OK Lliga

Les jugadores de l’OK Lliga tampoc volen jugar a l’estiu

Hoquei sobre patins. Accepten jugar les jornades que falten a porta tancada si es garanteix la seva seguretat i reconeixerien el Manlleu com a campió si no es reprèn el campionat

Quan encara queden vuit jornades perquè acabi l’OK Lliga femenina i una hipotètica final a quatre, el desenllaç definitiu comença a agafar forma després de l’acord pres per l’associació de jugadores, en què es manifesten contràries a jugar a partir del juliol. A diferència dels jugadors de l’OK Lliga masculina, les capitanes dels equips han mostrat la seva disposició d’acabar el campionat a porta tancada si la seguretat sanitària està garantida. Amb tot, amb l’allargament de l’estat d’alarma i el confinament a l’Estat espanyol, sembla impossible que es puguin jugar les jornades que falten –hi ha equips que tenen deu partits pendents– tenint en compte que no hi ha data d’obertura de les instal·lacions esportives i que tots els estaments estan d’acord en què abans de reprendre una competició caldrà un marge de preparació de tots els jugadors i jugadores, tancats a casa.

Tot i que la majoria de capitanes es pronuncien per declarar nul·la la lliga si aquesta no es pot completar, també admeten que aquesta decisió l’ha de prendre l’“organisme competent”, o sigui la federació espanyola. De fet, la federació ja va acordar en la reunió del 8 d’abril diferents escenaris per reprendre la lliga o per donar-la per acabada. En el segon supòsit, es va decidir que es respectaria la classificació al final de la primera volta, fet que donaria el títol al Manlleu, que succeiria el Palau. Els tres equips que baixarien serien els que ocupaven els tres últims llocs al final de la primera volta: l’Alcorcón, l’Areces i el Cuencas. Per a les competicions europees 2020/21 també es tindrà en compte la primera volta.

D’altra banda, un dels llocs d’ascens per a la pròxima temporada seria de designació directa per la federació catalana

Patrocini

L’OK Lliga masculina no es posa d’acord

Tot i que els jugadors de l’OK Lliga no volen jugar al juliol i ni tan sols fer-ho a porta tancada al maig o al juny quan acabi l’estat d’alarma la qüestió més problemàtica continua essent acceptar com a campió el líder Barça –quan només falta una jornada de la fase regular– i l’hipotètic descens dels dos últims (Vic i Lloret) sense “play-off”. L’altra opció és declarar nul·la la competició. El Reus i l’Igualada pressionen en aquest sentit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)