Mundial

El títol de la persistència

Hoquei sobre patins. Espanya remunta un 2-0 en el descans impulsada per la fe, les genialitats de Pujadas i una rotació superior i obté el mundial júnior

ARGENTINA 2 ESPANYA 3

ARGENTINA:Bridge, Castro, Ortiz, Ojeda i Alonso –equip inicial–; Olmos, Torres, Rivero i Ferré.ESPANYA:Pérez, Duch, Alonso, Pujadas i Gabarró –equip inicial–; Pujalte, Ramírez, Llenas i Marimon.GOLS:1-0 (4’) Alonso. 2-0 (13’) Torres, de falta directa. 2-1 (30’) Pujadas. 2-2 (30’) Marimon, de penal. 2-3 (39’) Pujadas.ÀRBITRES:X. Bleuzen (FRA) i F. Frontte (ITA). Blava a Pujadas.FALTES:9 de l’Argentina i 6 d’Espanya.

Una defensa avançada molt ben treballada, la capacitat per madurar les jugades en atac, la rotació, la bona visió de joc i la qualitat del jugador del Manlleu Roc Pujadas van tornar a ser arguments definitius perquè la selecció espanyola júnior, formada íntegrament per catalans, derrotés ahir l’Argentina en una final entremaliada –2-0 en contra en el primer temps– i aixequés la copa de campiona del món júnior. El partit va ser la revenja del debut en la fase de grups, en què els sud-americans van vèncer per 3-4. Espanya va ser el millor bloc del campionat i també va tenir a les seves files el millor jugador, una conjugació infal·lible.

Alonso va rebre sol en la dreta de l’atac argentí aprofitant una badada defensiva, va driblar Pujadas i va batre Pérez pel pal curt. Espanya va continuar pressionat en defensa però li va costar arribar. A més, Pujadas va veure una targeta blava rigorosa. L’especialista Torres va sortir a llançar la directa i va clavar el 2-0 en una acció genial engaltant la bola en l’aire amb diversos tocs, una jugada calcada al gol del veteraníssim Osvaldo Raed en la semifinal de la darrera copa Intercontinental contra el Barça a San Juan. Amb bona tècnica i una predisposició tàctica reforçada pels gols, l’Argentina va intentar sempre que el partit no es trenqués contra un rival superior en rotació.

Pujadas va començar a trepitjar el quadre contrari i això és sempre símptoma de perill. Alonso i ell mateix van tenir en l’estic el primer gol. El 2-1 va arribar amb els mateixos protagonistes. Alonso va llançar de lluny i el davanter del Manlleu la va desviar. Un canvi de ritme sensacional del davanter del Manlleu va provocar un penal. Marimon va sortir a llançar-lo i la va clavar (2-2). En cinc minuts, l’equip de Macià s’havia reinventat i havia abocat l’Argentina, sense gairebé canvis i més faltes, a l’abisme. Espanya, però, va treure el peu de l’accelerador i el rival va renéixer amb un tret al pal amenaçador d’Ortiz. Però Pujadas va tornar a excel·lir entrant a dins com si res i superant el porter argentí (2-3). El tàndem del Manlleu Alonso-Pujadas va tornar a connectar i el segon va enviar la bola al travesser (44’). Els argentins, que van aguantar amb 9 faltes els set últims minuts, van pujar les línies per cremar les naus. Fins i tot van atacar sense porter. Espanya va haver de treure de valent aigua amb Gerard Pérez ferm sota els pals i va celebrar el títol.

Portugal es penja la medalla de bronze (1-4)

Portugal va derrotar Itàlia per 1-4 i es va penjar la medalla de bronze. Els gols dels lusitans, els van fer Barata, Pato, Pereira i Abreu, la figura del conjunt portuguès. Per part dels transalpins va marcar Galimberti, que va fer el 0-1 en el primer temps. Abans del descans, però, els portuguesos ja havien remuntat (1-2). En el segon temps, Portugal va acabar d’arrodonir el triomf sobre els italians, dirigits per Massimo Mariotti amb el seu germà Enrico fent de segon entrenador.