Més hoquei

L’us del casc en l’hoquei sobre patins entra en debat per l’increment de les lesions al cap

Hoquei sobre patins. La Federació Catalana de Patinatge organitza una trobada amb tècnics i jugadors que mostren els punts a favor i en contra. Es treballa per trobar una protecció adequada

L’us del casc com a protecció en l’hoquei sobre patins està en ple debat per l’increment de les lesions al cap. La Federació Catalana de Patinatge va organitzar dilluns un debat i en ell s’han mostrat unes dades que demostren que una de cada quatre lesions per traumatismes es produeixen en la zona craniofacial, i que se segueix una tendència a l’alça.

En el debat que es va fer dilluns en el Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet de Barcelona, hi van participar Edu Castro i Sergi Panadero, entrenador i jugador del Barça; Oriol Garcia, jugador de Girona; Teresa Bernadas, portera del Voltregà i vicepresidenta de l’Associació de Jugadors i Entrenadors d’Hoquei Patins (AJEHP); i Marta Borràs, jugadora del Bigues i Riells. També hi va ser present Daniel Castillo, director mèdic de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, un col·lectiu que fa deu anys va introduir l’us del casc i ara està plenament normalitzat.

El president de la federació catalana Ramon Basiana ha comentat que s’està treballant en un casc especific per l’hoquei i que aposten per la protecció: “La seguretat dels nostres esportistes ens preocupa molt”. També ha explicat que s’està treballant amb el centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat) per definir les característiques i les necessitats d’un casc específic per l’hoquei sobre patins.

En el debat s’han aportat diferents punts de vista a favor i en contra de l’us del casc. Edu Castro, Sergi Panadero i Daniel Castillo s’hi han mostrat clarament favorables. El tècnic ha explicat la seva experiència dirigint un equip en que tots els jugadors el portaven. Daniel Castillo ha comentat que en el mon dels castells al principi no es veia clar i que ara es veuria estrany que els enxanetes no el portessin quan pugen fins a dalt. Oriol Garcia, que fa poc va patir una important lesió a la cara, Marta Borràs i Teresa Bernadas s’han mostrat contraris al cas perquè fa perdre visibilitat i no és còmode. La portera, que sempre n’utilitza un, ha corroborat aquest fet. Tot i això els tres han estat d’acord amb que si es troba un casc ideal que sigui lleuger, còmode, pràctic i que no faci perdre visió ho veurien d’una altre manera.

La federació catalana vol saber l’opinió dels jugadors d’elit que l’ajudi a trobar un casc adequat per aquest esport, que pugi ser homologat i aprovat per l’assemblea. De moment i fins que no es trobi un casc especific la normativa de la federació permet utilitzar cascos que no portin reixa metàl·lica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)