Copa

El Reus venç el Girona (7-6) amb un gol de Rodríguez a 3 segons del final de la pròrroga

Un gol del jugador del Reus Miró Àlex Rodríguez (3), el pitxitxi de l’OK Lliga, aixecant i picant per darrera de la porteria a tres segons del final de la pròrroga ha sentenciat el Garatge Plana Girona per 7-6 –6-6 al final dels 50 minuts– i ha evitat els penals en el tercer partit de quarts de final de la copa que es juga a la Corunya. El Reus se les haurà demà en la segona semifinal contra el vencedor del duel que juguen avui al vespre el Barça i el Noia (20.45 h). L’efectivitat de l’equip de Jordi Garcia en la bola aturada –2/2 en penals llançats per Rodríguez i 2/3 en directes executades per Julià–li ha permès superar un rival molt combatiu que ha penalitzat molt bé les pèrdues del Reus i que ha completat un gran partit de final desolador quan ja es cantaven els penals. L’altre gran mal gironí ha estat el 0/3 en les directes.

El Girona s’ha avançat amb una fuetada a l’escaire del torderenc David Gelmà, que ha resolt amb contundència sol davant de Ballart. La passada li ha donat Humberto, que ha robat la bola en una sortida embolicada del Reus (0-1 en el 3’). Àlex Rodríguez ha empatat de penal (1-1 en el 5’), però Gelmà, marxant de Castro per l’esquera de l’atac, ha progressat i ha enviat un cacau de pala exterior creuat que ha tornat a foradar l’escaire (1-2 en el 16’). Quan només faltaven 25 segons, Julià, rematant al primer toc una passada interior de Rodríguez, ha penalitzat també l’error defensiu del Girona (2-2) en una primera part de molt de control. El Girona volia evitar els contraatacs del rival i el Reus, amb només dos canvis per les baixes de Marín i Nájera, pretenia vèncer i arribar viu físicament al segon partit sense haver cremat totes les naus. El Reus ha acabat la primera part amb 9 faltes i el Girona, que d’entrada n’ha fet tres de molt ràpides, s’ha contingut i en duia 7.

L’equip del Baix Camp ha colpejat primer en el segon temps quan Bancells ha definit perfectament una assistència de l’olotí Julià (3-2 en el 27’). El Girona ha reaccionat amb rapidesa amb un gol de Gurri (3-3 en el 28’) en un inici intens, vibrant, força més obert. Ballart ha salvat amb un doble intervenció una directa llançada per Gurri (30’). El Reus seguia amb 9 faltes. L’equip de Jordi Garcia ha disposat d’un penal comès per Humberto. Rodríguez no ha perdonat (4-3 en el 32’). El Reus tenia 9 faltes, però el Girona, ara ja també. Rodríguez ha travat Gelmà en una nova pèrdua roig-i-negra. Ballart ha tornat a salvar la directa de Gurri (32’). El Reus ha provocat expressament la desena en la inferioritat. Gelmà tampoc no ha marcat en un llançament directe davant un Ballart grandiós. L’equip de Garcia, però, no ha sobreviscut a la inferioritat i Gurri ha culminat la circulació arrossegant (4-4 en el 38’). Desfermat, Gurri s’ha redimit encara més de les directes fallades i ha fet el 4-5 (38’) en uns minuts de bogeria gironina. L’equip de Benito i Comalat ha fet la desena a 9:36 del final, tot un món. Màgic Julia ha clavat la directa aixecant i picant (5-5). Les imprecisions han tornat a passar factura al Reus. Joseph ha recuperat i ha servit una gran passada a Gelmà (5-6 en el 42’). El ball de bastons ha prosseguit. Falta de Gurri sobre Rodríguez i Julià, amb un llançament ras, clava de nou la directa (6-6 en el 44’). Amb 5:51 per davant, tots dos conjunts han enarborat la bandera de l’armistici i s’ha arribat a la pròrroga. Faltes: Reus, 12 i Girona, 13.

A 59 segons del final de la primera part del temps afegit, Llaverola ha salvat la directa llançada per Julià –15a del Girona–tocant la bola i desviant-la al pal. El Reus seguia amb 12. A 3 segons del final, el Reus ha evitat la tanda de penals amb una genialitat de Rodríguez, que ha establert el 7-6.