Lliga Europea

L’EHCA accepta donar per acabada la lliga europea

Hoquei sobre patins. L’Associació Europea de Clubs diu que estarà al costat de WSEurope si decideix declarar-la deserta i sense campió

L’Associació Europea de Clubs (EHCA), en què hi ha els tres equips catalans que disputen la lliga europea –el Barça, el Reus i el Noia–, ha fet un comunicat en què diu que donaria suport a la World Skate Europe (WSE) si es cancel·la la lliga europea d’aquesta temporada i es declara deserta i sense campió. Els vuit equips que formen l’associació –a banda dels catalans hi ha el Liceo de l’OK Lliga i els portuguesos del Porto, el Benfica, l’Oliveirense i l’Sporting– han volgut donar una resposta conjunta després d’analitzar la situació actual per la pandèmia del coronavirus. En el comunicat diuen que hi ha moltes incògnites sobre quan i de quina manera es podria reprendre la competició, i que a Itàlia i a França ja s’han donat per acabades les competicions.

En aquest moment falta per disputar-se una jornada de la fase regular, els quarts de final i la final a quatre. L’EHCA diu en el comunicat: “És per tot això que entendríem amb resignació que la World Skate Europe prengués la decisió de donar per finalitzada i deserta la lliga europea 2019/20.” L’associació de clubs també expressa que es posa a la disposició de la WSE per al que consideri necessari pensant en la propera temporada 2020/21.

L’EHCA expressa en el comunicat que el campionat d’Europa de seleccions s’hauria de disputar l’any 2022, ja que es preveu un calendari molt atapeït per als jugadors en el 2021. L’europeu s’havia de jugar del 19 al 25 de juliol d’aquest any a La Roche-sur-Yon (França) i es va ajornar fins a l’estiu del 2021.

Ara és la World Skate Europe la que ha de decidir què fa amb les competicions europees, ja que quan es va aturar tot per l’estat d’alarma sanitari també s’estaven disputant la lliga europea femenina, que ja tenia els quatre equips classificats per a la final a quatre, i la WS Europa Cup, de la qual s’havia jugat el primer partit de quarts de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)