Més hoquei

Qui és el millor d’Europa?

Hoquei sobre patins. Quatre equips catalans lluitaran contra el Liceo, l’amfitrió, i l’elit portuguesa la setmana vinent a Riazor en la Golden Cup

Quatre equips catalans –el Barça, el Reus Virginias, el Noia Freixenet i el Recam Làser Caldes–, el Deportivo Liceo –l’amfitrió– i la flor i nata de l’hoquei portuguès, amb l’Sporting, el Porto, el Benfica, l’Oliveirense, el Barcelos i el Braga, i el Saint-Omer, líder a França, es jugaran la setmana vinent a la Corunya en la Golden Cup el títol honorífic de millor equip europeu en una copa d’Europa oficiosa. La competició també servirà per commemorar els 50 anys del Deportivo Liceo. Només cal repassar les plantilles dels participants per comprovar que el torneig aplegarà una constel·lació d’estrelles equiparable a un campionat del món, amb un total de 46 jugadors catalans dels 120 convocats.

Els dotze equips que formen l’EHCA (Associació de Clubs Europea) no van voler jugar la lliga europea organitzada pel WSE-RH per disconformitat amb el format adoptat quan ja n’havien pactat un tots plegats en una reunió anterior que va quedar en paper mullat. El curs vinent, però, tornaran a l’oficialitat en un format més adient a les seves propostes. Ara, es veuran les cares a la Corunya amb una excepció, la substitució del Braga pel Forte, l’únic italià, que disputa aquella mateixa setmana la copa.

El Barça, l’equip més llorejat –22 títols de campió d’Europa–, tindria, si passés, com a probable rival en quarts el Benfica, el Porto o el Caldes, si fes saltar la sorpresa contra un dels dos monstres lusitans. Amb el Saint-Omer, la ventafocs, en el grup A, el duel de la primera fase contra l’Sporting, el campió de les dues darreres edicions de la lliga europea, no tindria, doncs, gaire transcendència. El Noia i el Reus estan junts en el grup D, juntament amb l’Oliveirense. El gran què seria evitar el Liceo en els quarts, en què, si hi ha empat al final dels 50 minuts, es jugarà una pròrroga de 5 minuts i, si cal, hi haurà llançament de penals.

JUGADORS CATALANS

Grup A:
Porto, Benfica i Caldes
Grup B:
Barça, Sporting i Saint-Omer,
Grup C:
Liceo, Barcelos i Braga
Grup D:
Oliveirense, Reus i Noia
Dilluns 11
Porto - Recam Làser Caldes 14 h
Oliveirense - Noia Freixenet 16.15 h
Deportivo Liceo - Braga 18.45 h
Sportin - Barça 21 h
Dimarts 12
Braga - Barcelos 14 h
Reus - Oliveirense 16.15 h
Benfica - Porto 18.45 h
Barça - Saint-Omer 21 h
Dimecres 13
Saint Omer - Sporting 14 h
Recam Làser Caldes - Benfica 16.15 h
Deportivo Liceo - Barcelos 18.45 h
Noia Freixenet - Reus Virginias 21 h
Dijous 14
1r C-2n D (13) 18.15 h 1r B-2nA (14) 20.45 h
Divendres 15
1r D-2n C (15) 18.15 h
1r A-2n B (16) 20.45 h
Dissabte 16 Semifinals
Guanyador 13- Guanyador 14 13 h
Guanyador 15-Guanyador 16 19 h
Diumenge 17 Final (19 h)
46
en 9 equips:
Noia i Caldes (10), Reus (7), Barça (6), Liceo (5), Porto (2), Benfica (2), Saint-Omer (2) i Sporting i Oliveirense (1).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)