OK Lliga

El Generali Palau venç el Manlleu (7-5) i guanya l’OK Lliga femenina

Hoquei sobre patins.

L’anarquia controlada del Generali Palau i la seva determinació tàctica i física li han permès avui aixecar el seu segon títol de l’OK Lliga i completar la millor temporada de la seva història davant d’un públic entregat que ha omplert el pavelló Maria Víctor de gom a gom reconfirmant l’efervescència de l’hoquei femení. Tots dos equips han arribat a la darrera jornada empatats però les locals en feien prou amb un empat perquè van guanyar a Manlleu en la primera volta. Malgrat això, no han especulat gens ni mica i aquí ha radicat el seu èxit. Les irreductibles Gemma Busquets i Laura Puigdueta han propulsat un bloc homogeni i guanyador que mai no ha donat una pilota per perduda davant d’un Manlleu orgullós que ha lluitat fins al so de la botzina.

Barcons, aprofitant el rebuig de Vicente en un contraatac ha fet el 0-1 i ha generat incertesa a les files locals. El ritme era frenètic, amb dos equips abocat a l’atac. De seguida ava respondre el Palau quan Puigdueta ha desviat un tret de llarga distància i ha enganyat la porteria del Manlleu (1-1). Otegi mantenia l’empat amb una feinada sota els pals. perquè el Palau ha premut de valent l’accelerador. Arnau Casanovas, el tècnic del Manlleu, ha demanat temps mort per tapar la fuita i, de fet, amb els ajustaments que ha ordenat, ho ha aconseguit.

Una blava clara a Bernadas ha permès Florenza disposar d’una directa (10’) però Otegi ha vist a temps l’engany. Les osonenques han fet una zona pressionant en la inferioritat i se n’han sortit molt bé, tot i que Florenza ha enviat la bola al travesser (12’). El Manlleu hauria pogut avançar-se en un un contra un de Díez davant de Vicente que la portera local ha resolt. A 7:23 de la mitja part, Miquel Busques, el tècnic local, ha demanar temps mort. Qüestions tàctiques però també una mica d’aire en el marc d’un hoquei a tot drap per part de tots dos conjunts. Ferrón ha desfermat l’eufòria amb dos gols consecutius en un minut d’or. El primer amb un tret aparentment inofensiu que Otegi no ha pogut aturar perquè una defensa l’ha desviat i, el segon, en un contraatac propiciat per Fontdeglòria sobre la sortida de bola visitant (3-1). Els últims minuts del primer temps han estat més descoordinats. El ritme ha passat factura.

El Manlleu ha sortit a totes en el segon temps. Bernadas, al segon pal, ha fet el 3-2 aprofitant un servei de Castellví i ha donat vida al seu equip. Ha estat un miratge perquè Fontdeglòria, fabulosa, ha trencat Otegi amb un ganxo (4-2). El cinquè ha estat un contraatac per ensenyar a les escoles de Puigdueta i Busquets, un teva meva espectacular (5-2) coronat per la segona. Casaramona, amb orgull, hi ha afegit incertesa (5-3) però Puigdueta, tot just servir de centre, ha clavat el sisè al segon pal (6-3). Casaramona, erigida en líder, s’hi ha regirat de nou (6-4) en una fase embogida en què el Manlleu no ha llançat la tovallola. El gol de penal de Garcia (7-4) marcat a la suplent Ballesta, que ha sortit expressament, ha deixat la lliga vista per sentència, tot i que Casaramona, en un servei de Díez, ha marcat el cinquè (7-5). El Manlleu, a la desesperada, ha jugat sense portera els últims 4:32, una opció intel·ligent però estèril perquè el resultat ja no s’ha alterat tot i que el Palau ha disposat d’una directa –10a falta– llançada per Busquets i aturada per Ballesta.

El Palau, el Manlleu i el Gijón, els tres primers, i el Voltregà, en qualitat de vigent campió europeu, jugaran la pròxima edició de la lliga europea. Han perdut la categoria el Reus, el Cuencas Mineras i el Liceo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)