OK Lliga

El Barça tomba el Liceo a Riazor i encarrila el títol (3-7)

El Barça ha assaltat Riazor (3-7) amb una lliçó magistral d’hoquei sobre patins total i ha capgirat com un mitjó la dinàmica de l’OK Lliga, deixant el Deportivo Liceo a tres punts i amb l’average favorable als blaugrana, que tenen més de mig títol al sarró. Hélder Nunes (3), Pascual (2), Álvarez i Bargalló han estat els golejadors blaugrana. Per part del Liceo ha marcat Adroher (2) i Torres. Sacrificat en defensa –Panadero ha fet una exhibició–, letal en atac i amb Egurrola pletòric sota el pals, el bloc d’Edu Castro ha excel·lit amb sentit coral i ha destapat la impotència d’un rival d’entitat que mai no s’ha rendit però que fa pocs dies no havia perdut i que ha encaixat dues derrotes seguides que minimitzen molt les seves possibilitats. Ningú, a més, li havia fet set gols aquest curs.

Hélder Nunes, amb dues fuetades en menys d’un minut, ha encarrilat el partit (0-2) fent gala del seu gran tret de pala. El Liceo ha tingut tres accions de bola aturada en els últims tres minuts del primer temps. Adroher no ha pogut superar Egurrola en una directa –10a falta d’equip–. Torres ha llançat fora un penal i el mateix Adroher, arran d’una blava a Panadero, ha fet l’1-2 de falta directa. Tot seguit, però, el Barça ha replicat. Álvarez ha rematat l’assistència de Bargalló des de darrera de la porteria: 1-3 a la mitja part.

La sortida blaugrana en el segon temps ha estat fulgurat. Álvarez ha estavellat la bola al pal en un contraatac i l’acció posterior, Bargalló ha assistit amb mestria Pascual, que ha definit amb una gran sang freda davant de Grau (1-4). Al Liceo no li tocava altre remei que arriscar-se. Una falta clara d’Adroher li ha costat una blava. Grau, però, li ha endevinat la intenció a Álvarez en la directa. En la desena del Liceo, en canvi, Bargalló no ha perdonat en la bola aturada (1-5 en el minut 35’), deixant el Liceo absolutament estabornit. Malgrat que li ha costat digerir la dinàmica negativa, el conjunt de Juan Copa ha perseverat i Dava Torres, al segon pal empenyent un servei d’Adroher, ha donar aire al seu equip en el minut 41’ (2-5).Un penal sobre l’hàbil Bargalló (43’) ha permès Hélder Nunes completar el trio de gols (2-6 en el minut 43) i matar definitivament el partit i segurament també la lliga. L’últim fil d’esperança gallega ha estat la quinzena falta del Barça. Adroher, excel·lent, ha clavat la directa (3-6). De res no li ha servit perquè el peix estava tot venut. I més quan Pascual ha rubricat el seu bon partit i el gran triomf blaugrana (3-7). A 42 segons del final, els locals han fet la quinzena falta però Bargalló no ha pogut batre Grau en la directa.