Copa

El somni finalitza

Hoquei sobre patins. Copa femenina. El Cerdanyola lluita i s’entrega però el Telecable Gijón està més sòlid i encertat i guanya el seu quart títol

CERDANYOLA 3 GIJÓN 7

CERDANYOLA CH:Mariona Surós, Joana Xicota, Laia Pera, Macarena Ramos i Gemma Solé –equip inicial–; Noelie Paredes, Andrea Massons, Txell Gimeno, Julia Canal i Mariona Hernández.TELECABLE GIJÓN:Elena González Lolo, Marta González Piquero, Sara González Lolo, Julieta Fernández i Natasha lee –equip inicial–; Sara Roces, Maria Sanjurjo, Andrea Soberón, Nuria Obeso i Judit Morera.GOLS:0-1 (3’) Marta González. 1-1 (8’) Gemma Solé. 2-1 (14’) Noelie Paredes. 2-2 (19’) Maria Sanjurjo. 2-3 (21’) Sara Roces. 2-4 (21’) Sara Roces. 2-5 (37’) Sara Roces. 2-6 (43’) Marta González. 3-6 (45’) Julia Canal. 3-7 (47’) Sara Roces.ÀRBITRES:Òscar Valverde i Tània Pardo. Van mostrar targeta blava a Sanjurjo.FALTES:6 del Cerdanyola i 7 del Gijón.INCIDÈNCIES:Uns 500 espectadors en el pavelló Olímpic de Reus.

El somni de guanyar el títol de la copa femenina que tenia el Cerdanyola CH es va esvair els darrers minuts de la primera meitat. El Telecable Gijón es va mostrar més sòlid i més encertat de cara a porteria, es va emportar la victòria en la final per 3-7 i va guanyar el seu quart títol. El conjunt vallesà va posar fi amb aquesta derrota a una gran competició de copa en què va eliminar el primer cap de sèrie (el Manlleu) i l’equip amb més títols (el Voltregà). La seva lluita i la seva entrega en els quarts i en la semifinal es van repetir, i fins i tot incrementar, en la final contra el conjunt asturià, però en aquesta ocasió no hi va haver premi. El Cerdanyola no va poder rememorar el títol que va guanyar en l’edició de la copa de l’any 2010, però va deixar una gran impressió.

El partit no es va iniciar bé per al conjunt vallesà, que va encaixar un gol de rebot en el minut tres de joc. L’equip es va saber refer molt bé i, primer, Gemma Solé va empatar i, després, Noelie Paredes va posar per davant el seu equip amb el 2-1. El Gijón també va disposar de bones ocasions i a sis minuts del descans, i amb les jugadores no titulars a la pista, va marcar tres gols en dos minuts i mig –un de Maria Sanjurjo i dos de Sara Roces–, i va donat la volta al partit, arribant al descans amb un 2-4 al seu favor.

Quatre gols de Roces

En la segona meitat, el Cerdanyola va sortir amb ganes d’intentar la remuntada contra un Gijón que es va mantenir molt centrat i va disposar d’una falta directa per ampliar la diferència que la portera Mariona Surós va aturar. Dos minuts després, Sara Roces va marcar el 2-5. El conjunt vallesà va disposar d’una falta directa que no va transformar i les asturianes van tornar a marcar. Julia Canal va anotar el 3-6, però una inspirada Sara Roces, de disset anys, va marcar el seu quart gol de la final i va establir el 3-7 definitiu a tres minuts del final. L’asturiana Marta González Piquero, que va marcar dos gols, va ser escollida MVP de la final.

Som un equip molt jove i elles han jugat moltes finals i l’experiència els dona un plus
Gemma Solé
JUGADORA DEL CERDANYOLA
Estem molt contentes de la copa que hem fet. Hem estat un exemple de superació. Ningú no donava res per nosaltres