OK Lliga

L’assemblea aprova la reinstauració del ‘play-off’

Hoquei sobre patins. Els deu primers classificats de l’OK Lliga jugaran pel títol i els quatre últims disputaran un ‘play-out’ per evitar el descens

El terreny es va adobar en l’assemblea general del 2018 i ahir els estaments de la Federació Espanyola de Patinatge van aprovar a Madrid a la seu de la LaLiga el desitjat play-off per al títol de l’OK Lliga, que començarà el 21 de setembre i s’acabarà el 9 de juny. La mesura posa a fi a deu temporades ininterrompudes de disputa d’una única fase regular per decidir el títol i els descensos. L’any passat es va acordar la reducció de setze a catorze equips per a l’OK Lliga masculina que entrarà en vigor el curs vinent i que permetrà allargar la competició amb una fase final sense necessitat de torpedinar els interessos dels clubs amb un excés de jornades intersetmanals, fet que era impossible amb els setze equips que fins ara hi havia en la competició. Per això aquesta campanya han descendit quatre conjunts i només n’han pujat dos procedents de l’OK Lliga Plata.

El play-off pel títol de l’OK Lliga començarà el 17 d’abril i el jugaran els deu primers classificats de la fase regular. Els vuitens els jugaran el setè contra el desè i el vuitè contra el novè. Els dos vencedors s’uniran als sis primers per jugar els quarts de final. La gran novetat és el play-out pel descens. Els quatre últims hi estaran implicats. Els perdedors dels duels entre l’onzè contra el catorzè i el dotzè contra el tretzè descendiran automàticament a l’OK Lliga Plata, que el curs vinent tindrà dos grups formats cadascun per dotze equips –del 19 d’octubre al 3 de juny i amb la copa Princesa el 15 i 16 de febrer–. Els dos vencedors se les heuran amb els dos segons classificats dels grups de la segona categoria en una promoció. Els dos campions dels dos grups de l’OK Lliga Plata ascendiran directament.

L’última temporada que es va jugar amb un play-off pel títol va ser la 2008/2009, amb triomf del Barça. El fet és que els inicis de la darrera etapa amb lliga regular única van ser prometedors quant a la variabilitat en els campions, amb les corones del Reus 2010/2011 i del Liceo 2011/2012. Des de llavors, però, el Barça ha monopolitzat els títols amb sis de seguits i les últimes jornades de la competició sovint han estat descafeïnades. El Barça continuarà sent el favorit, però la federació i els clubs pretenen que el tram final adquireixi una altra dimensió i que els errors tinguin més reversibilitat.

Com és habitual, en la reunió també es va acordar les dates de la supercopa –14 i 15 de setembre–, que ja fa algunes temporades que es juga amb una concentració de quatre equips.

Fase final per a les noies

L’OK Lliga femenina també tindrà una fase final al marge de la lliga regular però només serà per decidir el títol. Els quatre primers equips classificats jugaran el play-off pel títol. Els tres últims baixaran directament. La lliga començarà el 21 de setembre i s’acabarà el 20 de juny. Una altra mesura aprovada és que la copa seguirà el patró d’enguany. Es jugarà conjuntament la masculina i la femenina del 5 al 8 de març tal com es va fer enguany a Reus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)