l’OK Lliga.

EL TOTAL DE GOLS

14
dianes
ha fet el nou davanter del Reus Deportiu Miró en el seu primer any a l’equip.

EL PROTAGONISTA

Entrenem molt les faltes directes, potser tinc tres o quatre maneres de tirar diferents
Tinc una mica pensat com les puc tirar, però després és el moment d’improvisar una miqueta i saber executar de la millor manera
La veritat és que estic tenint molta sort ara que estan entrant i esperem que no canviï la dinàmica
Marc Julià
JUGADOR DEL REUS DEPORTIU mIRÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)