OK Lliga

La joventut, al Lloret

Hoquei sobre patins. Amb un darrer cinc de 22 anys de mitjana i un porter de 19, rebat les previsions apocalíptiques i surt de la zona de descens

Res no impediria predir en l’entorn endogàmic de l’hoquei sobre patins que amb un porter de 19 anyets, dos titulars de 20 i una mitjana de cinc inicial de 22 anys en el darrer partit qualsevol equip modest de l’OK Lliga estaria mig sentenciat a aquestes altures de la pel·lícula, quan ja ha arrencat la segona volta. I més quan un dels seus pals de paller, l’experimentat de 36 anys David Plaza, només participa en els partits de casa per motius laborals. Ja s’havia mig retirat per jugar en el segon equip, però la suspensió de les categories de sota ha motivat que continuï sumant a l’elit. Doncs res de catastrofismes. El porter de 19 anys, Andreu Muñoz, para. Els dos de 20, Marc González (22 gols amb 7/13 faltes directes) i el descobriment alemany Max Thiel (13), es fan un tip de fer gols i tenen una bona sinergia amb els seus companys amb una mica més d’experiència –Adrià Farré (8 gols), Moi Aguirre (4) i Marc Gómez (2)– i amb els també molt joves Joan Pérez –porter suplent de 19 anys–, Xavier Pérez (22 anys) i Joel Noguero (22). Tots formen un bloc que s’ha escapolit de la mastodòntica zona de descens. L’embranzida ha estat possible gràcies a una ratxa d’un empat i dues victòries, l’última diumenge contra el Taradell (3-1) sense Gómez, que està de baixa perquè és contacte estret d’un positiu. El Lloret és desè amb 15 punts, una mitjana de 3,25 gols marcats per partit i 4,18 d’encaixats, tot i que ha carregat fort contra els galls i ha tancat millor contra rivals directes. Els quatre darrers baixen directament i els dos anteriors jugaran la promoció. L’equip selvatà té equips per sota amb partits pendents. El cas més paradigmàtic és el del Calafell: dotzè amb quatre partits menys. Al Vendrell (catorzè) i el Vic (quinzè) els en falta un per disputar. “Estem competint bé i hem guanyat els dos últims partits tot i les baixes. Això és un reflex que estem entrenant-nos bé”, afirma el tècnic Xavi Albet, que destaca el bloc: “Som un equip jove. El club ha fet una aposta de futur i l’ideal seria salvar-nos. Tenim una rotació curta i ens ajuden el David Plaza i la gent jove que puja per sota. L’objectiu és la permanència en el marc d’un projecte a mitjà termini.” Tot i haver sortir del descens, res de campanes al vol: “Sabem on som i que és una lliga complicada que es resoldrà al final. Tant el president com el director tècnic han remarcat que hem d’estar tranquils i no tenir pressió.”

Una perla: González

El davanter cedit pel Barça Marc González s’ha erigit en un líder i s’està forjant un nom. Sense maquillar l’estadística en els partits decidits. González ha sucat en 13 dels 16 duels, una regularitat letal en què només el supera el veterà del Liceo Jordi Adroher, que ha marcat en 15 de 16. L’esquerrà de Sitges, que el 2014 va aterrar a l'equip infantil de l’hoquei formatiu blaugrana procedent del Vilanova, és el quart golejador, perseguint figures mundials de la talla de Pablo Álvarez, del Barça –34 anys i 25 gols–; Raül Marín, del Reus –34 anys i 24 gols–, i Adroher, del Liceo –36 anys i 24 gols–. El bo i millor de casa, vaja. “Teníem molt bones referències d’ell i sabíem que podia esclatar en qualsevol moment. Hem tingut la sort que ho ha fet abans d’hora. Thiel havia estat a Vic de juvenil i sabíem que es posava a l’esquena l’equip alemany on jugava. Són nois joves que tenen ganes de competir i volen evolucionar per arribar a equips que lluiten per títols. Demanen sempre més, però els veterans també tenen moltes ganes de treballar”, remarca l’entrenador, l’arquitecte que uneix les peces. Mític des que va guanyar la copa amb el Blanes el 2001 a l’Ateneu contra el Voltregà, el curs passat dirigia el segon equip a primera catalana i el júnior, un coneixement bàsic en un projecte valent. “Tenia al segon equip el porter Andreu Muñoz i jo sé el que pot donar. Quan vam parlar de la porteria, jo vaig dir que havíem d’aprofitar el planter.”

El Lloret visitarà el Barça divendres (20.30 h) en quadre. Gómez continua de baixa, Farré està sancionat i Plaza no hi serà.

EL PITXITXI

Amb 20 anys, Marc González ha marcat en 13 dels 16 partits i ha fet 22 gols

REPESCAT EL VALOR

Tret d’excepcions, l’experimentat David Plaza només juga els partits de casa

EL PROTAGONISTA

Hem fet una conjunció d’experiència i joventut i quan els veus costa saber qui és el veterà i qui el jove
Xavi Albet
Teníem molt bones referències del Marc i sabíem que podia esclatar en qualsevol moment. Tenim la sort que ha esclatat abans d’hora
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)