Més hoquei

El TCE obliga a repetir el procés electoral a la catalana

Patinatge. El tribunal estima el recurs del precandidat Josep Gómez, dona tres mesos a la junta electoral per reiniciar i anul·la la proclamació de Benjamí Pons com a president

El Tribunal Català de l’Esport ha estimat el recurs presentat per Josep Gómez, que liderava la candidatura Rodem junts, a les eleccions de la Federació Catalana de Patinatge del 24 de juliol contra les resolucions de la junta electoral de la FCP i ha resolt “no proclamar cap de les candidatures” i que en un període de tres mesos “una junta gestora de la FCP procedeixi a convocar i realitzar noves eleccions.” El TCE dictamina que la resolució sigui publicada al web de la federació catalana.

Expresident del comitè català d’àrbitres, excol·legiat internacional i que va formar part 13 anys de la junta de Ramon Basiana, Josep Gómez es va presentar a les eleccions però la seva candidatura va ser rebutjada el 13 de juliol perquè no reunia el nombre mínim de signatures després que la junta electoral no les validés totes adduint defectes de forma. S’exigien un mínim de 37 avals –un 10% del cens electoral de 370 clubs–. El precandidat va presentar 49 signatures, de les quals només 30 van ser acceptades, tot i que ell considera que “n’hi havia 47 de legals”. La resolució no entra a valorar-ho. Basiana va lliurar 188 avals i 126 van ser declarats vàlids.

Ramon Basiana, president des del 2002 que aspirava a la reelecció, encapçalava l’altra candidatura i era l’únic candidat oficial, però malauradament va morir l’11 de juliol. Benjamí Pons, fins llavors vicepresident de la FCP i que ocupava el tercer lloc de la llista darrere d’Eduard Casals, va ser proclamat president el 14 de juliol. El TCE considera que, segons l’article 43 dels estatuts de la FCP, que estableix les condicions per ser candidat, entre aquestes hi ha “estar en ple ús dels drets civils”, condició, segons diu la resolució “que no es donava el dia 11 de juliol de 2021, data en què va morir el candidat a president Ramon Basiana i, per tant, a partir de l’11 de juliol la seva candidatura no podia ser proclamada definitivament per concórrer a les eleccions”. A més, segons el punt 1 de l’article 48 de la llei orgànica de règim electoral general, “una candidatura no pot ser modificada una vegada presentada, tret del termini destinat a la correcció d’irregularitats i només per mort o renúncia del titular”. En l’apartat 2 especifica que quan es tracta de llistes de candidats, les baixes que es produeixin després de la proclamació s’entendran cobertes pels candidats successius. Però el text afirma que “la baixa de Basiana es va produir abans de la proclamació” i deixa clar que “la substitució pel Sr. Casals queda legalment proscrita i, per tant, ha de considerar-se a tots els efectes nul·la”. Gómez ja va presentar un escrit en el seu moment en què demanava que es fessin les eleccions que va ser desestimat per la junta electoral.

L’IMPUGNADOR

Comencem de nou. Són els clubs els que han de valorar cap a on volen anar i qui volen els que governi
Josep Gómez

LA DADA

El TCE resol que amb la mort de Basiana abans de la proclamació la seva substitució és nul·la
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)