OK Lliga

Consolidar-se a poc a poc i sense pressa

OK Lliga. El tècnic del Corredor Mató Palafrugell, Xavier Garcia, fa un repàs del curs de l’ascens a l’OK Lliga

El Corredor Mató Palafrugell va aconseguir la primera posició de l’OK Lliga Plata i per tant l’ascens a l’OK Lliga una temporada després d’haver perdut la màxima categoria. El treball i l’esforç per aconseguir-ho van ser notables i l’entrenador de l’equip empordanès, Xavier Garcia, fa una repassada de la temporada i parla del futur i de la pròxima campanya a l’elit. El tècnic del Palafrugell recorda que en l’ascens de fa dues temporades també van ser primers de la lliga i van guanyar la copa Princesa, i ara ho han repetit: “Crec que aquestes coses les valores quan fas comparacions. Em sembla que no ho ha fet ningú i això t’hi fa donar la importància que té. Ha sigut complicat i amb molt d’esforç.”

La temporada dels empordanesos no ha estat fàcil, i de fet només en set jornades van estar en la zona d’ascens i només en les dues darreres van ocupar el lideratge. Segons explica Xavier Garcia, van passar per diferents fases. La classificació de “carambola” per a la copa Princesa al final de la primera volta i guanyar el títol a la Corunya derrotant el Liceo B, l’amfitrió, en els penals els va reforçar. En la segona volta van tornar a tenir una davallada que els va fer pensar que se’ls escapava l’ascens, diu Xavier Garcia, però van continuar treballant “i amb la nostra filosofia de no donar res per perdut”, explica. Tres victòries en les tres últimes jornades els van portar a dalt de tot i a l’ascens, en una darrera jornada molt disputada en què cinc equips tenien possibilitats de pujar.

En la pròxima campanya el Palafrugell tornarà a estar amb els millors i això porta un conjunt de sensacions al tècnic. “Som els millors en nacional espanyola, ho hem demostrat dos anys en guanyar-ho tot i el premi és estar a l’OK Lliga. Aquí hi ha molts més elements a tenir en compte. N’hi ha que dependran de nosaltres com el pressupost i l’equip que podem acabar fent, i després elements en què no hi podem fer res”, comenta el tècnic. Xavier Garcia explica que passen a una lliga on hi ha equips professionals pels pressupostos i els horaris d’entrenaments, i afirma: “La típica frase que hi ha diferents lligues és molt certa.” També parla del tema de l’arbitratge, del qual diu: “En aquestes categories es nota molt. El món de l’arbitratge necessita una posada a punt i un canvi d’oli perquè grinyola per tots costats.” Diu que no tenen cap mena d’entrenament ni cap seguiment entre partit de dissabte a dissabte i que s’hauria d’intentar professionalitzar més.

Evitar errades

En el seu retorn a l’OK Lliga Xavier Garcia vol que el Palafrugell no faci les mateixes errades de fa dos anys i diu que han de fer un equip per consolidar-se. “Hem de fer un pas més endavant i hem de ser dels de baix de l’OK Lliga per algun dia arribar a ser un club d’OK Lliga.” El tècnic del conjunt empordanès afirma que ho han de fer amb calma i pas a pas, i diu que si les circumstàncies fan que baixin hauran de continuar treballant en la segona categoria. De la plantilla actual seran baixa David Carles, Guillem Ribot i Sergi Pla, i el club vol renovar la resta de jugadors i fer dos fitxatges. Xavier Garcia deixarà de ser el coordinador del club –ho és fa quinze anys– per centrar-se exclusivament en el primer equip.

COM FA DOS ANYS

“Ho hem repetit, hem pujat essent primers i s’ha guanyat la copa Princesa”

ASCENS AJUSTAT

“Hi ha hagut una gran competitivitat i és el que és maco de la categoria”

CLUB D’OK LLIGA

“Aquest pas és de gegant, l’hem de fer amb seny i calma, i no córrer més del que toca”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)