OK Lliga

La victòria del segle

OK Lliga. El Barça no havia fet 7 gols a Riazor des del curs 1991/92 i el 3-7 és un exercici de superioritat que transcendeix els tres punts sumats

Té raó Edu Castro quan diu que l’OK Lliga no s’ha acabat “en absolut” i recorda la “temporada excepcional del Liceo”. Tot cert. Falten dotze partits i l’avantatge és exigu: tres punts i l’average. Fa quatre dies, quan el Reus va empatar al Palau, els blaugrana van quedar 5 punts potencials per sota i ara són líders, en un exercici en què, certament, els pronòstics són incerts. Però també és veritat que amb la plantilla que té el Barça, tant per qualitat com per gestió i quantitat, i el rendiment que ha exhibit en les últimes setmanes, el repte dels gallecs de revertir la situació és mastodòntic. A més del triomf, la sensació que van deixar els d’Edu Castro fa mal a les files del conjunt de Juan Copa, tècnic que, sense embuts, va qualificar de “partidàs” l’actuació del rival. El Liceo, ferm en defensa, duia una mitjana d’1,7 gols encaixats per partit i en va rebre set d’una tacada (3-7). Els dos gols matiners del canoner portuguès Hélder Nunes (0-2) van condicionar el partit i van obligar els locals a arriscar més i deixar espais, el guió somiat pels de Castro, que mai abans en el segle XXI havien fet tants gols en una de les pistes sovint més complicades de l’OK Lliga. El curs 1991/92 en van fer set, però curiosament van caure a la pista gallega (8-7). No en va, el curs passat hi van perdre en el primer partit de lliga (2-1). En l’anterior van fer un pas decisiu cap al títol també en la primera jornada (4-5) i en la 2017/18 van esgarrapar un empat valuós amb el famós gol anul·lat a Miras en el darrer segon.

Partint de la base que la llebre es pot aixecar sempre en qualsevol moment, com en el doble accident mortal del Liceo a Taradell, els partits més complicats que li queden ara al Barça són les visites al Noia i el Reus, dos enfrontaments d’alta exigència. A casa ha de rebre el Girona, el Caldes i el Lleida. Però el Liceo també té un calendari amb cites enrevessades. Ha de jugar a les pistes del Girona –conjunt que du quatre triomfs seguits i va cap amunt–, el Caldes i el Lleida. A més, l’han de visitar a casa el Reus i el Noia, l’últim equip que havia guanyat al coliseu gallec abans que divendres ho fes el Barça fulminant les previsions més optimistes.

Els partits del Barça
Barça - Vendrell 19a
Noia Freixenet - Barça 20a
Barça - Garatge Plana Girona 21a
Calafell Tot l’Any - Barça 22a
Barça - Caldes Recam Làser 23a
Reus Deportiu Miró - Barça 24a
Barça - Lleida Llista 25a
Igualada Rigat - Barça 26a
Barça - Taradell 27a
Barça - Vic 28a
Mataró - Barça 29a
Barça - Voltregà 30a
Els partits del Liceo
Mataró - Liceo 19a
Liceo - Voltregà 20a
Palafrugell - Liceo 21a
Liceo - Lloret 22a
Vic - Liceo 23a
Vendrell - Liceo 24a
Liceo - Noia Freixenet 25a
Garatge Plana Girona - Liceo 26a
Liceo - Calafell Tot l’Any 27a
Caldes Recam Làser - Liceo 28a
Liceo - Reus Deportiu Miró 29a
Lleida Llista - Deportivo Liceo 30a
En absolut, la lliga no està decidida. Queda molt i el Liceo fa una temporada excepcional
Edu Castro
tècnic del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)