Més hoquei

Festa per prendre mides

III Nadal sobre rodes. L’innovador duel mixt entre Catalunya Il·lusió i Catalunya Coratge de diumenge al Maria Víctor es jugarà amb porteries XXL

Les dues Catalunyes mixtes que s’enfrontaran diumenge en un format innovador i amb un reglament especial per potenciar l’espectacle (16 h / La Xarxa) al pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans en la festa del III Nadal sobre rodes van quedar definides ahir mitjançat un sorteig que es va fer en el mateix i emblemàtic recinte. La tria inicial de candidats la van fer els internautes a través de les seves votacions en el lloc web de L’Esportiu de Catalunya. La disponibilitat i el criteri de no alinear més de dos jugadors per equip van fer que els dos seleccionadors, Jordi Camps i Josep Maria Barberà, arribessin a configurar una llista de deu jugadores i deu jugadors que ahir van quedar repartits aleatòriament respectant el criteri de paritat i de separar els integrants d’un mateix conjunt. Pau Bargalló, (Barça), el més votat entre els nois, no jugarà perquè està tocat i hores abans disputarà el Barça-Liceo d’OK Lliga, d’alta exigència. Tampoc no hi seran les jugadores del Manlleu María Díez i Anna Casarramona, ni la del Sant Cugat Maria Pujadas, que disputen un Manlleu-Sant Cugat, també de lliga, la mateixa tarda. La recaptació –l’entrada val 5 euros, també per a directius i periodistes, amb la possibilitat de col·laborar amb una fila zero per 20 euros– serà destinada a la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, que en les dues convocatòries nadalenques precedents va reunir una mitjana de 6.000 euros i que espera repetir l’èxit solidari.

Les mans innocents de Laura Puigdueta (Palau), la més votada i que va explicar que en la base ja havia compartit equip amb nois –la federació catalana té equips mixtos fins a la categoria júnior–, i Pau Bargalló, juntament amb els dos seleccionadors, van determinar els equips, que tindran paritat quant a jugadors en pista.

Un altre dels atractius és que es jugarà amb unes porteries fetes expressament força més grans que les habituals: 1,20 metres d’altura i 2,20 metres de llarg. Les porteries reglamentàries fan 1,05x1,70 m. El debat sobre la mida de les porteries és latent i, segons molts experts, engrandir-les suposaria un estímul. “Els porters serien igual de bons encara que es marquessin més gols”, reflexiona Ramon Basiana, el president de la federació catalana, que entén que Catalunya, malgrat no poder competir internacionalment, és una potencia que vetlla per trencar esquemes preestablerts. Una vegada més, la catalana capitaneja una proposta per a l’evolució del reglament de l’hoquei sobre patins. De fet, en un partit nadalenc precedent ja es van provar unes porteres d’hoquei sobre gel. Al final del partit, el resultat, sigui quin sigui, s’arrodonirà amb vuit llançaments de faltes directes per cada un dels vuit jugadors de pista de cada conjunt. Tot seguit, un centenar de nens jugaran un torneig de base.

Catalunya Il·lusió
Laura Vicente (p) Palau
Jaume Llaverola (p) Girona
Laura Barcons Voltregà
Alba Romaguera Girona
Joana Xicota Cerdanyola
Àlex Rodríguez Reus
Joana Comas Vila-sana
Aleix Marimon Igualada
Sergi Llorca Noia
Marcos Blanqué Caldes
Entrenador:
Jordi Camps
Catalunya Coratge
Teresa Bernadas (p) Voltregà
Sergi Fernández (p) Barça
Laura Puigdueta Palau
Xavier Gurri Girona
Laura Vall Girona
Gemma Solé Cerdanyola
Marc Julià Reus
Marta Borràs Bigues i Riells
Adrià Ballart Voltregà
Marc Grau Liceo
Entrenador:
Josep Maria Barberà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)