Europeu

MARC GRAU

JUGADOR DEL LICEO I DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA D’HOQUEI SOBRE PATINS

“Juan Copa m’ha tret molt de profit i m’ha fet millorar”

“Portugal, per qualitat i jugant a casa, és el gran rival a batre en l’europeu. L’objectiu és arribar a la final i aconseguir el títol”

El lloretenc elogia el seu tècnic i, agraït, té clar que l’han convocat per “mèrits individuals i també col·lectius”

Marc Grau (Lloret de Mar 1996) ha estat una de les grans novetats en la convocatòria del nou seleccionador, Guillem Cabestany, per a l’europeu de Paredes (Portugal) que va arrencar ahir. La seva trajectòria en el Deportivo Liceo des que hi va aterrar, el 2019, l’avala. Va esclatar com a pitxitxi del seu equip i va ser el segon màxim golejador de l’OK Lliga 2019/20 amb 34 gols. Comparteix vestidor, tant al Liceo com a la selecció, amb el seu germà Carles, que és porter.

Com afronta el seu debut en la selecció espanyola?
Estic amb moltes ganes perquè és una gran oportunitat. Hem treballat molt bé per viure uns partits molt macos amb l’objectiu d’arribar a la final i poder aixecar la copa.
Portugal, Itàlia i França són els rivals més qualificats, com és habitual.
Portugal, amb la qualitat que té i jugant a casa, crec que serà el gran rival a batre. És la campiona del món. Itàlia i França també tenen un nivell molt elevat i això farà que el campionat sigui molt disputat, tot i que Portugal és el rival més fort. Hem de competir al cent per cent.
Està rendint a un nivell molt alt en el Liceo després de passar una temporada al Noia jugant a un nivell inferior.
Estic seleccionat per mèrits individuals i també per mèrits col·lectius de club. La veritat és que encadenem tres anys molt bons amb al Liceo. El curs passat vam guanyar la copa i ara hem guanyat la supercopa. Ens toca continuar treballant.
El seu fitxatge pel club gallec va ser, doncs, un moment clau en la seva carrera.
Sí, va ser un punt d’inflexió. Vulguis o no, el Liceo és un dels clubs més grans d’Europa i del món i aquí en l’OK Lliga, juntament amb el Barça, són els dos millors.
Però quin és el factor que li ha permès fer el salt?
Tinc la sort d’estar treballant amb el tècnic Juan Copa, que m’ha tret molt de profit i m’ha fet millorar com a jugador. El club i els meus companys també m’han ajudat molt.
Sis partits en dis dies requereixen una gran exigència física.
Tant en el club com en l’estada de preparació que vam fer a Sant Cugat vam treballar molt bé i caldrà esforçar-se al màxim per donar el millor de nosaltres en tots els partits.
Des que ha arribat al Liceo, ha tingut ben poques oportunitats de jugar la lliga europea i és una llàstima. El primer exercici es va suspendre per la pandèmia, el curs passat es va fer una versió reduïda i ara està tot aturat. Com ho ha viscut?
Seria molt bonic que hi hagués acord entre els clubs i les federacions pertinents i és pogués jugar la lliga europea aquesta temporada. Als jugadors, però, el que ens toca és treballar cada dia i estar a punt per quan es pugui jugar. La veritat és que en tenim moltes ganes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)