OK Lliga

Set partits per salvar-se

Hoquei sobre patins. El Lloret Vila Esportiva i el Citylift Girona afronten, després de l’aturada d’aquest cap de setmana, el tram final de l’OK Lliga en plena lluita per la permanència

El Lloret Vila Esportiva i el Citylift Girona afronten els últims set partits de l’OK Lliga amb l’objectiu d’assolir la permanència. Aquest cap de setmana no hi ha competició de lliga per les competicions europees i tindran quinze dies per preparar el tram final de la competició, que comença el 30 de març.

No serà gens fàcil i hauran de treballar i lluitar molt per salvar-se ja que la zona baixa està molt anivellada i en aquesta edició són els quatre últims equips els que perden la categoria, del tretzè al setzè classificat.

El Lloret és l’equip que marca la zona de permanència, amb 23 punts en la dotzena posició, i el Girona ocupa el catorzè lloc –en zona de descens–, amb 20. Els compromisos més immediats són força complicats ja que els selvatans reben el Reus (tercer) i els gironins el Barça (líder). En aquests set últims partits el Lloret jugarà contra els tres primers classificats, contra tres rivals directes en la lluita per no baixar i un equip de la zona mitjana, el Voltregà. El Girona s’enfrontarà a dos equips que estan entre els quatre primers, quatre rivals directes i també contra els de Sant Hipòlit. De fet, en els set partits que han de jugar, els equips gironins tenen quatre rivals que són els mateixos: el Voltregà, el Barça, el Vendrell i el Sant Cugat.

Per assegurar-se la permanència en les darreres temporades en què baixaven tres equips, s’ha hagut d’estar al voltant dels 30 punts –entre 29 i 33 els darrers sis anys–, tot i que la temporada 2012/13 el SHUM en va sumar 33, va ser catorzè i va baixar. Fa menys temps, el curs 2015/16, el Lloret va arribar als 30 punts i també va perdre la categoria. Aquest any baixen quatre equips i mirant aquestes campanyes la diferència de punts entre el dotzè –que es mantindrà– i el tretze –que baixarà– és mínima, amb una diferència de cap, un o dos punts, i sempre amb 30 o més punts per al dotzè.

La darrera temporada en què hi va haver quatre descensos va ser la 2019/10. El primer equip que va aconseguir la permanència va ser el GEiEG, en la dotzena posició amb 32 punts. Molt a prop seu i en els primers llocs que feien perdre la categoria van quedar el Cerceda, amb 31 punts, i el Lleida, amb 30, mentre que van quedar més despenjats el SHUM, amb 15, i el Vilafranca, amb només 13 punts.

Lloret Vila Esportiva (12è) Citylift Girona (14è)
Lloret - Reus (3r) 24a jornada Girona - Barça (1r) Alcobendas (9è) - Lloret 25a jornada Voltregà (8è) - Girona Lloret - Liceo (2n) 26a jornada Girona - Vendrell (13è) Barça (1r) - Lloret 27a jornada Sant Cugat (15è) - Girona Lloret - Voltregà (8è) 28a jornada Girona - Calafell (10è) Vendrell (13è) - Lloret 29a jornada Vic (11è) - Girona Lloret - Sant Cugat (15è) 30a jornada Girona - Noia (4t)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)