OK Lliga

Tota una vida sota els pals

OK Lliga. El porter Aitor Egurrola, de 41 anys, posarà fi a la seva carrera a final de temporada. Suma 24 campanyes al primer equip del Barça i ha guanyat 77 títols, el que n’ha aconseguit més del club

Aquesta temporada 2021/22 serà la darrera d’Aitor Egurrola sota els pals d’una porteria en una pista d’hoquei sobre patins. Els aficionats a aquest esport podran gaudir de les aturades d’El pop fins al 30 de juny, que és quan acaba el contracte amb el Barça, ja que ha decidit posar fi a la seva carrera esportiva al final de la campanya. Aitor Egurrola (Castelldefels, 41 anys) penjarà els patins i les proteccions després de 24 anys en el primer equip blaugrana i 27 en el club. En aquesta llarga trajectòria s’ha convertit en una autèntica llegenda de l’hoquei sobre patins i del FC Barcelona, ja que és el jugador més llorejat de la història del club blaugrana, amb 77 títols, i encara podria arribar als 80 al final d’aquesta temporada. El porter, que en els darrers anys anava renovant temporada a temporada, oferirà pròximament una roda de premsa en companyia del president del Barça, Joan Laporta.

Tres títols en joc

El Barça i Aitor Egurrola disputaran tres competicions en el que queda de temporada –l’OK Lliga, la copa i la Golden Cup–, i el porter podria arribar als 80 títols abans de retirar-se. Fins ara Aitor Egurrola n’ha guanyat 77, i és el jugador d’hoquei sobre patins que ha aconseguit més lligues (21), més copes d’Europa (11), més copes Continentals (11) i més supercopes d’Espanya (11). També ha guanyat onze copes, quatre copes Intercontinentals, quatre lligues catalanes, tres copes Ibèriques i una copa de la CERS. El seu primer títol amb el primer equip del Barça va ser la lliga de la temporada 1998/99 –la del seu debut–, i l’últim que ha aconseguit, per ara, és el de la lliga catalana del curs actual.

Aitor Egurrola també ha guanyat títols amb la selecció espanyola absoluta i té en el seu palmarès dos campionats d’Europa i dues copes de les Nacions. El títol mundial se li va escapar. L’any 2003 va guanyar la medalla de bronze amb Espanya en el mundial d’Oliveira de Azeméis (Portugal) i l’any 2015, en el seu retorn a la selecció estatal després d’onze anys, va aconseguir la medalla de plata a La Roche-sur-Yon (França). A nivell particular va ser l’MVP de dues copes (2007 i 2011) i té el rècord d’imbatibilitat a l’OK Lliga des del desembre del 2018, amb 230 minuts i 38 segons sense encaixar cap gol.

El llegendari porter blaugrana es va iniciar en l’hoquei sobre patins al Castelldefels, va passar per la base de l’Horta i va arribar al Barça l’estiu del 1995, quan era juvenil. Va debutar amb el primer equip amb 18 anys, el 31 d’octubre del 1998 (2-2 a la pista del Liceo). Va ser convocat a darrera hora perquè el porter titular Carles Folguera es va lesionar i ell era el tercer porter. L’entrenador, Carlos Figueroa, però, va decidir que fos el titular a Riazor davant de 3.000 persones i va respondre amb una tranquil·litat i una seguretat que li van valer la continuïtat a la porteria en els següents quatre partits. En la temporada següent ja va ser porter del primer equip de ple dret, es va anar consolidant sota els pals i va assumir amb èxit el relleu de Carles Folguera. Des del 2010, va compartir la responsabilitat de la porteria blaugrana amb Sergi Fernández, i des del 2012 és el capità de l’equip.

EL SEU DEBUT

18
anys
tenia quan va jugar el seu primer partit amb el primer equip del Barça, l’any 1998.
Els 77 títols
Lliga
21
Copa
11
Copa d’Europa
11
Copa Intercontinental
4
Copa Continental
11
Supercopa d’Espanya
11
Lliga catalana
4
Copa Ibèrica
3
Copa de la CERS
1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)