Europeu

França també venç Portugal (5-3) i és la sensació de l’europeu

La selecció francesa, liderada pels tres germans Di Benedetto –Carlo (Porto), Roberto (Liceo) i Bruno (Lleida Llista)–és la sensació de l’europeu d’hoquei patins que es juga a Paredes (Portugal) i té pràcticament garantida la seva presència en la final de dissabte després del triomf sonat contra Portugal (5-3) i d’haver donat dilluns en el debut el primer avís del seu potencial contra Itàlia (5-8). Els gols de Roberto (3) i de Carlo, els dos pitxitxis del campionat amb 6 gols, van estabornir ahir en un partit que es va acabar de matinada a Catalunya a la vigent campiona del món, que va marcar mitjançant Gonçalo Alves (2) i João Rodrigues (Barça). Portugal no perdia a casa en un gran campionat des de la final de l’europeu del 2012, també jugada a Paredes, amb un gol de Jordi Bargalló a 6 segons del final (5-4).

Portugal no pot fallar avui contra Itàlia (22.45 h) –Espanya juga a les 16.30 h davant d’Alemanya–i tindrà un altre duel transcendent demà contra Espanya (22.45 h), que ahir no va passar de l’empat contra Itàlia (4-4) i també se la juga. Les tres seleccions busquen la segona plaça de la final sempre que França compleixi avui contra Andorra i demà contra Alemanya, equips molt inferiors que no li haurien de generar massa problemes, i segelli per primera vegada en la seva història l’accés a la final de l’europeu, millorant el tercer lloc de Wuppertal 2010. França tancarà la lligueta a una volta divendres contra Espanya en un partit en què ja podria tenir el bitllet segellat. Els dos primers de la fase prèvia jugaran la final dissabte (21 h).